Constructorii auto se adaptează cererii în scădere: Peugeot reduce producţia, VW coboară targetul pe 2012

de Mircea Meșter
Marti, 09.10.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunţat că ritmul de producţie a lui 208 - cel mai bine vândut model al mărcii - va scădea cu 30%. Vestea vine după ce Volkswagen Group şi-a ajustat targetul pe 2012 cu 140.000 de maşini în minus.

Peugeot a anunţat că va scădea cu 33% ritmul de producţie a noului 208 din cauza cererii mai scăzute decât cea planificată de constructorul francez. Astfel, ritmul orar de producţie a modelului de clasă mică a celor de la Peugeot va coborî de la 52 la 35 de maşini la uzina de la Poissy, Franţa, în timp ce producţia la uzina din Trnava, a doua care fabrică 208, va fi şi ea afectată.

Măsurile constructorului vin în ciuda faptului că modelul francez este un succes de piaţă. Deşi Peugeot 208 s-a clasat pe locul al doilea în clasamentul celor mai vândute modele de segment B în Europa (după VW Polo), modelul din Hexagon este victima unei pieţe europene în cădere liberă, chiar şi piaţa germană - altă dată stâlpul zonei euro la capitolul vânzări auto - suferind o scădere de aproape 10% în luna august a acestui an. "Scăderea ritmului de producţie va începe acum, iar schimbul ed noapte va fi oprit în cursul lunii decembrie. Am înregistrat un succes remarcabil cu 208 la nivelul cotei de piaţă pe Europa, însă totul s-a întâmplat în condiţiile unei pieţe în scădere", a declarat unul dintre purtătorii de cuvânt PSA citaţi de agenţia Just-Auto.

Criza vânzărilor auto din Europa nu i-a afectat doar pe francezi, germanii fiind de asemenea loviţi de cifrele în scădere.

Astfel, VW Group şi-a revizuit în jos targetul de vânzări pentru 2012 în Europa, noua prognoză a celui mai mare constructor auto european previzionând cu 140.000 de maşini mai puţin pentru tot anul în curs.

via Just Auto (înreg.)

Comentarii (2)

  • cei de la peugeot daca faceau un bord normal la 208 numai reduceau productia
    16 9
  • Ma gandesc cat de prost merge piata auto din Romania, daca 208 este pe locul 2 european la vanzari dupa Polo, iar eu am vazut un singur exemplar pe strada. E adevarat ca e lansat de curand, dar totusi....
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru