Continental a lansat un sistem de încărcare “universală” pentru mașinile electrice: tehnologia permite conectarea la orice fel de priză existentă pe piață

de Petre Barac
Marti, 09.01.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Încărcarea “universală” este o tehnologie nouă prezentată de Continental, prin care mașinile electrice se pot conecta la orice priză, fie că este AC sau DC.

Continental, unul dintre cei mai importanți furnizori din industria auto, a venit la Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas cu noi tehnologii destinate mașinilor electrice.

Una dintre ele, denumită AllCharge, sau “încărcare universală” este un sistem prin care mașinile electrice pot să își încarce bateriile folosind orice tip de priză AC sau DC.

În prezent, tehnologia de încărcare presupune convertirea curentului alternativ (AC) din rețea în curent direct (DC) pentru a face plinul bateriilor.

Tehnologia AllCharge va fi furnizată către toți producătorii care doresc să o implementeze în mașinile lor. Continental spune că producția acestui sistem va începe în 2022.

Potrivit companiei, viitoarele motoare electrice vor fi adaptate astfel încât fluxul de energie care intră în baterii să fie cel optim, indiferent de priza folosită pentru încărcare.

Un alt produs interesant prezentat de Continental a fost un sistem de încărcare wireless pentru mașinile electrice.

Mașinile trebuie doar să parcheze deasupra unui “charging pad”, iar încărcarea bateriilor se face wireless, fără să mai fie nevoie de niciun cablu.

Continental susține că soluția lor are o “micro navigație” care poziționează mașina cu precizie în locul optim de încărcare, fiind mai eficientă decât clasicul sistem de asistență la parcare.

Compania are de gând să înființeze o rețea de puncte de încărcare wireless în locuri bine stabilite, pentru ca mașinile electrice să nu mai fie nevoite “să se cableze”.

Via Autoexpress

 

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru