Corvette Z06: primul teaser al sportivei americane înainte de debutul de la Detroit

de Sebastian Toma
Joi, 05.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În aceeaşi zi în care Ford a dezvelit noul Mustang, General Motors a publicat primul teaser al viitorului Corvette Z06, un model care va debuta la Salonul Auto de la Detroit, în ianuarie 2014.

Esential 600 CP este nivelul de putere estimat al noului Corvette Z06.
Chevrolet a publicat prima imagine a viitorului Corvette Z06 în aceeaşi zi în care Ford a dezvelit noul Mustang. Rivalitatea dintre cele două mărci americane în domeniul modelelor sport se întinde pe aproape cinci decenii, dar marca de la General Motors a preferat să prezinte un teaser al viitorului Corvette în loc să aplice o dezvelire legată de Camaro, rivalul tradiţional al lui Mustang. Debutul oficial al noului Corvette Z06 va avea loc în ianuarie, la Salonul Auto de la Detroit, prezentarea de astăzi implicând doar o imagine teaser şi un anunţ vag despre performanţele viitorului Z06.

"Corvette a fost proiectat pentru a livra un nivel de performanţă comparabil cu cel al unui supercar, graţie trenului de propulsie unicat, a şasiului special şi a elementelor aerodinamice din dotare", spun cei de la General Motors în comunicatul oficial ataşat imaginii teaser a lui Corvette Z06.

Imaginea teaser în sine nu dezvăluie foarte multe detalii, însă putem observa un nou model de jante din aliaj, praguri laterale din fibră de carbon, anvelope Michelin Pilot Sport Cup şi un set de fante de aerisire integrate în aripile faţă.

60 de ani de Chevrolet Corvette

Urmareste Automarket
Pentru moment, nu există informaţii privind nivelul de putere dezvoltat de motorizarea noului Corvette Z06. Surse din cadrul companiei General Motors anunţă un V8 aspirat de 7.0 litri, care va livra în jur de 600 CP. În comparaţie cu cea mai puternică versiune a generaţiei precedente de Corvette, modelul care poartă sufixul ZR1, noul Z06 are cu 38 CP în minus.

Via General Motors

Comentarii (7)

  • A aparut noul Mustang !!
    5 2
  • NeaNelu
    '' un set de fante de aerisire integrate în aripile spate.''

    Ce vedem in poza teaser e aripa si roata fata,nu este aripa spate.
    Masina va fi cu siguranta o bestie pe roti.
    4 2
  • Daca z06 are 600 de cai, inseamna ca zr1 va depasi bariera de 700 de cai.
    Chevrolet a dat lovitura cu generatia asta de Corvette. Arata de-a dreptul incredibil, toate publicatiile lauda versiunea Stingray , un interior deosebitiar pretul e de-a dreptul fantastic.
    Modelul Stingray, varianta full, il iei cu vreo 65.000 de dolari, adica vreo 48.000 de euro. Cu mai putin de 50.000 de euro iti iei o masina care se tine fara probleme dupa masini de peste 100.000 de euro, iar pe circuit le bate de le suna apa in cap. Sa nu uitam cel mai important aspect : Stingray e versiunea entry-level.
    Ce-mi place cel mai mult la Corvette e ca inginerii nu au computerizat total masina, si-n plus ai si cutie manuala cu 7 rapoarte (cate masini sport mai au cutie manuala in ziua de azi?).
    Nu am fost niciodata un mare fan al masinilor americane, dar masina asta m-a dat pe spate.
    8 5
  • inexorabil
    @Gelu, nu esti mare fan al "americanelor", dar te-ai exprimat taman ca unul cu vechi state in breasla :) Eu am cazut pe spate mai rau decat tine, fiindca a trebuit sa suport si...greutatea textului tau. In semn de recunostinta, ti-am cosit niste iarba...verde :)

    PS - Umor negru: Un hatru, dupa ce a vizitat Renaissance Center: "Ce cladiri minunate! Pacat numai ca-s populate..."
    2 3
  • @inexorabil
    Nu inteleg ce vrei a spui....
    0 0
  • inexorabil
    Voiam să zic că mi-a plăcut opinia ta, Gelu! N-ai înţeles acest lucru fiindcă am folosit nişte figuri de stil, adică nu ţi-am spus-o direct. De pildă, "iarba verde" se referea la mânuţa verde, adică la faptul că te-am votat.
    2 2
  • Adta parc-ar suna a amenintare din partea Corvette pentru GTS Viper :D ....lucru care ar putea sa duca la cresterea volumului micuț a motorului de pe Viper de NUMAI 8.4 litri :D ... Ce as crea sa-l vad pe Viper cu un V8 ( nu V10) de vreo 572 inch cubi sau chiar 632 inch cubi :D de vreo 800CP :D
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru