Creşteri masive la înmatriculările de maşini second-hand: aproape 20% în primele 3 luni

de Daniel Popescu
Miercuri, 13.04.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apetitul românilor pentru maşinile la mâna a doua este în continuă creştere. În primele trei luni au fost înmatriculate aproape 65.000 de maşini SH, cu 18.5% mai mult decât în perioada similară a anului trecut.

România traversează o perioadă prolifică din punct de vedere al numărului de maşini aflate în prezent în circulaţie. După ce a raportat o creştere de 21% la înmatriculările de maşini noi, Direcţia Regim Permise şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) anunţă statistici asemănătoare şi pentru înmatriculările de maşini second-hand, pentru intervalul ianuarie - martie 2016.

Astfel, numărul de maşini SH înmatriculate a ajuns la 64.690 de unităţi SH în primele trei luni ale anului, în creştere cu 18.5% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Deloc surprinzător, mărcile germane rămân preferatele românilor, întrucât topul este dominat de Volkswagen (18.311 unităţi, +15,48%), Opel (10.662 de unităţi, +15,50%) şi Audi (4.962 de unităţi, +35,24%).

Urmareste Automarket
Această avalanşă de maşini SH va conduce la creşterea gradului de uzură a parcului auto national, mai ales că datele disponibile pentru finalul anului 2015 nu sunt tocmai încurajatoare: dintre cele 5.15 de maşini existente în România, 2.56 milioane aveau o vechime mai mare de 12 ani, în timp ce alte 1.89 milioane de unităţi aveau o vechime de 6-10 ani.

Nu este exclus ca interesul pentru maşinile germane SH să crească în viitorul nu foarte îndepărtat, ca urmare a intenţiei autorităţilor de a interzice accesul în anumite oraşe a maşinilor cu motoare diesel care nu respectă normele de poluare Euro 6.

Via Agerpres

Comentarii (7)

  • latrina Europei, si romanii sunt mandrii locuitori ai acesteia

    la mai mare!
    15 4
  • Si încă nu au apărut mașinile alea de care vor să scape în curând germanii că nu mai au voie cu ele prin orașe. Să vezi atunci creștere. Îi scăpam pe germani de toate harburile în curând. Fericire pe samsari.
    16 1
  • De prea multi ani noi repetam doar un sincron
    Un pas inainte si apoi doi inapoi
    Orice roman poate fi si campion
    Si poate ajunge mai sus de locul doi!
    (VOLTAJ)

    Domnilor guvernanti, redati romanilor demnitatea si mandria!

    Respectati-va indatoririle cuprinse in fisa postului dvs de bugetari (de lux, de altfel)

    Ridicati nivelul de trai astfel incat orice roman sa isi poata cumpara ce DORESTE, nu ce isi PERMITE!

    Chiar nu va pasa ca au ajuns sa se considere ,,latrina" si nu doctrina Europei?

    Cand achizitionati limuzine pentru parlamentari, justificati ca este pentru imaginea alesilor poporului si implicit a Romaniei!

    Faceti-ne mandri ca suntem ROMANI si nu gunoieri sau KKnari

    Daca ar fi fost un document oficial as fi adaugat ca astept raspuns in termen de 30 de zile cum prevede legea. Dar asa ...
    9 1
  • Asta am gasit-o intamplator, dar pica la tanc

    http://stirileprotv.ro/ilikeit/smart-things/copiii-de-bani-gata-ai-capitalei-se-lauda-pe-instagram-opulenta-expusa-in-imagini-pe-richkidsofbucharest.html

    Domnilor guvernanti, se AUDI acolo sus?
    4 0
  • inexorabil
    Dar “infatuații” de “ghermani” nici ȋn vis nu visează să ne depășească la “omnisciență” și “omnipotență” și, oricare ar fi discrepanța de dezvoltare dintre noi și ei, nu ne pot răpi calitatea supremă pe care ne-o atribuim, tare mândri de noi ȋnșine, aceea de “leagăn al civilizației” (Dacus…über alles). Puțin a lipsit ca…Dumnezeu Să se ȋntrupeze tocmai ȋn sacrul spațiu carpato-danubiano-pontic (pardon, cioloșic).
    Ia zi, @dan, mă ȋnșel?

    Ba bine că nu! Suntem exact ce și ȋn ce ne-am dorit să fim, dragilor, deci să nu ne plângem! Dacă noi am “pus botul” la mirajul euroatlantic, haideți ca – din postura lui Stan Pățitul – măcar basarabenilor și ucrainenilor să ne străduim a le deschide ochii minții, astfel ȋncât dânșii să nu mai aspire frenetic la cornul (abundenței) și laptele (re-ambalat) european.

    Ei, cum ar fi fost ca noi să fi devenit cimitirul…”americanelor” ? Norocul nostru că, geografic, nu suntem aproape de SUA & Canada…Dar puneți pariu că, chiar dacă nu s-ar fi instituit nicio obligație fiscală – nici de natură ecologică, nici contra cilindreelor “nesimțite” – mioriticii tot nu s-ar fi năpustit asupra “canapelelor” ?...Eh, nuuu. Cum afirma cineva pe aici, noi, de obicei, cumpărăm mașini ori “pentru cai”, ori pentru consumul “suportabil”. Da, chiar așa, pentru cai…Noi suntem aceia (cu ochelarii aferenți).
    2 1
  • Om fi noi Stan Pățitul, dar cu moldovenii ceilalți și ucrainenii nu e cazul să ne comparăm. Nu cred că e ucrainean din est sau moldovean de peste Prut care să nu prefere umbrela NATO și ”gunoaiele” din UE.
    Românul nemulțumit poate să-și închipuie cum ar fi fost ca jumătate din armada Mării Negre masată acum la Sevastopol să-și facă mendrele prin Constanța iar marele popor prieten de la est să ne mai fi ”luminat calea” câteva decade în plus.
    Nu e bine nici când avem de ales, vrem gratis pentru popor, de ajungem să regretăm Mujicia!
    0 1
  • Faza cu veniturile mici la noi e partial valabila.

    Va garantez ca de exemplu un doctor roman din sistemul medical de stat viciat de spagi ar lua tainul si daca ar avea 10.000 lei salariu lunar. Old habits die hard...

    La fel si cu masinile second hand. Daca am avea venituri mai mari am cumpara premium second cu sute de cai si mii de dotari. Tine si de mentalitate.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru