Cui îi pasă de siguranţa rutieră? Şoferii preferă serviciile de conectare la internet şi asistenţă la parcare

de Daniel Popescu
Luni, 11.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şoferii sunt interesaţi mai degrabă de conectivitatea la internet şi asistenţa la parcare disponibile pe msinile pe care le cumpără, în detrimentul tehnologiilor de siguranţă rutieră.

Constructorii auto lansează din ce în ce mai multe sisteme de siguranţă pe modelele noi, care în multe cazuri pot fi considerate faze incipiente de dezvoltare pentru viitoarele maşini autonome.

Sondajele de opinie realizate în rândul şoferilor evidenţiază însă că aceştia nu sunt neapărat interesaţi de sistemele de avertizare la depăşirea benzii de circulaţie sau alte tehnologii asemănătoare, ci mai degrabă de conectivitatea la internet sau asistenţa la parcare.

 În această privinţă, au existat mai mulţi participanţi la sondaj ştiau despre sistemul Apple CarPlay decât despre rivalii Android Auto sau MirrorLink. În plus, alte dotări care nu sunt atractive pentru şoferi sunt sistemele de avertizare la depăşirea vitezei maxime legale sau cele care monitorizează unghiurile moarte.

Urmareste Automarket
Partea bună este însă că şoferii nu se simt atraşi nici de posibilitatea de a urmări posturi TV în maşină, dar nici de încărcarea wireless a smartphone-urilor.

Sondajul a încercat să evidenţieze şi percepţia şoferilor asupra altor aspecte.

De exemplu, Tesla Motors este considerat cel mai inovator constructor din industria auto, în faţa unor rivali precum BMW şi Mercedes, în timp ce Hyundai, Opel şi Seat ocupa ultimele locuri.

Sondajul de opinie a fost realizat de publicaţia Autocar pe un eşantion reprezentantiv de 1.200 de persoane.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru