Cum să îngropi autostrada spre munte: statul a respins toate ofertele pentru Comarnic - Braşov

de Daniel Popescu
Joi, 14.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Şansele ca România să aibă o autostradă Bucureşti - Braşov au scăzut dramatic după ce statul a respins toate ofertele depuse pentru studiile de fezabilitate pentru sectorul Comarnic - Braşov.

Autostrada Bucureşti - Ploieşti ar trebui să ajungă la un moment dat până la Braşov, pentru a asigura şoferilor un drum mai rapid şi mai sigur spre staţiunile de munte de pe Valea Prahovei.

Numai că autorităţile dau semne clare că s-au răzgândit în privinţa acestui proiect dificil, după ce au respins în această săptămână toate ofertele pentru realizarea studiilor de fezabilitate pentru autostrada Comarnic - Braşov.

Mai întâi, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a respins unica ofertă pentru studiul de fezabilitate al lotului 1 al sectorului Comarnic-Predeal-Cristian, după ce ofertatul nu a răspuns unor solicitări ale autorităţilor. Joi, CNADNR a respins însă şi cele şapte oferte depuse pentru loturile 3, 4 şi 5 ale autostrăzii, potrivit unui document obţinut de postul de televiziune Digi 24.

Urmareste Automarket
"Vă aducem la cunoştinţă că autoritatea contractantă a anulat procedura de atribuire organizată pentru atribuirea contractului [...].
Au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme"
, este mesajul transmis de CNADNR companiilor într-un document oficial.

Până la sfârşitul acestei luni, statul aşteaptă oferte şi pentru lotul 2, însă cel mai probabil acestea vor fi de asemenea respinse.

Teoretic, CNADNR ar trebui să reia licitaţiile pentru realizarea studiilor de fezabilitate, însă documentul oficial vorbeşte doar de o "eventuală" reluare a procedurii. Prin urmare, nu vom mai auzi prea curând informaţii pozitive despre realizarea autostrăzii către Braşov.

Via Digi 24

Comentarii (6)

  • o tara in care lucrul trebuie bine facut!

    ...pe bune!?

    PS adica daca sheful cel mare e mai mult prin America noua, opincarilor, ce ne trebuie? Poate o reamenajare de cateva milioane a unei vilutze necorespunzatoare.

    Ce dreaku', suntem umanisti!
    9 2
  • Cine conduce Romania asta????o intrebare pe cat de simpla pe atat de greu sa si raspunzi....
    Europa ne da bani sa construim si noi nu facem nimica......cine sunt persoanele care iau aceste decizi de a nu construi anumite drumuri sau anumite bunuri oricare ar fi ele.....
    Cineva trebe sa ia acele decizi.....doua, trei, patru persoane......de ce nu sunt ridicate persoanele alea si anchetate.......cum adica nu se construieste pt. ca cativa oameni nu vor????/sau cum merge treaba ca eu nu mai inteleg?????Cineva sa explice mai bine daca se poate....
    6 1
  • @tzenu_bmw: Cum nu facem nimic ? Nu luam bani moka, noi vrem doar cu imprumut ca sa nu parem milogi :))))))
    3 0
  • mai nasol e ca Europa nu ne da de fapt nimic de-a moaca, tot noi platim si pentru fondurile alea, intr-un mod sau altul, si in mare parte chiar direct
    3 0
  • andrei
    nu ne da nimeni bani pt orice vrem noi. aia catre brasov era pe banii nostri. mai bine o taiem, ca oricum nu aia e problema. si la cat costa, sincer, ma lipsesc. erau vehiculate niste sume da iti statea mintea-n loc.

    europenii ne dau bani pt culoarul IV, nadlac - constanta. sibiu - pitesti e de mare importanta momentan.

    eu stiu ce vreti unii sa ziceti, ca decat banii cheltuiti si nimic facut, mai bine dam mult mai mult pe o autostrada, dar macar sa se faca.
    4 0
  • "Autostrada Bucureşti - Ploieşti ar trebui să ajungă la un moment dat până la Braşov" - oare chiar ar trebui? Chiar nu se mai poate trai in tara asta fara Bucuresti - Brasov?

    "pentru a asigura şoferilor un drum mai rapid şi mai sigur spre staţiunile de munte de pe Valea Prahovei" - oare chiar toti soferii din tara asta sunt concentrati in Bucuresti si merg in weekend pe Valea Prahovei?

    Autostrada asta e cel mult un moft, nu o necesitate.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru