Cum va arăta Apple Car: imagini care dezvăluie un posibil concept al acesteia

de Tiberiu Safta
Joi, 11.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Apple nu a confirmat oficial că lucrează la o mașină, însă o companie de leasing auto a publicat imagini care ilustrează potențialul design al lui Apple Car pe baza brevetelor depuse de Apple. Un presupus debut va avea loc nu mai devreme de 2025.

De câțiva ani se vehiculează că Apple dorește să lanseze un automobil electric care să concureze cu mărci precum Tesla. Nici acum nu se cunoaște vreun detaliu privind mașina la care Apple lucrează și cu care să se lanseze pe piața auto.

Deși proiectul Apple Car este un secret momentan, o companie de leasing auto, pe nume Vanarama, a publicat câteva imagini cu designul potențial al acestuia. Imaginile au fost create pe baza brevetelor depuse de către Apple.

La exterior, mașina are un design de inspirație retro, iar partea de sus este alcătuită integral dintr-o suprafață de sticlă care cuprinde parbrizul, luneta, geamurile laterale și acoperișul panoramic. Montanții sunt absenți, iar portierele se deschid în sens invers pentru a oferi un acces mai bun la interior. Farurile sunt integrate într-o bandă continuă transparentă, la fel și stopurile. Mașina are o gardă la sol ridicată, iar forma acesteia sugerează că noul Apple Car ar putea fi un crossover coupe sau un SUV coupe atunci când va fi prezentat oficial.

La interior, Apple Car dispune de un ecran de dimensiuni considerabile ce se întinde pe întreg bordul mașinii.

O noutate care ar putea fi prezentă la Apple Car este capacitatea de a putea configura layout-ul bordului. Astfel, utilizatorii vor putea muta comenzile mașinii în locurile dorite de aceștia.

Cu toate că aceste imagini ilustrează un potențial concept al lui Apple Car, este foarte posibil ca designul mașinii să fie alterat sau chiar complet diferit atunci când va fi prezentată. Nu se știe nimic despre mașină ca specificații și prețuri, dar este probabil ca Apple Car să debuteze cel mai devreme în 2025 și va fi, cu siguranță, o mașină electrică.

via Autoevolution

Comentarii (16)

  • curentatu
    Ar fi culmea să fie o mașină cu aburi, deși la așteptatele pene de curent n-ar fi rău.
    Cred că n-o să fie ieftină cutia dar nu înțeleg cum îi zice, Vanarama sau Panarama ?
    21 5
  • apple, imagine puternica ai, mergi pe urmele tesla si impreuna rupeti-le gatul vechilor producatori care se incapataneaza in sec. XXI sa lanseze masini pe benzina si motorina, ca-n sec. XIX
    4 21
  • Bubi Mubi
    Volanul arată impresionant. N-am îndoieli că designerul nu s-a gândit o clipă cum ar putea cineva să-l utilizeze.

    Look-ul general e fluid și suprapotent. Nu seamănă cu un biscuite, din spate ai spune că a ieșit aseară din clubul de aeromodelism, grupa clasa primară. Din fericire, nici fața nu-i OK, dar asta e problema departamentului de vânzări.
    17 2
  • Cei cu pocitania asta?
    Sa se inspire de la altii macar, de exemplu Tesla, Lucid, etc.
    9 1
  • Cu creionul / Pe hârtie / O mașină-am desenat...
    15 2
  • Edikkk
    Rivian care a făcut IPO ieri, cu oferta la 74$ a urcat la 100$

    Azi, a doua zi este deja la 120$ !!!

    Şi asta Rivian care are o singură fabrică !!

    Şi deja la 74$ erau la valorea de piaţă de 80 miliarde!! Mai mult decât General Motors !

    Despre ce vorbim

    Dinozaurii sunt păpați

    Apple car o să aibă un succes fantastic
    7 21
  • Johnny
    Ni se arata poze si apoi scrie: apple nu a confirmat ca lucreaza la o masina...atunci de ce scriem?
    5 0
  • Pe unii dintre noi nu ne îngrijorează succesul acestor panarame, ci starea generațiilor de trotinetiști. Patinează musca!
    16 1
  • Ce e val ca valul trece…
    12 1
  • stai edica sa vedem ce zic si clientii. Deocamdata bursa merge pe speculatii in domeniul asta. Ce creste repede poate scadea si mai repede. uita-te si tu la masina asta. Nu seamana cu o electrocasnica? Sincer acuma. Interiorul e oribil. Gizas.
    5 1
  • Urmasul lui Chevrolet Aztec, sigur designerul a fost ieftin :)).
    7 2
  • Ma așteptam ca Apple sa vina cu ceva nou… și mă gândeam la un TV, chiar nu știu de ce nu fac ceva in direcția asta, ar vinde câteva zeci de milioane doar ca-s Apple.
    Dar se pare ca este mai ușor sa pui și o mașină in jurul unui Smart TV, mergem clar spre mașini de unica folosință.
    9 1
  • La prețul de numai 99990$ in SUA
    6 1
  • @15:34... corect... următorul pas ar trebui sa fie împotriva celor ce se încăpățânează ca in secolul xxi sa și întemeieze o familie tradiționala... și care fac sex ca in secolul xv
    6 1
  • La cât de obsedați sunt unii de Apple care e aproape un cult, dar nu așa sectă ca fanii Tesla, poate să arate și ca Big Foot că tot va vinde.
    7 0
  • Tot in purul still Apple volanul si scaunele se vor vinde separat si masinile vor putea fi incarcate numai de la statiile speciale Apple cu un cablu propietar. Costs more does less, sau trebuia sa fie invers...
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru