Dacia Duster Extreme - o serie limitată, cu prețuri de la 21.900 de euro

de Bogdan Mirică
Luni, 10.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a dezvăluit seria limitată Duster Extreme, disponibilă deja la dealerii săi din toată țara. Este cel mai bine echipat Duster al momentului și vine cu o culoare de caroserie nouă.

În toamna anului trecut, atunci când am mers la Paris pentru a face cunoștință cu noul Duster facelift, Dacia ne-a făcut cunoștință și cu o echipare specială, care avea să fie disponibilă abia din 2022.

Iată că momentul mult așteptat a venit și Dacia dezvăluie noul Duster Extreme, o serie limitată, caracterizată ca fiind „cea mai echipată opțiune” a lui Duster. Ca să susțină această afirmație, Dacia a anunțat că Extreme beneficiază de toate echipamentele nivelului de echipare Prestige, la care se adaugă funcția mâini libere pentru acces, camera cu vedere la 360 de grade și monitorizarea unghiului mort.

Detaliile care fac diferența sunt mai ales de ordin estetic. La exterior observăm inserții de culoare portocalie în partea superioară a calandrului, pe carcasa oglinzilor retrovizoare şi la nivelul barelor de pavilion. Și-au făcut apariția și noi jante de aliaj, denumite Full Black, cu o dimensiune de 17 inch.

Seria limitată presupune și o nouă culoare de caroserie, care se numește Grey Urban și care este folosită pe exemplarul de lansare din imagini.

La interior, seria limitată Duster Extreme dispune de scaune faţă încălzite, cu tapițerie specifică şi cu elemente de design de culoare portocalie.

Atât volanul, cât şi maneta schimbătorului de viteze sunt îmbrăcate în piele.

Noul Dacia Duster Extreme va fi disponibil alături de două motorizări: un diesel de 115 cai putere și benzinarul de 1.3 litri cu 150 de cai putere. Prețurile pornesc de la 21.900 de euro pentru versiunea 1.3 litri, de 150 de cai putere, cu transmisie automată EDC. Dieselul este cu numai 200 de euro mai scump.

Seria limitată Dacia Duster Extreme va putea fi comandată din 10 ianuarie 2022, din întreaga rețea de agenți autorizați Dacia din România.

MOTOR PUTERE
TRANSMISIE
TRACȚIUNE NOUL DACIA DUSTER EXTREME
PREŢ
(€ cu TVA)
Seria limitată DUSTER EXTREME
1.3 BENZINĂ 150 CP
MANUALĂ
4X4 22.550
1.3 BENZINĂ 150 CP
AUTOMATĂ EDC
4X2 21.900
1.5 DIESEL 115 CP
MANUALĂ
4X4 22.100

Comentarii (11)

  • De ce nu?
    Cu putin efort atingeti pragul de 30k euro, hai Dacia... hai ca se poate...
    26 10
  • Stire neverificata... pe YT se pot vedea filme cu dustere având funcția de monitorizare unghi mort
    7 2
  • Acum 3 ani, pe 30 ianuarie cand a fost lansat motorul de 1.3, un Prestige 4x2 era 17.500. Așa că în diferența de 4.400 intră cutia automată EDC și afafiurile portocalii, jantele, scaunele încâlzite, noua culoare, camera cu vedere 360, volan și schimbător cu piele. Bașca inflația. Nu-i tocmai rău!
    @AM
    Ce cuplu au cele două motoare?
    10 3
  • Cum era vorba aia: nu e de vina cel care cere...

    Asteptam un review cu noul Jogger 1.0 Tce 110 cp.
    6 3
  • Mă întreb cine o să mai cumpere mașini dacă producătorii nu se potolesc cu prețurile... Știu, inflația, dar scumpirile astea nu sunt de curând. O să mai cumpere mașini eventual marile corporații. Iar nouă după ce ni se strică mașinile vechi de tot poate ne luăm un cal :) Că tot se promovează transportul eco.
    10 2
  • Frumoasa nuanță de gri , se apropie de cele individual sau ///M de pe bmw . Dacia Duster și nu numai , in general Dacia este foarte apreciata in Vest , numai in RO. i se caută nod in papura , ca așa e romanul “mai deștept “ .
    15 2
  • Extrem ...de scump ..sau de la ce vine "extreme" ? Credeam ca o sa vad ceva gen troliu, cauciucuri speciale, proiectoare, alea-alea...si cand colo vad culoare "grey urban" si jante "glossy black" ! WTF !?
    Macar de veneau cu automata aia la 1,3/4x4 in banii astia !
    10 5
  • Bag de seama ca nu v-ați prins, dar absolut toți producătorii au mărit preturile si nu din cauza de lipsa semiconductori.... Se aplica obligatoriu mallusul pentru ținta aberanta de CO2, de la un timp in coace. Foarte puține termice respecta norma fără hibrid! (noua, de fapt se aplica de anul trecut)
    Cel mai mult suferă benzinarele, dar nici măcar diesel nu ajunge acolo.

    PS: Plătesc si constructorii la media realizata de ei, plătim si noi!
    5 2
  • Seriff
    Aberante preturi, aberante masuri, au innebunit de tot cu Co2 in sus, Co2 in jos, dupa tot ei se mira ca se inmatriculeaza multe masini sh, pai la cat costa astea noi e logic ca oamenii se duc spre sh, dar asta se vrea, sa nu mai isi permita tot omul masina, sa aibe doar bogatii, de-aia alea electrice sunt mega scumpe, pregatesc piata pentru ce va veni.
    5 5
  • redneck
    Dieselul este NU este mai scump daca sunt comparate variantele 4x4
    2 3
  • AM, asteptam test cu Jogger
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru