Dacia exclude lansarea unui SUV mai mare decât Duster: “Prețul ar fi prea mare pentru filozofia noastră”

de Paul Cosma
Marti, 07.08.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia nu are planuri să lanseze un SUV mai mare decât Duster, întrucât prețul mai ridicat nu ar respecta filozofia low-cost a constructorului. Anunțul a fost făcut de Louise O’Sullivan, șefa brandului Dacia în Marea Britanie.

Segmentul SUV-urilor înregistrează cea mai mare creștere la nivelul sectorului auto în Europa, tendință confirmată și de numeroasele modele de acest fel lansate în ultima perioadă de mai toți constructorii.

SUV-urile compacte și subcompacte par să aibă o atracție și mai mare în rândul clienților, de aici provenind și succesul ultimilor ani pentru modelul autohton Dacia Duster.

Dacia a prezentat anul trecut noua generație Duster, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Succesul acesteia nu s-a lăsat așteptat, confirmând estimările analiștilor, noul Duster fiind primit bine în mai toate țările europene.

Deși ar putea să fie tentați de un nou model în acest segment, un “frate mai mare” pentru Duster, cum s-a zvonit în repetate rânduri, cei de la Dacia rămân cu picioarele pe pământ și vor să continue pe aceeași rețetă câștigătoare.

Louise O’Sullivan, șefa brandului în Marea Britanie, a spus că Dacia exclude varianta lansării unui SUV mai mare decât Duster.

Motivul? Prețul ar fi prea mare și nu ar mai respecta filozofia low-cost de la Dacia. În plus, acest lucru i-ar putea determina pe clienții Dacia să se reorienteze către alte branduri.

În loc de un SUV mai mare, Dacia a venit în acest an cu noutăți pentru Duster. Motorul 1.5 dCi a devenit 1.5 Blue dCi și a primit modificări care i-au îmbunătățit performanțele și emisiile de NOx. Versiunile de 90 și 110 CP au acum 95, respectiv 115 CP.

Via Autocar

 

Comentarii (4)

  • O declarație dubioasă, pentru că în ultimul an diverși oficiali Renault au confirmat stoparea producției de Lodgy și au avansat varianta unui SUV cu 7 locuri, evident peste Duster ca dimensiuni.
    Lodgy face 6 ani curând și vom vedea, tind să cred că doamna din insulă e puțin în ceață.
    9 0
  • Corect ...si asta-i exorbitant de scump daramite unul mai mare!
    5 9
  • Un Suv mai mare nu, dar o varianta cu 7 locuri a lui Duster?
    2 0
  • am mai scris: SUV 7 locuri= shaorma cu di toate!
    Nu va funcționa corect din cauza noi reguli WLTP va fi o mașină mare cu motor mic
    Vreți 7 locuri exista monovolume foarte confortabile!
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru