Dacia Sandero, cea mai bine vândută mașină în Europa, în 2022. Ford Puma și Dacia Duster, în top 15

de Tiberiu Safta
Luni, 04.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit statisticilor realizate de Jato Dynamics, Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină în Europa, în primele două luni ale lui 2022. Modelul subcompact românesc s-a plasat în fața unor nume grele ca Volkswagen Golf, Skoda Octavia și Renault Clio. Celelalte modele construite în România, Ford Puma și Dacia Duster, se află și ele în top 15 cele mai bine vândute mașini în Europa.

După primele două luni ale lui 2022, Dacia Sandero a fost cea mai bine vândută mașină în Europa. Conform statisticilor create de Jato Dynamics, modelul produs la Mioveni s-a vândut în 32.238 de exemplare, cu 10.2% mai multe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Pe locul al doilea se află Peugeot 208, cu o scădere de 12.4% față de 2021. Podiumul este completat de Volkswagen Golf, care nu a reușit să atingă pragul de 30.000 de mașini vândute. Asta înseamnă o scădere de 5.4% față de același interval din 2021. Chiar și așa, modelul compact german a avut cele mai multe vânzări în luna februarie.

Pe următoarele 4 locuri se află: Peugeot 2008, Renault Clio, Skoda Octavia și Volkswagen T-Roc. Vânzările acestor modele au scăzut cu peste 10% față de anul trecut. Pe locul 8 se află Ford Puma, SUV-ul produs la Craiova, cu 22.864 de exemplare vândute. Topul 10 este completat de Fiat Panda și Opel Corsa, ambele cu scăderi de circa 20%.

Și Dacia Duster, care se află în afara primilor 10, a crescut în vânzări cu 11%.

Până acum au fost vândute 21.565 de exemplare ale SUV-ului produs la Mioveni.

Mașinile produse în România se bucură de vânzări mari pe fondul scăderii pieței auto europene ca urmare a crizei de semiconductori. În primele două luni au fost înmatriculate 1.6 milioane de mașini pe întreg continentul. Dintre acestea, 1.4 milioane au fost în Uniunea Europeană. Asta reprezintă o scădere cu 6.4% față de același interval de anul trecut.

În acest sens, Dacia a reușit să vândă 60.370 de mașini, cu 15% mai multe decât în 2021. 90% dintre mașinile sale sunt reprezentate de modelele Sandero și Duster. La polul opus, Ford a înregistrat o scădere de 14.9% față de intervalul ianuarie-februarie din 2021, cu 62.608 de mașini vândute. Puma a fost singurul model al ovalului albastru care a înregistrat creșteri în Europa.

via Profit

Comentarii (3)

  • O veste excelenta, felicitari Dacia si felicitari Ford ! E adevarat, o reusita (mai ales pt Dacia) venita intr-un context unic si nerepetabil: criza semiconductoarelor care avantajeaza masinile mai low-tech, model nou (Sandero) si foarte reusit, anticiparea unei crize economice (si orientarea spre masini mai ieftine si simple/fiabile), lanturi de aprovizionare dereglate la marii producatori etc etc
    9 2
  • AdnMercedes
    Sărăcia scoate dinții și-n societățile dezvoltate,de ce sa dau mult pe prost mai bine dau puțin pe la fel de prost și nu am stres,BRAVO DACIA!sah mat la toți grangurii,mămăliga și brânza brie poate exploda.
    8 3
  • Aceste noi modele Dacia sunt chiar frumoase și nu mai au nici-o treaba cu vechile generații . Bravo Dacia !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru