Dacia Sandero este a treia cea mai vândută mașină din Europa în iunie

de Paul Cosma
Joi, 29.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero a ocupat locul trei în topul vânzărilor europene pe luna iunie, fiind depășită doar de Volkswagen Golf și Tesla Model 3, potrivit datelor Jato Dynamics.

Peste 1.2 milioane de autoturisme au fost vândute în Europa în iunie 2021, cu 13% mai multe față de aceeași perioadă de anul trecut. 

Astfel, piața auto europeană a continuat să-și revină după impactul negativ al pandemiei de coronavirus, dar încă este sub nivelurile din 2018 sau 2019. 

Cea mai vândută mașină de pe continent a fost Volkswagen Golf, cu 27.247 de unități și o creștere de 12%. Pe poziția a doua s-a clasat Tesla Model, cu o creștere uriașă de 262% și 25.697 exemplare. Podiumul a fost completat de Dacia Sandero

Modelul românesc a înregistrat vânzări de 22.764 de unități (+10%) și a devansat Renault Clio (22.254, -40%). 

În top 10 au mai intrat, în ordine, modele precum Fiat 500, Toyota Yaris, VW T-Roc, Opel Corsa, Renault Captur și VW Polo. 

Via Jato Dynamics

Comentarii (11)

  • Edikkk
    Exact ce bănuiam : menghina best of the best şi best buy, Tesla şi Dacia.

    Creşterea păturii de bogaţi (lux, noutate) şi a celor mai puţin bogaţi (care cumpără "democratizate") datorită polarizării societăţii, capitalismului în esenţă.

    Cum demonstra unul pe youtube, super bogat, că este foarte greu să faci primul milion dar mult mai uşor să îl faci pe al doilea.
    10 18
  • Edikkk
    După terminarea fabricii Tesla din Berlin este posibil să vedem, în unele trimestre, Tesla pe primul loc şi Dacia pe locul 2.
    12 17
  • Edikk, nu te entuziasma. In Aprilie si Mai au vandut fix 0 bucati Tesla. Ei inmatriculeaza doar in a 3a sau a patra luna masini cand se adun comenzi de un vapor probabil. In medie modwl 3 nu e in primele 50 de masini.
    10 3
  • LUCCI LUCIANO
    Bravo lor, dar 15.000 pt un cetatean din Vest , reprezinta cam acelasi lucru cu 6000 de euro pt un roman.....D-aia s-au importat 200.000 de sh-uri in primele 6 luni..... Iar media lor nu cred ca sare cu mult de 7-8.000. Acolo , pe segmentul asta e bataia, iar Dacia nu intelege ca un Logan /Sandero full, e inca prea scump pt romani. Ar mai fi si moftul la romani dar...asta e alta poveste
    16 6
  • inexorabil
    I-auzi ia! Sfaturi preţioase de la al nostru îmbogăţikkk (de fapt, prea bogat – în terci revărsat pe plită).

    Ce ne mai recomandaţi pentru a ajunge pe “noi culmi de civilizaţie şi progres”, domn’ profesor de capitaclism ştiinţific?
    16 8
  • Adnopel
    Și vestul are săracii lui,mulți nu știu ca Dacia este un sicriu ambulant,însă au educație și autostrăzi și nu prea au unde sa se lovească,trist este ca se cumpara aceste roabe nesigure acolo unde se fac bani,îngrijorător pentru noi care ne facem speranțe de mai bine.Legat de Tesla este o poveste cu fes a unui nene băgat in multe,mașina Electrica nu este o soluție decât temporara,bateriile vor pune mari probleme in viitor..mai degrabă combustibili sintetici,hidrogen sau bateria atomica beta depinde ce tehnologie hotărăște cineva de sus ca merita prostimea globală.
    12 18
  • Daciei ii lipsesc doar sistemele de siguranta avansate (lanekeep, blindspot, senzori de oboseala) pentru a se califica la cele 5 stele. Datorita noii platforme moderne, comuna cu Clio, Sandero si Logan sunt masini mai sigure decat majoritatea modelelor produse pana in 2010 de exemplu... Au pana si franare automata.

    Asta cu sicriul ambulant nu mai tine, drept dovada si vanzarile.
    17 2
  • deci doar sistemele astea fac 2 (doua) stele?
    N-as crede.
    5 4
  • Poti sa crezi ce vrei tu...https://www.automarket.ro/stiri/euro-ncap-anunta-ca-dacia-sandero-si-logan-au-primit-2-stele-la-testele-de-103371.html
    4 4
  • Virucidal
    Pentru multi ,o masina noua reprezinta un progres si o mica victorie si recunoastere din partea vecinilor ,a nivelului tau financiar si ca nu este atat de sigura....ce mai este sigur in vremurile cu pandemionebunia asta?
    2 0
  • De unde le scoateți cu 15.000 un Sandero nu știu, la banii ăia poți lua inclusiv Lodgy diesel sau Duster de bază.
    Sandero pleacă de la sub 9000 până la 14.550 un Stepway TCe 90 cu CVT.
    Un Sandero Comfort TCe 90 e 12.150 euro fără rabla, dați-le naibii de exagerări.
    Ca tot românul imparțial, la Dacia exagerează prețul cu niște mii de euro în plus, și iese preferat sh-ul nemțesc cu niște zeci de mii de km pe minus.
    Sau ia în considerare oferta de la vreun dealer Fiat sau Kia pentru un chilipir frecat la drive-teste, orice numai cu dacie să nu-l vadă vecinii.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru