Dacia Sandero rămâne preferata francezilor: primul loc la vânzările către persoane fizice în februarie, după o creștere de 20%

de Daniel Popescu
Luni, 06.03.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia Sandero este în continuare cea mai vândută mașină în Franța pentru persoane fizice, după o creștere cu 20% a vânzărilor în luna februarie. Dacia Duster ocupă locul 6 în același clasament.

În urmă cu aproximativ un an, Dacia Sandero devenea mașina cu cele mai bune vânzări pentru persoanele fizice din Franța, iar de atunci modelul românesc pare de neoprit.

Datele anunțate pentru luna februarie confirmă încă o dată interesul francezilor pentru acest model, în ciuda faptului că vânzările totale pentru persoane fizice au scăzut cu 4.2%. Astfel, Dacia Sandero s-a comercializat în 4.410 unități adresate persoanelor fizice din Hexagon, în creștere cu 20.3% comparativ cu perioada similară a anului trecut, și ocupă astfel prima poziție în clasament, cu o cotă de piață de 5.8%.

Sandero repetă astfel performanța din ianuarie 2017, când a ocupat același loc întâi în acest clasament.

Sandero a învins Citroen C3 (cotă de piață 5%), Peugeot 2008 (4.4%) și Renault Clio (4%), în timp ce locul 6 revine unui alt model de la Mioveni: Dacia Duster are o cotă de piață identică cu cea a lui Renault Captur (3.4%).

Datorită vânzărilor bune înregistrate de Sandero și Duster, Dacia are o cotă de piață de 10.8% pe segmentul persoanelor fizice, mai mare decât cea înregistrată de Citroen.

În clasamentul general, care ia în calcul și vânzările pentru companii, prima poziție este deținută de Renault Clio cu 8.656 de unități, în timp ce Peugeot completează podiumul cu modelele 208 (7.420 de unități) și 308 (5.464 de unități).

Via Autoactu

Comentarii (14)

  • La romani masina preferata e BMW e46 cu 400 de mii de km si rugina pe la aripi. E traditie deja la noi aceasta alegere :))
    29 5
  • Așa este, doar că banii de Sandero nou ajung pentru trei E46 :). La un raport de unu la unu, alternativa ar fi E90.

    În rest, felicitări Daciei.
    8 3
  • bolovan
    dan_grc cand am cumparat masina, inainte de asta am facut o socoteala...rezultatu a fost socant, Eu fac cam 250-300k km/ 10 ani. Si ies mai ieftin sau dau 10k euro pe un logan nou...decat sa iau un E46 gratis.
    Numai din economia de benzina deja mi-am scos logan-ul. Nu mai discutam de revizii si defecte neasteptate.
    Cand iti cumperi o masina...nu o cumperi pe aia mai ieftina, ci estimezi cati km faci cu ea...si cat te costa total sa faci km aia (cu tot cu achizitia masinii, combustibil, revizii, defecte neprevazute, asigurari etc)
    9 3
  • @bolovan

    Dacă îl iei gratis nu cred că ieși mai ieftin, doar să ai toate problemele posibile. În fiecare an.

    Am înțeles foarte bine ce spui, normal că există riscuri la mașini vechi, eu spuneam doar că este corect să se compare aceleași prețuri.
    5 1
  • @Bolovan Majoritatea romanilor prefera sa puna bani la saltea si sa cumpere masina cu banii jos. Nu sa-si faca credite si sa ramana cu datorii la banci pentru multi ani de acum inainte, ca sa nu mai vorbim de riscul ca-ti pierzi locul de munca si nu mai ai cu ce plati creditul. Una e sa cumperi o masina de 2500-3000 de euro cu banii jos, si alta e sa trebuiasca sa dai 700 de lei pe luna rata la banca pe urmatorii 6 ani.

    Masina SH prezinta multe riscuri. Dar macar stiu ca daca se strica ceva si nu-mi permit sa o repar, poate sa stea si cateva zile/saptamani/luni parcata pana adun banii. Banca nu ma asteapta cateva luni daca raman fara serviciu sau se imbolnaveste un membru a familiei si falimentez din cauza asta.

    In plus, mai e si problema deprecierii. Unele masini ajung la un punct in care nu isi mai pierd foarte mult din valoare. Uita-te la Golf 4 de exemplu. In ultimii 5 ani nu cred ca i-a scazut pretul cu mai mult de 500 de euro pe piata SH.

    Eu am un var ca si-a luat Matiz de nou prin 2007. A avut de platit la creditul ala 10 afurisiti de ani. Luna trecuta a scapat de el. Pentru un gunoi de masina care desi a stat numai in garaj si a fost ingrijita excelent, a ruginit toata si e o troaca ordinara pe care abia mai i-a 1000 de euro acum. Asta in timp ce alt var si-a luat un Astra G cu banii jos cu 2000 de euro in urma cu 5 ani si de atunci nu a investit mare lucru in ea, si oricum ii ieftina de reparat.

    Depinde de la caz la caz, dar eu personal dispretuiesc creditele la banci si daca n-am bani sa-mi cumpar o masina noua cu banii jos, mai bine nu o cumpar deloc.

    Si inca o chestie. Majoritatea oamenilor nu fac atatia kilometri cat faci tu. Fac maxim 10, 15 mii pe an. Si asta e de luat in considerare.
    7 0
  • Știe Sam ce spune. Eu tocmai am scăpat de un credit și nu mai vreau să aud așa ceva. Regret că am făcut asta pentru o bucată de fier. De multe ori regretam că am dat Megane-ul și mă alesesem cu un Mondeo ultimă generație atunci, dar cu datorii. De acum știu, mai bine cu vechituri, dar liber. E greu de descris în cuvinte libertatea ce o simți când știi că singura ta legătură cu banca e doar contul de salariu.
    10 0
  • Cat e vorba de dacia deja unii o dau pe sh-uri si versururi pe aici.

    Nu vad de ce ati compara un E46 de 5000 (320d 150cp full) cu o masina de 10mii euro. Daca vreti sa faceti o comparatie corecta comparati cu un E90 de dupa 2009.

    Si fie vorba intre noi, mai trebuie ca Dacia sa lanseze odata loganul ca sa ajunga la nivelul lui E46 (putere, tinuta de drum, confort, siguranta).

    Loganul nici macar la nivelul unui Golf 4 nu se ridica. Am in familie logan luat de nou si am condus destule masini asa ca stiu ce vorbesc.

    Cine vrea logan, e o persoana care isi cumpara o masina si pe termen de 5-6 ani cel putin nu baga absolut nici un ban in ea, insa duce lipsa de confort, etc. Problema actuala este ca Loganul 2 nu se ridica la fiabilitatea loganului 1. Au facut rabat de calitate la multe piese mecanice, se uzeaza mai repede. Incepand de la placutele de frana pana la piese importante. 0.9tCE a mai avut probleme, rugina da in ele la 2-3 luni de la achizitie, e mai rau decat la logan 1.

    Un e46 din 2002 are mult mai putina rugina decat un logan 2 luat de prin 2014-2015 de exemplu.


    Ati vazut cum sunt construite si ce atentie la detalii a avut un e46 fata de un logan ? Ati vazut cum sunt captusite la compartimentul motor, podeaua, pe sub masina v-ati uitat sa vedeti ? Dar la un Audi a4 b6 ?

    Loganul e o masina ideala pentru flote, taximetristi si eventual familii pentru care masina este la fel indiferent ca e S-class sau tractor.
    Chiar si laudata suspensie inaltata la Logan 2 a fost mai coborata si nu mai are chiar atatea avantaje fata de o masina cu pachet drumuri grele de exemplu.


    In acest moment daca nu stai intr-un oras sau o tara unde norma euro 6 te ajuta la taxe, trebuie sa fi cretin ca sa dai 10-13 mii euro pe un logan.
    5 7
  • bolovan
    @dan_grc pai cam iesi. Eu am cautat foarte mult inainte sa-mi iau masina (am vrut si eu ceva mai premium...deh...roman...)...doar ca zama de banatean...ma impingea sa socotesc. Si citeam pe forumuri ce se schimba. Initial am dorit sa-mi iau ca tot romanul BMW...am avut un 319 din 2012 pe mana vo doua luni...Diesel...consuma la fel ca benzinarul meu de 0.9 (7-8% in oras). BMW-ul; luat din reprezentanta, avea vo 150.000 km cand era la mine. A picat calculatorul de injectie, 1600 euro. Trebuie curand schimbata volanta, 1200 euro. Un set de cauciucuri de la un producator decent...eu am dat pt logan 1200 lei, prietenul meu a dat 2600 lei. Eu am avut casco+rca 1440 lei, el a avut 4100 lei. Eu am impozit 34 lei, el are vo 180 lei. Cand pui toate astea pe hartie....Si eu le pun...pentru ca muncesc de-mi sar capacele pentru fiecare leu. Si decat sa arunci pe taxe si impozite...prefer sa-mi scot sotia la o ciorba/film/teatru in oras.

    @Sam93 Eu am luat masina cu banii jos. Si aici ai dreptate, este o aberatie sa dai venitul pe 2-3 ani pe o masina. Nu de alta, dar nu pentru asta ajungem in fiecare dimineata la 8 la servici...si de multe ori lucram si cate 12 ore/zi. Consider ca ori ce masina ce valoreaza mai mult de 6 salarii...este o tampenie (evident...asta cand 6 salarii sunt suficiente pentru o masina noua). Dar sa nu uitam, o masina la 2-3.000 euro...tehnic vorbind, este o rabla. Nu soferul este problema...ci participantii. Potentialele victime (ca nu merg bine franele/directia etc). Sa nu uitam, masina nu este o necesitate decat in foarte rare cazuri (eu inca merg frecvent la lucru cu tramvaiul...si stau la 7 Km de servici..ca timp, tot acolo sunt)


    @Sac hai sa-ti spun ce este o cretinitate: Sa dau 10.000 euro pe o rabla veche de 10 ani. Ca siguranta...nici in cele mai umede vise nu o sa fie la fel de sigura ca o masina noua cu un minim decent de siguranta. Ca si confrot este discutabil (ma simt mai bine in logan decat in BMW...paote si pentru ca am probleme cu coloana...si stau mai drept in logan). In principiu, cine este o persoana pragmatica, care mai vrea si altceva de la viata...isi cumpara o masina care sa reprezinte un minim de costuri din venit. Cine vrea imagine, isi cumpara una premium (chiar si o rabla SH). Nu conteaza ca vine bolovan si mai tracteaza pe cate unul cu o rabla premium de 10 ani pe la kopaonic (serbia)...ca a fiert motorul de la urcari...macar are VW)
    6 0
  • Nenea de mai sus, de obicei pui comentarii bune, dar ăsta e fenomenal.
    Sunt lucruri din viața reală, pe care mulți le experimentăm zi de zi, dar pentru mulți trebuie explicate mură-n gură, și poate tot e degeaba.
    Pe ei i-aș numi mai degrabă bolovani, că sunt chestii de bun simț pentru cine a mai avut mașină și l-a interesat câtuși de puțin.
    1 0
  • Nu stiu de ce va incapatanati sa comparati dacia noua cu bmw-ul de 15 ani. Cu 6000-7000 euro se pot cumpara la mana a doua masini ca skoda, ford, Peugeot VW, Hundai, Renault. Acestea, pentru cineva care face 10-15 mii km an sunt super OK, nu se inhama la imprumuturi la banci, intretinerea e ok si sunt cu mult peste orice dacie noua la 10 - 12 000 euro. Oricum ce se vinde in vest are alta calitate fata de ce se vinde in est. Recentele discutii pe aceasta tema in zona UE confirma acesasta parere desi unii au refuzat sa creada asta.
    3 2
  • Clique
    Ar fi și preferata romanilor, dacă am avea salarii ca în Franța.....
    3 0
  • Clique
    Ar fi și preferata romanilor, dacă am avea salarii ca în Franța.....
    1 0
  • @lulu
    Oricum ce se vinde in vest are alta calitate fata de ce se vinde in est=>nu este adevărat, ori ești foarte in vârsta si vrei D1300 cu piese franțuzești, ori familia ta a avut o astfel de mașină si a rămas in ADN-ul familiei.
    @Clique salariul net mediu in Frata 2000€ (asta o cunosc cel mai bine), chirie 900€ ceva cat de cat decent, restul calculezi nu mori de foame, dar nu ai mașină noua (eventual daca faci eforturi deosebite si-ți iei o Dacie), nu-ti permiți familie (gagicele sunt mofturoase si costa) si singurul restaurant este McDonalds.
    Daia vând peste 100 000buc/an in Franța, ce dracu este atât de greu de înțeles
    Nu vreau sa vorbesc cum este sa fi sclav in Spania,Belgia si Italia.
    Daca ai învățat sau meseria este brățara de aur, ești onest/serios trăiești corect
    Daca faci socoteala tipic românească, mă duc pe acolo spăl vase, dormim 10 intr-un apartament de 2 camere, mănânc unde scrie ''la moins cher'' merge si vin de 1€/l si bere la 0,33€/doza o data pe luna poate strângi 300€/luna.
    In loc sa lingem blidele la alți, hai dracu sa fim serioși odată si punem osul la munca si sa nu mai visam cai verzi pe pereți! Nu o sa-ti iei Mercedes dar o hârca (Dacie, sh, orice mașină pana in 15000€) la 10 000€ merge!
    6 3
  • @xxx probabil lucrezi pe la vreo reprezentanta. Familia mea nu a avut masina. Eu am avut o Supernova luata de noua si acum am un Opel luat tot de nou. Dar unde lucrez ma ocup de masini si am avut ocazia sa vad care este situatia reala. Poate tocmai de aceea VW este o masina care naste mari contradictii in randul posesorilor de masini de la noi. Cei care le aduc de afara se declara multumiti iar cei care le cumpara din tara au cu totul alta parere. Si asta este doar un exemplu. Ar fi multe de spus aici. Retine 2 lucruri ma refer la masini aduse de afara la un anumit nivel nu la stifturi care initial au costat 40000 euro si la noi se dau cu 2-3000. Iar daca te documentezi ai sa vezi ca in Franta salariul MINIM este 1466 in timp ce la noi este 233 euro , fa si tu raportul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru