Dacia sprijină cu două Dustere programele de protejare a Munţilor Carpaţi

de Daniel Popescu
Vineri, 07.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Două maşini Dacia Duster vor fi utilizate de fundaţia The European Nature Trust pentru protejarea şi conservarea unor zone naturale din Munţii Carpaţi.

Dacia a anunţat vineri că a devenit maşina oficială a fundaţiei The European Nature Trust, care are drept obiectiv principal păstrarea şi restaurarea ultimelor zone de sălbăticie şi a suprafeţelor degradate din Europa.

În cadrul parteneriatului, fundaţia va utiliza două maşini Dacia Duster 1.5 dci 4x4 pentru a se deplasa în zonele greu accesibile din Munţii Carpaţi unde se simte necesitatea refacerii ecosistemului, dar şi a protejării acestuia.

"Frumuseţea şi bogăţia culturală din regiunea munţilor Carpaţi fac parte din tezaurul nostru naţional, care trebuie păstrat pentru generaţiile viitoare. Zona naturală în care The European Nature Trust îşi va desfăşura proiectele cuprinde şi zone destul de greu accesibile, în care este nevoie atât de pază, cât şi de refacerea ecosistemului. Duster este maşina potrivită pentru a putea ajunge pe drumurile de munte accidentate. Sperăm că împreună să putem salva o parte din bogăţia naturală a României”, a precizat Anca Oreviceanu, director de comunicare Dacia şi Grup Renault România.

Fundaţia The European Nature Trust a co-finanţat producţia documentarului Wild Carpathia despre Munţii Carpaţi, iar în viitorul apropiat îşi propune să lanseze un proiect şcolar pe teme de protejare şi conservare a naturii.

Via Dacia

Comentarii (10)

  • Mitica
    Sa protejam natura cu vreo 140 g/km de CO2! Bravo Dacia! Dar miscari de genul au mai fost, nu sunteti primii. Americanii au inceput cu Hiroshima si Nagasaki si multe alte exemple care au legatura cu protejatul naturii la fel de mult ca aceste 2 Dustere...
    2 30
  • Este o acctiune laudabila din partea Dacia ca si asa rezervatiile naturale de la noi sunt in mare pericol sa fie distruse indirect dar mai ales direct de catre om...@Mitica tu crezi ca CO2 este cel mai mare poluant care este emanat de catre motoarele automobilelor? Cele 2 Dustere sunt frectie la picior de lemn intr-o rezervatie naturala in care este foarte greu ca cineva sa intre (sau in portiuni din ele) fara aprobari si asta in anumite cazuri este ceva foarte rau......ex Parcul Natural Apuseni...
    22 1
  • @Mitica: Postezi fara sens. Daca era VW TEDEI sau o rasnita de ficat era super. Aia nu poleaza.
    Tu stii ce scop are masina respectiva ? Daca nu, atunci gandeste de 2 ori inainte sa postezi !
    18 1
  • *Polueaza*
    *Tu sti ce scop*

    scz de greseli.
    5 2
  • Ar fi bun un buton pt editarea posturilor.
    10 0
  • AndreiRN
    Adica hai sa donam din fondul public doua masini care sa umble pe dealuri si munti ca sa protejeze natura?
    Subtil dar majoritatea nu inteleg cum apare profitul si de unde.
    5 9
  • @AndreiRN unde ai vazut tu in articol ca sunt masini din bani publici? Daca este un fel de sponsorizarecare sa faca un bine pentru paznicii de la parcurile naturale (care si asa sunt putini fata de ce suprafata au de gestionat-ex in rezervatia retezat Retezat un ranger/paznic/padurar-cum vreti sai ziceti are in paza cateva mii de hectare), iar dacia poate sa isi faca publicitate.....
    11 0
  • AndreiRN
    mememe imi pare rau de tine daca asa te-au numit parinti.
    Imi pare si mai rau daca esti o persoana fara sira spinari si sinceritate.
    Pai hai sa-ti explic cum sta treaba cu banii publici.
    Firma mea produce lopeti pe care le vand si fac un profit din care platesc impozitul la stat.
    Eu ma inteleg cu un primar sau politician sa donez ceva lopeti pt a planta pomi in centru orasului.
    Costul lopetilor donate il scad din profit si astfel platesc mai putin impozit sau deloc.
    Dar aceste lopeti le fac o culoare diferita sau mai lustruite ca sa justific un pret dublu si sa pot deduce mai mult.
    Acuma golul facut la buget trebuie umplut cu ceva si cine crezi ca o va face?
    Publicul.
    4 9
  • AndreiRN....este o varianta ce zici tu, poate mai plauzibila decat a mea, dar oricum aceste masini sunt binevenite din orice bani ar fi deoarece, dupa cum am afirmat in comentul anterior, acei paznici nu sunt dotati tehnic cum ar trebui pentru a putea asigura paza rezervatiei/parcului....si stiu ce vorbesc pentru ca lucrez in domeniul silvic de care apartin marea majoritate a rezervatiilor din Romania...
    8 1
  • Eu sunt inebunit dupa iesirile si drumetiile in natura, dupa munte in general, si nu pot sa inteleg idiotenia asta de a pune atatea restrictii. De ce sa nu intru cu masina in padure?.....devastez natura pt ca merg cu masina prin padure???? Numai prostii. La fel cum explorez pe jos 20 km de poteci prin padure si pe crestele muntilor vreau sa ma pot bucura si de placerea a merge pe un drum forestier prin natura cu masina. In cazul in care ati ramas repetenti la biologie plantele au nevoie de CO2, evident ca orice in exces dauneaza. "Geniule" de Mitica, sa stii ca de fiecare data cand deschizi computerul ca sa scrii comentarii aberante acesta consuma curent, care este generat de o centrala electrica, care la randul ei consuma combustibili fosili [din pacate] si evident emana CO2 in natura.
    8 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru