Dacia va relua gradual producția de la Mioveni începând cu 21 aprilie: producția va reveni la parametri normali din 4 mai

de Paul Cosma
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a anunțat că producția de la Mioveni va fi reluată gradual din 21 aprilie, pe “bază de voluntariat”. Astfel, doar anumite linii vor funcționa, urmând ca producția să revină la parametri normali începând cu data de 4 mai.

Dacia a luat “toate măsurile sanitare de protecție în vigoare”, astfel că producătorul va “relua progresiv activitatea de fabricație derulată pe platforma industrială Dacia de la Mioveni.”

Începând cu data de 21 aprilie, activitățile de producție ale celor două uzine vor fi reluate pe bază de voluntariat. Uzina Mecanică și Șasiuri este pregătită să redemareze activitatea în echipă redusă de lucru, iar Uzina Vehicule va relua producția în departamentul Presaj, în 2 schimburi.

Ulterior, producția Dacia de la Mioveni va reveni la parametri normali începând cu data de 4 mai.

Pe tot parcursul perioadei în care activitatea de producție a fost întreruptă au fost definite si aplicate măsuri pentru a proteja angajații în perspectiva revenirii acestora la lucru. Aceste măsuri care țin de igienizare și securitate vor fi aplicate în mod riguros. Angajații vor fi informați despre necesitatea respectării măsurilor luate pentru protejarea sănătății lor și a colegilor,” au transmis reprezentanții Dacia.

Inițial, activitatea de la Mioveni a fost sistată pentru perioada 19 martie - 5 aprilie și suspendarea a fost prelungită pe o durată ce nu a fost precizată până acum.

Comentarii (49)

  • E și cazul. Pur și simplu nu ne permitem să stăm atât închiși cum spun și cer unii ”specialiști”. De fapt, unii din ăia zic să stăm până la 1 an jumate cu economia oprită. Ăia ori sunt plecați cu capul, ori vor să moară jumate de planetă de foame. Germania și Austria deja să pregătesc să redeschidă gradual activitatea.
    11 5
  • Clique
    Sunt și alte intereseze în toată epidemia aceasta.
    Nu zic că boala nu există, binențeles că există, însă sunt și muulte interese la mijloc. Oricum, marea masă de oameni nu vor ști niciodată adevărul.

    Și că tot sunt pe un articol dedicat Dacia, pe când un Duster cu o cutie automată ?!.. De preferat motor pe benzină cuplat la o automată
    17 6
  • Foarte bine face Dacia,de ce nu maindevreme? Noi stam arestati in case,avem ordonanta militara data sa nu ne strangem in grupuri mai mult de 3 oameni,pana si in parcuri e interzis dar,ca sa vezi,2000 de oameni se calca in picioare la aeroportul din cluj sa plece in germania la sparanghel. P'astia trimis de gangavul national nu ii mai amendeaza nimeni,pentru ei pot zbura avioanele. Hai Dacia,deschide dracu fabrica ca e doar o gripa banala,altele sunt planurile.
    10 7
  • Numai vanzarile cad in cap! Datorita virusului,puterii de cumparare,prioritatile cumparatorilor,,dar si "noutatilor" Dacia.
    8 0
  • Carantina nu este o soluție decât pe termen extrem de scurt! Cu cât se lungește, cu atât economia suferă și riscăm să ajungem să moară mai mulți oameni de foame decât de COVID-19. Soluția este să izolăm populația vulnerabilă (bătrânii și cei cu boli preexistente), iar cei tineri și sănătoși să iasă la muncă să susțină economia. Bineînțeles, ținându-se cont de măsurile de precauție și distanțare socială de rigoare. Germania și Austria au înțeles asta și plănuiesc ieșirea graduală din case. Polonia a anunțat că după Paște (12 aprilie) caută să repornească economia.

    La noi, peste 100.000 de oameni au rămas deja fără locuri de muncă, alte câteva sute de mii sunt în șomaj tehnic și dacă lucrurile continuă așa, numărul celor fără loc de muncă va crește.

    Mai gândiți puțin cu mintea aia și mai lăsați presa care caută să inducă panică. Cum? Păi se concentrează pe numărul morților și nu pe rata de mortalitate și tratează unele situații rare de COVID-19 ca și cum ar fi norma.

    Iar despre rata de mortalitate, țări precum Italia au rată de mortalitate de peste 10% pentru că sunt numărați doar ce spitalizați (în Belgia la fel). Ceilalți nu. Deci rata e mult mai mică.

    De asemenea, unii ”specialiști” spun chiar că 6 din 7 cazuri de coronavirus trec nedetectate. Ținând cont de asta, adevărata rată de mortalitate a SARS-CoV-2 e undeva la 1%, poate maxim 2%.

    Dar când te uiți în gura lu d-alde Fauci din SUA și Bill Gates, normal că te ia panica. Ia studiați legăturile lui Fauci cu Gates, precum și cu politicieni. De unde primește finanțări etc.

    E bine și înțelept să fii precaut perioada asta și să ții cont de normele de igienă și de distanțare socială - ei bine, vă recomand să fiți la fel de precauți și în legătură cu ce vă servește presa sau alți ”specialiști.” Critical thinking se numește.
    10 3
  • @Moldovan. Dar Suedia? In Suedia n-a fost carantina,nimic,au voie sa faca orice,de ce sa izolam batranii cu forta? Fiecare sa faca ce vrea nu sa vina statul sa ne faca un "bine" cu forta. Si-n Olanda nu prea au avut interzis decat cu unele exceptii.PS. Statistic,in 2019 in Italia au murit mai multi oameni in lunile ianuarie,februarie decat au murit in 2020 in aceleasi luni.
    3 9
  • P.S. Pentru cine nu crede,sa caute pe net ". Sistema di sorveglianza mortalita giornaliera " de la guvernul Italian. E un grafic acolo pe perioada 2016-2020. A se vedea mortalitatea dintre anii 2016-2017 cand a fost epidemia de gripa la ei,nici acum n-aunreusit s-o depaseasca cu covidul.De ce nu s-a inchis nimic atunci?
    4 7
  • @Tatraurs

    Ideea lor e că s-au închis pentru că virusul este nou și mult mai contagios decât gripa și fiind foarte contagios poate trimite foarte mulți oameni în spital în același timp, iar sistemul medical nu poate face față.

    Dar, de aici până la a institui o carantină de 2-3 luni până la 18 luni cum cer unii bezmetici, e cale lungă pentru că te trimite pe drumul spre foamete ca națiune.

    De aia am spus să fie izolați cei vulnerabili o perioadă. Iar conducătorii cu cap găsesc soluții ca să mențină activitatea economică paralel cu anumite norme de igienă/protecție și distanțare socială. Dar doar Suedia, Olanda, Germania, Austria par să fi avut ceva mai multă viziune în Europa. Și Polonia pare să le urmeze exemplul. Restul...
    8 3
  • Chestia asta cu inchiderea oamenilor in case nu e sustenabile. E o porcarie fara margini. Sa nu fiu inteles gresit, 200 si ceva de oameni morti nu sunt ceva de trecut cu vederea, dar pur si simplu nu poti bloca o tara si un continet pentru o asemenea boala. Cand s-a stiut clar care e grupa de risc ridicat, a doua zi as fi deschis inapoi tot mai putin baruri, cafenele, concerte, muzee. Inclusiv scolile le-as fi deschis. Si as fi tinut in casa persoanele in varsta, ba mai mult!, as fi organizat cete de voluntari sa le cumpere si sa le duca toate cele trebuitoare acasa celor in varsta si fara urmasi. Toata criza asta putea fi abordata infinit mai destept. Da, poate ar fi murit mai multi oameni, dar acum, dupa solutia abrupta si 8 ordonante militare de blocare a oamenilor in case, o sa vedem care o sa fie repercusiunile economice. Cel mai probabil o sa se intample exact ceea ce au prevenit multi: solutia va fi mai dureroasa decat problema.

    Asta se intampla cand tara e condusa de cei mai tolomaci si rai dintre noi....
    5 6
  • fan skoda
    Serios @Tatraurs ?

    Acest virus este nou si este mult mai contagios decat gripa, asa cum zice si @Moldovean
    Gripa este un virus care exista de foarte mult timp. Tu vorbesti pe ani. Trebuie sa ne raportam la luni. Acest virus este foarte nou. Este cam din sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie. Este de cam trei luni.
    Este mult mai contagios si mai periculos Coronavirusul decat gripa. Au murit si de la gripa, dar Coronavirusul este un virus nou. Sunt 3 luni decat a inceput epidemia. In 3 luni, deja ajuns la peste 1.5 milioane de oameni infectati si aproape 100.000 de morti, global. Este foarte grav. La noi, acum o saptama erau cam 100 de morti, iar acum sunt peste 200. S-au dublat intr-o saptamana. In Italia este ceva de groaza. Sunt peste 139.000 de oameni infectati si peste 17.000 de morti. Creste foarte repede numarul de cazuri infectare si numarul mortilor.
    Acum, depinde si de sistemul medical. Dar nu face fata sistemul medical. Nu este o solutie sa stam in carantina. Dar trebuie sa fim precauti. Trebuie sa luam masuri bune. Carantina nu este o solutie, o masura buna. Decat pe termen foarte scurt. Maxim 2-3 luni.
    Industria trebuie sa se puna pe picioare. Nu este o solutie sa stam in casa. Desi, politia, militia ne obliga. Dar, Covid-19 este foarte grav. Trebuie sa se "gandeasca" masuri bune.
    5 2
  • Cei care au creeat problema o sa vina si cu solutia "salvatoare" care o ne restringa libertatile si mai mult,eu zic sa ne obisnuim cu pandemiile si falimentele inca de pe acum pentru anii urmatori. Era clar ca economic o sa fie rau,asta s-a si vrut.La Cluj unde sunt mii de oameni in aeroport care pleaca azi la sclavageala la sparanghel,nu se mai pune problema de distantare sociala si nici de carantina cand ajung acolo.
    5 6
  • @fan skoda,ce nu intelegi la ce am scris,in 2019 ,in primele luni au murit mai multi italieni ca in 2020? Stii cati oameni mor doar in Romania pe zi sau pe an? Nu uita,toti cu comorbiditati suntbtrevuti automat la coronavirus,chiar daca au purtat virusul si n-au avut niciun simtom. Primul nostru mort de corona din statistica lor avea cancer la plamani in faza terminala,nu covidul i-a facut felul. Si exemple sunt multe.Aia e,o sa ne convingem in cateva luni cine a avut dreptate si cine nu.
    5 4
  • S-o iau altfel,e atat de ucigas virusul corona incat doar azi 2000 de oameni stau acum pe aeroportul din Cluj sa plece la sparanghel la nemti. Iar nemtii sunt atat de panicati de virus incat ii iau pe toti fara sa i testeze si fara sa mi-i bage in carantina doua saptamani cand ajumg la ei.
    3 5
  • fan skoda
    Gasisem pe youtube un videoclip cu o stire. Zicea ca fumatorii sunt mai predispusi cel putin 30 minute dupa ce au fumat. Cancer la plamani, zici ? Probabil ca mortul era fumator. Daca te referi la toti mortii care au murit din toate cazurile, da. Adica, accident de masina, cancer, vreo boala, etc., da, se poate. Aici este vorba de oamenii morti de la Covid-19 sau care aveau Covid-19 dar, poate au murit din alta cauza. Exista mai multi factori care duc la moartea cu Covid-19. Poate era batran, poate fuma, poate mai avea vreo boala. Cica trebuie sa ne asteptam la cei mai rau. Este ceva foarte grav.
    1 2
  • fan skoda
    Numarul oamenilor infectati creste extrem de repede.

    Acum 3-4 ore erau aproape aproape 1.5 miloane de infectati. Nu atinsese inca 1.5 milioane, dar era foarte aproape. Iar acum sunt 1,503,900.

    Creste extrem de repede numarul de infectati la nivel global.
    3 2
  • Nemtii si-au dat seama ca pot face fata virusului cu sistemul lor medical, care se pare ca e cel mai bine pus la punct din Europa. Fiecare dupa posibilitati, dar nu se poate generaliza.
    Si Italia si Spania o duceau bine pe hartie si uite ce s-a intamplat cu aproape 1000 de morti pe zi. Da, majoritatea batrani, da multi cu comorbiditati dar si multi oameni tineri (30-50 ani). La noi daca nu se luau aceste masuri drastice era mult mult mi rau. E de ajuns un asistent social sau un doctor sa fie neatent/sa nu se protejeze si apar probleme mari. Vezi cazurile de imbolnaviri in maternitati si la caminele de batrani.

    Eu nu inteleg cum puteti vorbi cu asa lejeritate despre victime absolut involuntare. Nu e ca si cum si-au cautat-o cu lumanarea ca au imbatranit.

    O sa se poata si la noi relaxa: modelul statistic spune ca pe 18 aprilie cel tarziu depasim varful si pe 5-6 mai nu o sa mai avem nici un deces nou.

    Intai trebuie sa vorbim de oameni si apoi de economie. Intre timp statul trebuie sa faca tot ce poate sa sustina somerii romani. Restul sa munceasca cum pot de acasa. Luati aminte acum cum se poarta anumite companii cu oamenii ca sa stiti care le e naravul.
    10 2
  • @fan skoda. La nivel global 1 500 000 inseamna fix nimic. Suntem 8 miliarde iar ca fapt divers,citeam undeva ca min 5 miliarde o sa fie purtatori de coronavirus.Creste numarul celor infectati doar la televizor,pe bune,germanii vin si ne iau noua oamenii,ii baga prin aeroporturile lor ,ii raspandesc prin toata Germania si nici nu ii baga in carantina.
    4 4
  • fan skoda
    Nu-i chiar asa putin. Nu e la televizor. Sunt informatii reale si adevararate. Sursa este de la o universitate.

    coronavirus.jhu.edu/map.html
    2 1
  • inexorabil
    Înainte de orice: @Moldovean şi @Tatraurs, acel şir de “1” roşu de la patru comentarii consecutive ale voastre cine credeţi că vi l-a “dăruit” ? El “mărturiseşte” că evită să ia contact cu textul, activând direct butonul poznaş. M-am prefăcut că-i dau dreptate, însă, de fapt, el…minte! Normal că-l citeşte…Ca să constate un singur lucru şi acela şablonard: este sau nu este împotriva…EMOL. Atât! Oricât ar declara sau ar da el de înţeles că, “de fapt”, şi-a asumat, în mod “raţional”, “civic” şi “responsabil”, vânarea, reliefarea, dovedirea şi anihilarea “aberaţiilor” şi “prostiilor”, astfel încât să rezulte un climat invariabil “respirabil”, “relevant” şi “civilizat” pe AM. Ah, şi, evident, “informativ”, carevasăzică “on topic” (gagiii se agaţă oricum de această “reglementare imperioasă” precum înecatul de pai, deşi o comit şi ei cu digresiunile, vai, Doamne, cât de des! – de! în cazul lor, “nu se pune”, dar, în privinţa “dujmanilor”, le vine ca o mănuşă).

    “Campionele” nesupunerii oficiale în Europa cică ar fi două: Suedia şi…Belarus. Dar numai ultima pe motiv de…cojones. În schimb, “Noul Occident” (unde va fi sanctificat eco-panteismul) logic că TREBUIA scutit (complet!) de psihoza în masă premeditată (cu efecte globale, aşijderea, lesne anticipate, conform dialecticii/metodei/tacticii hegeliene: “problemă” – reacţie – “soluţie”), deci inclusiv…Greta să stea nestresată. Adică pregătită de noi aventuri oratorice, purtătoare de mesaje “moralizatoare”, “reformatoare”.

    Pentru mine, unul, lucrurile transpar fără vreo dificultate, dar numai pentru că…stau cu tembelizorul închis (iar pe net îmi aplic singur o selectivitate continuă şi extremă…).

    @PMC, zi pe de-a dreptul: cei mai devotaţi potrivnicului…

    @Tatraurs & afinii, vă simţiţi pregătiţi sufleteşte pentru…martiriu? Poate nu acum, dar se va întâmpla…cu siguranţă. Nouă şi/sau altora. Invoc doar două argumente, mai mult decât sugestive:
    1) “Şi am văzut o femeie (n.m. : simbolizare a Religiei New Age – “femeia şade pe o fiară roşie”, adică va reflecta/susţine/propaga fidel politica dictatorială crâncenă a Guvernului Mondial; iar “femeie” este un eufemism, ca să nu i se zică direct târfă), beată de sângele sfinţilor şi de sângele mucenicilor lui Iisus” (Apocalipsa 17:6).
    2) “Apostaţii, înmulţindu-se, vor împresura pe adevăraţii creştini cu nenumărate intrigi, vor pune nenumărate piedici în calea bunelor intenţii de mântuire şi slujire a Domnului […]. Ei vor lupta împotriva robilor lui Dumnezeu, recurgând la forţa autorităţilor de stat, prin represalii şi denunţuri, prin diverse uneltiri, amăgiri şi prigoană feroce...” (Sf. Ignatie Briancianinov – bineînţeles, rus, adică prieten şi agent al “comuniştilor” şi “putiniştilor”, chit că a trăit şi murit în secolul al XIX-lea). Acelaşi duhovnic a mai abordat un aspect chiar şi mai tăios, pe care îl las ca “desert” (de servit la timpul potrivit) pentru Onorabila Societate de pe AM condusă de şi mai onorabilul domn (mentor) vianu.

    Sfat cvasi-dumnezeiesc: “filtraţi” TOT bombardamentul neîncetat de “informaţii” mediatice. Să pricepem naibii odată, căci unii au fost deştepţi şi pentru noi: “The people will believe that the media tells them they believe” (George Orwell).

    NOTĂ. Executanţii în uniforme ai “legii” şi, în general, privilegiaţii dreptului de port armă, alias viitoarele forţe de represiune din slujba lui Antihrist, vor profita de conjunctura “stării de necesitate” (exceptând persoanele realmente echilibrate, dar, din păcate, nu prea numeroase – iar “crizele” de fel şi chip se vor ţine lanţ de acum încolo, pe baza principiului Ruhr, adică nici nu vei realiza când s-a terminat una şi ai păşit deja în alta) şi vor începe să bată (nu doar să sancţioneze sau să aresteze) oameni pe stradă, sub pretextul că încalcă “prevederile stricte” (desigur, dacă ei chiar o fac, dar numai în mod justificat de ajungerea la limita răbdării omeneşti în raport cu interdicţiile care îi vizează direct şi peren), conştienţi că eventualele plângeri nu vor fi luate în considerare de o “justiţie” oricum paralizată (că doar tot din carne şi oase este alcătuită şi dânsa). De altfel, satana se va preocupa în mod special (pe plan mental), separat de tagma oculto-politică, de orice utilizator autorizat al instrumentarului morţii fizice (implicit, al fricii paralizante, care dezarmează pe loc aproape orice temerar). Probabil că vă îndoiţi sau veţi invoca “paranoia” (în cazul meu), dar veţi vedea ce şi cum…Adică nu poliţişti, jandarmi sau militari, ci fiare în toată splendoarea (hidoasă) termenului, ba încă ţi se va părea, la un moment dat, că brutele nici măcar nu se mai conformează ordinelor superiorilor. Ochii lor vor fi injectaţi de o ură ireală, pe care nu vei avea cum s-o interpretezi altfel şi pe care n-ai fi crezut-o posibilă vreodată…Şi DOAR această spaimă greu de “gestionat” îi va sili pe mulţi (chiar şi dintre cei “situaţi sus” pe scara duhovnicească îndreptată către Cer, către veşnicie) să accepte Semnul Fiarei implantat pe trupul lor (în mod definitiv, fără nicio şansă de a scăpa de pecete…decât dacă te sinucizi, deşi Apocalipsa 9:6 spune că moartea va fugi atunci de oameni, lăsându-i pradă neputincioasă unor suplicii greu de imaginat şi tot atât de greu de îndurat). Eh, apropo, nici nu trebuie precizat că “fiii cugetării trupeşti”, care sunt, concomitent, sclavii patimilor lumeşti, “filosofii” dispreţului profund şi incorigibil faţă de jerfta personală şi mântuitoare pe Cruce şi contestatarii îndârjiţi ai existenţei…incontestabile a vieţii veşnice, vor dori şi chiar vor solicita ei înşişi să fie pecetluiţi cu pierzania iadului, aceea cu rol strict economic, adică singurul care va permite supravieţuirea în areal securist-milenarist…O etapă precedentă şi importantă, ticluită cu rost, din “taina fărădelegii” (2 Tes. 2:7) relevă că, pentru a se putea trece efectiv la “implementarea” realităţii operative hegemonice a “mijlocului de plată” unic 666, banii în numerar “trebuie să dispară” de tot şi pretutindeni, aşa că, dacă auziţi prin magazine îndemnul de a apela “mai mult”, “de preferinţă”, “din raţiuni de profilaxie” (ca magnum argumentum, dacă încă ezitaţi la alte formule “persuasive”), la plata cu cardul sau cu telefonul (ele însele constituind…etape precedente), atunci să fiţi convinşi că miroase a…vremurile de pe urmă.
    AXIOMATIC, absolut nimic nu decurge întâmplător pe pământ (mai ales la sfârşitul lui!), oricât s-ar autosugruma unele capete de tablă să ţipe indicând “teoriile conspiraţiei” sau – atunci când nici chiar lor înşeşi nu li se (mai) par în regulă evenimentele majore ale planetei – se “scot” mizând pe "certitudinea" de “simple/pure coincidenţe”.
    Hei, una peste alta, nu te “pui” cu “profesorul” din tenebre, de fapt “maestru emerit” al Propagandei.
    Eu am prevăzut mai demult această panoramă terifiantă, mai exact de prin secolul trecut (Dumnezeu mi-e martor că aşa am gândit). Răbdare…Este o chestiune de ani, hai câteva decenii acolo (dar nu prea multe).

    PS. Apropo de “etichete” : haideţi, liber la copleşire (a mea). Îndeosebi ador “expertiza psihiatrică” care (pardon de cacofonie!) mă face “praf şi pulbere”, de nu mă mai ridic din pat o săptămână (acum, volens nolens, oricum respect şi eu umanismul de operetă al lui “Fii responsabil, stai acasă!” :D)
    4 18
  • tc1900
    bai prietenul inexorabil du-te si debiteaza prostiile astea mistico - religioase pe vocea sperantei .

    eu zic sa cauti urgent un psiholog, ca daca mai stai vreo luna 2 in carantina raminem fara bufonul site-ului
    18 5
  • Cu toata stima,chapeau bas,domnule Inexorabil. Iar celor de la care primiti manute rosii sau va trimit la control,le recomand sa citeasca Jurnalul Fericirii de Nicolae Steinhardt,poate ii mai umanizeaza un pic si poate o sa inceapa sa va inteleaga.
    5 14
  • inexorabil
    Slab, foarte slab! Şi extrem de previzibil. Aproape că puteam anticipa cu exactitate conţinutul împroşcării cu lături. Dacă aş fi inserat eu dinainte textul tău, cu ce-ai fi defilat acum?!

    Cumva sunteţi piese de şah? Nu efectuaţi decât mutările “regulamentare”? Concret, ai ceva de ripostat la fiecare frază a mea, în sens ideatic? Sau poţi să demontezi “piesă cu piesă” al meu puzzle? Sau ţi se pare suficient să arunci, de la bun început, petarda “elucubraţiilor” şi “delirului” şi gata? La urma urmei, cine v-a învăţat asemenea “tactici” ale războiului psihologic? Şi la ce şcoală/academie (de informaţii) în care înşişi profesorii sunt repetenţi?! Şi plagiatori…

    Fratziwear, nu (mai) merge aşa! Nu toată lumea se va lăsa prostită la nesfârşit…Poate că tot mai puţini pământeni vor accepta să figureze, pe tabloul existenţial, ca simple frunze în bătaia multidirecţională a nazurilor emolare! Sau poate că nu-i va mai inhiba spaima de “consecinţe legale/penale” şi/sau de “marginalizare socială”. Sau poate că vor admite chiar şi moartea, ca monedă de schimb pentru sclavie şi frică sau pentru o hibă şi mai gravă – fix juxtapunerea lor: sclavia fricii! Dar ia zi: creierele voastre de cauciuc nu iau în calcul şi aceste posibilităţi?

    PS. Să nu le permitem niciodată iluziilor să crească în inimile noastre, @Tatraurs. Expresia “poate o să...” strică întotdeauna orzul pe gâşte, adică pe dumnealor…De ce crezi că s-a decretat: “Cine este nedrept, să nedreptăţească înainte. Cine este spurcat, să se spurce încă” (Apocalipsa 22:11) ? Corelaţia adecvată ne trimite înapoi la Evanghelie: “Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune” (Matei 7:18). Dacă vei cere chiar şi unui teolog dr. doc. să-ţi tălmăcească fraza cu pricina, va emite un răspuns standard, invariabil: “Se explică de la sine”…
    A, şi nu este cazul de “dvs.”. Adresează-mi-te familiar. Pentru că asta îmi place să cred că formăm aici: familia Adevărului (inclusiv pe plan auto, ca slavă ce se cuvine Unicului Inventator şi Descoperitor din istorie, Cel de la Care izvorăsc şi puterea, şi frumuseţea, dar, totodată, şi justa chibzuială).

    PPS. Nu-i nostim? M-am autocreionat dinainte şi mai demult (dar cu substratul de rigoare) drept “psihopatul/clovnul site-ului”, iar “prietenii” mei tocmai pe această etichetă pedalează cu seninătate.
    4 16
  • AntiNazi
    @UnAlex
    Germanii au alt sistem de numărare al victimelor coronavirusului față de restul lumii. Ei numără doar victimele care nu aveau și alte boli anterioare momentului infectării cu noul covid 19.
    Dacă omul avea diabet (sau altă boală) și contactează virusul nenorocit, la cauza morții este trecut „diabet” și nu este contorizat la numărul deceselor de corona.

    ...pentru că germănoșii se cred superiori altora și nu s-au vindecat de nazism niciodată.
    12 9
  • AntiCommie
    Serios! Da un link unde este descris sistemul de declarare al deceselor in Germania. Sau esti medic legist acolo si trebuie sa te credem pe cuvant. Au nemtii pacatele lor, dar bagatul gunoiului sub pres este un obicei mai des intalnit pe la est de Europa, adica de la Rusia incolo inclusiv.
    8 8
  • @Tatraurss...Ia, hai, bag-o p'aia cu oculta mondială, să fie delirul complet. Bo$$, oamenii aia, la Cluj, nu pleacă la sclavageală, așa cum va instruiește sputnik, pleacă cu contracte legale, oamenii muncesc pentru banii ce-i primesc și chiar au condiții, pleacă într-o țară în care sistemul sanitar este la un nivel pe care noi nici nu-l visam. Se îmbolnăvesc? Fii sigur că vor fi tratați corect și corespunzător. Fii sigur că vor fi testați. Atfel ce să facă oamenii aceia? Hai, veniți cu idei! Ah, uitasem e mai mișto să stai în spatele tastaturii și să zici aia nu-i bună, ailaltă pute, de ce așa și nu invers...
    8 8
  • @AntiNazi
    Ai perfecta dreptate si iti iei minusuri de la oameni care fie nu sunt informati, fie nu accepta ideea ca germanii ar fi in stare de „aranjamente convenabile”, desi pe acest site vorbim frecvent despre corectitudinea VW.
    Intr-adevar, numarul neverosimil de mic al mortilor de COVID in Germania tine exclusiv de modul de raportare.
    Altfel, cineva vorbea mai sus de sistemul medical Olandez - cum se face ca Olanda aia superioara, la nici 18 milioane de locuitori, are mai multi morti decat Germania, cu 82 de milioane.
    Mai vorbim peste cateva luni, dar slabiti-ma, va rog, cu legenda arianului virtuos, destept, impecabil.
    9 5
  • fan skoda
    @@AntiNazi

    Ce zici sa te documentezi tu. Sistemul medical nemtesc este cel mai bun. In Olanda, au murit mai multi oameni, din cauza sistemului medical.
    Avem Germania vs Olanda:

    Germany
    Confirmed: 118,235
    Deaths: 2,607
    Recovered: 52,407
    Active: 63,221

    vs

    Netherlands
    Confirmed: 21,762
    Deaths: 2,396
    Recovered: 250
    Active: 19,116

    Macar citeste de la cine s-a documentat si ofera informatii, inainte sa ii dai dreptate cuiva care nici macar nu a oferit informatii.
    Eu am oferit informatii adevarate. Nemtii numara mortii care aveau Covid-19. Majoritatea care mor, aveau deja o boala, fumau sau erau batrani
    Mai vrei informatii ? Uite mai multe informatii: coronavirus.jhu.edu/map.html

    Am mai pus link-ul mai sus, dar din ce aberatii spui, se vede ca nu te-ai documentat.
    5 10
  • Pentru aia care cred ca muncitorii romani ajunsi in germania vor fi testati,cum fac daca iese unul infectat cu covid,intorc tot avionul inapoi,baga un avion intreg in carantina sau il izoleaza pe cel bolnav? Dar aia care au calatori cu ei ce fac?Ba,n-am voie sa ma duc in parc,sa ne strangem mai mult de 3,dar aia au voie sa vina cu autocarele ,ba ,au venit si din Suceava care e inchis complet,au venit cu autocarele si au stat 2000 de oameni unul langa altul in aeroport. La fel si in Sibiu.In afara de statistica mincinoasa din presa,sa vedem cu ce o sa ramaneti in 2-3 luni,coronarahat,tremurati de spaima pentru o gripa.
    3 3
  • fan skoda
    @Tatraurs

    Sunt pe jumatate de acord cu tine, si pe jumatate nu sunt de acord cu tine.
    Cu prima parte pana " presa". Cu prima parte ai mare dreptate. Nu ai dreptate la partea cu "tremurati de spaima"

    Nu este o amarata de gripa. A infectat foarte multi oameni si au murit foarte multi. Si eu, acum mai mult de o luna doua, credeam ca este o amarata de gripa. Cand s-a extins in toata Europa si SUA si a inceput sa fie haos in Italia si dupa care si in restul tarilor, n-am stiut ce sa mai zic. Si eu am crezut ca era doar o gripa banala si ca se inchide totul in China degeaba. S-a extins in toata lumea. Mi-am dat seama ca m-am inselat si ca, defapt este ceva foarte grav. M-am documentat despre cat chiar este de grav. Am ramas inmarmurit. Nu am inteles.
    Si eu ca si tine, am crezut ca este o gripa banala, dar eu m-am documentat si prin faptul ca sa extins atat de repede si in toata lumea, mi-am dat seama ca este ingrozitor de grav.
    Cum poti sa spui ca nu este grav, cand peste, dar peste tot, sunt mii, sute de mii de oameni infectati si morti. Gandeste-te cat de repede se infecteaza oamenii cu acest Covid-19. Pai, ieri erau 1.5 milioane de oameni infectati cu Covid-19. Astazi sunt 1.6 miloane. In cateva zile va ajunge la peste 2 milioane de oameni infectati.
    6 1
  • AntiNazi
    @AntiCommie
    Tu vezi lucrurile în alb și negru. Și nu ești singurul.
    De-aia arta lui Picasso (și arta în general) nu este accesibilă oricui.
    8 3
  • fan skoda
    youtube.com/watch?v=9S-TwOGB2Y8
    2 1
  • @fan skoda. Raportat la populatia globului ,nr sunt infime.Cea mai infectata tara cica e sua,nr de infectati nu se ridica nici macar la 1%din populatie. De decese,raportate la nr populatiei ce sa mai zic. Ma repet ca am mai comentat asta. Un prieten actor l-a cunoscut pe Toni Tecuceanu,ala care cica a murit de gripa porcina. I s.a refuzat familiei rezultatul autopsiei mult timp. Murise saracul de inima ca avea probleme si de o infectie contctata in spital. Dar la televizor au trambitat ca "inca un mort de gripa porcina" iar oamenii de spaima s-au incolonat la vaccinul antigripal care era apa de ploaie(stiu oameni care au facut gripa chiar daca erau vaccinati). Nu poti sa treci bolnavi cancer in metastaza in stadiul terminal si sa zici apoi ca a murit de covid,e minciuna,asta au facut pana acum. Anul trecut au murit 200 de oameni de gripa normala in romania,anul asta nici unul,nu e dubios?O sa mai bage o panica in toamna-iarna cu covidu apoi o sa se fasaie,cum s-au fasait virusul zika,gripa aviara,gripa porcina,ebola.Sa vedem cate casierite de la marile magazine vor muri de coronavirus,ca astea saracile au intrat in contact cu toti,de la diaspora pana la pensionar.Eu pariez ca 0.
    4 6
  • @fan skoda: e o gripa care afecteaza in primul rand pe cei din segmentul de varsta de peste 60 de ani. Orice gripa e periculoasa si poate sa curete la orice ora un om in varsta. Daca mai exista comorbiditati, ii curata pe capete rapid. Chiar si un om sanatos de peste 60 de ani poate sa fie pus intr-o mare incurcatura de o gripa normala. Ceea ce e diferit la porcaria asta de Covid e ca e f molipsitor si nu se manifesta timp de 2 saptamani. Si in timpul asta poti s-o dai mai departe, cica.
    Dar privind cifrele, Tatraurs are dreptate. Iar eu spun din nou ca masurile luate sunt disproportionate si ar trebui sa se concentreze pe cei mai in varsta. Ei ar trebui carantinati si nu segmentul productiv al populatiei. Mizeria asta s-ar putea sa declanseze o criza economica mult mai grava decat pandemia in sine.

    De asemenea, raportarile au fost prost facute, are dreptate Tatraurs: au fost bagati in aceeasi oala oameni cu probleme oncologice, oameni cu probleme cardiace samd, care au fost ucisi de Covid doar ca factor agravant, nu ca factor decisiv in sine.

    Sunt niste nuante si nuantele conteaza. Fiti atenti cand faceti judecati de genul asta. Daca chiar vrei sa te informezi, informeaza-te pana la capat. Si evita presa panicarda si prapastioasa. Presa e extrem de vinovata pentru starea de isterie generalizata. Prea a facut un rau imens dupa cum au prezentat tot. Si nu ma refer doar la presa romaneasca. Peste tot a fost la fel. Au aruncat gaz in foc, asta au facut iresponsabilii veseli jurnalisti. Asta fac mai nou de fiecare data.

    Cititi articolul asta. Intrebarea nr 3 ar trebui sa-i faca pe toti ineptzii de la UE si toate guvernele lumii civilizate sa isi faca o prioritate majora din a rezolva pentru totdeauna depdenenta de China. Si nu, nu e teoria conspiratiei. Sunt fapte verificabile.
    https://www.bostonglobe.com/2020/04/06/opinion/chinas-three-body-problem/
    7 3
  • fan skoda
    @Tatraurs

    Deci pentru tine, peste 1.6 milioane de oameni infectati, inseamna nimic. Pai, daca in mai putin de 24 h s-au infectat global, peste 100.000 de oameni inseamna nimic. Peste o saptama, poate doua, cand vor fi peste 2-3 milioane de oameni infectati, ce o sa zici ?
    In SUA sunt aproape jumatate de milion de oameni infectati cu Covid-19. Pentru tine, acesti oameni nu conteaza. Uite, mi-e imi pasa de lume.

    @PMC

    Deci aproape 2 milioane de oameni infectati este nimic. Daca tot nu credeti ca este atat de grav, mai asteptati o saptama, poate maxim doua, sa vedeti cat de mult v-ati inselat.

    Nu spun sa ramanem in case, sau sa ramana inchise fabricile. Trebuie sa se deschida incet, incet. Eu spun ca este foarte grav. Trebuie sa se ia masuri.
    Dar sa spui ca peste 1.6 milioane de oameni infectati cu noul virus, in doar 2-3 luni, inseamna nimic....
    2 2
  • O explicatie a faptului ca-n Germania au murit putini, raportat la numarul de infectati, poate fi si numarul scazut de infectii pe care pacientii le pot lua din spitale, celebrele infectii intraspitalicesti, asta a zis-o un medic de la noi, peste tot exista, dar la unii mai putin, noi avem din plin. Exemplu, cand I se pune unui pacient masca de oxigen, aparatul ala trebuie sa fie curat 100%, inclusiv conductele si mecanismul ventilatorului, daca pe langa covid ii mai dai pacientului si stafilococi, la revedere, asta s-a intamplat la pacienti tineri si din Italia, cativa si de la noi, care nu aveau alte boli, la noi au murit foarte multi datorita infectiilor din spitale, oberatii banale, infectie, pacient mort.

    Dincolo de mitul neamtului supraom si extra la toate, chiar au un sistem medical foarte bine pus la punct.

    Ma uit la SUA, au tone de bani, super putere, dar au fost prinsi nepregatiti, sistemul lor medical oricum nu era unul foarte bun pentru omul de rand.
    8 0
  • @fan skoda. De ce peste o saptamana sa se infecteze. Covidul "face ravagii" de pe la sfarsitul.lui septembrie in China, iar in decembrie doctorii italieni se plangeau ca au o pneomonie atipica cam agresiva. La cum zboara avioanele pe glob,ce te face sa crezi ca varful pandemiei n-a trecut deja?
    @dan grec. Nu fug cainii cu covrigi in coada nici in Germania
    "Staphylococcus aureus, which are particularly dangerous when they are multidrug-resistant as infections caused by these germs are difficult to treat. Each year, in Germany, approximately 10 000 to 15 000 patients die from a nosocomial infection."Stiu,e de 20 de ori mai rau la noi,dar chiar si asa.
    6 3
  • *pneumonie
    2 1
  • @fan skoda: nu stiu unde ai intels tu ca am spus eu ca sunt nimic 2 mil de oameni. Nu sunt nimic, dar nu sunt nici multi raportat la nr populatiei. 100 de morti e o tragedie. Zeci de mii de morti e o tragedie uriasa. Dar in fiecare an mor zeci de mii de oameni de gripe sezoniere. Asta s-a adaugat doar peste cele existente deja si are niste particularitati in plus. Eu cred in continuare ca masurile nu s-au luat cu cap.

    Uitati-va la ce spune infectionistul asta german, e cu traducere in romana: https://www.youtube.com/watch?v=8AcMVmAK9eU&feature=youtu.be
    7 1
  • fan skoda
    @Tatraurs

    Pentru ca varful pandemiei nu a trecut.

    @PMC

    "In fiecare an"

    Covid-19 a luat amploare acum 2-3 luni.
    0 3
  • fan skoda
    Acest virus se putea combate. Acest virus a aparut acum multe luni, chiar de la inceputul lui ianuarie, in China. A aprut primul mort de la Covid-19. Dupa care s-a extins incet, incet si prin Asia. Au bagat Wuhan in carantina totala. Nu mai puteai nici intra, nici iesi. Dar au bagat carantina prea tarziu. S-a extins virusul si in Europa, in Italia la Milano. Au aparut complicatii. Au bagat nordul Italiei in carantina. A fost prea tarziu. Virusul s-a dus in toata Europa. La scurt timp, a facut inconjul lumii. Se puteau lua masuri. Dar au luat masuri prea tarziu.
    0 2
  • inexorabil
    @PMC, mi s-a părut foarte interesantă “depoziţia” acelui virusolog (am avut răbdare s-o urmăresc integral). Dar…CINE va ţine cont de acele asigurări (despre căile şi gesturile CERTE de contaminare) ? Oile (complet decerebrate) EMOL-orwelliene??? În veci de veci nu! Dimpotrivă, îşi vor intensifica refrenul lipit de meningele lor cu Picătura: “Ce spun autorităţile zeloase şi media subordonată este bine, ce spun specialiştii independenţi este rău, başca sunt plătiţi de Moscova şi Beijing”. Şi, din nefericire, ele sunt în număr de miliarde…

    PS. Întotdeauna “organismul” numit frică a dezvoltat “anticorpi” maximum eficienţi împotriva “agentului patogen” numit discernământ, perceput cu atât mai “agresiv” cu cât acesta este de sorginte…duhovnicească. Această axiomă va pieri doar odată cu lumea…
    8 5
  • @pentru aia grei de cap, care înghit că pelicanul tot ce le bagă sputnik pe gușă. Spuneam că vor fi testați cum se testează de obicei, în caz de simptome. Nu la grămadă, așa în turmă, cam cum va indoctrinează sputnik...
    3 11
  • inexorabil
    Exact ce vă avertizasem! Doar câteva minute s-au scurs şi deja…

    Una dintre cele mai fidele şi mai greţoase structuri autohtone de stat EMOL-executante este SRI…În măruntaiele ei s-a constituit o divizie specială de intoxicare publică pe plan mental, concentrată în jurul şablonului obsesiv “propaganda rusă”, pe care “jurnaliştii” săi sub acoperire îl diseminează cu abnegaţie, profitând de cultura istorică şi politică deficitară a prostimii (păi de ce credeţi că lectura, în general, nu mai este demult încurajată şi stimulată?). Bruma de informaţii rămasă (evident, cu caracter negativ) populaţiei despre trecutul “comunist” (mai ales cel sovietic) este speculată la maximum, iar orice tentativă de a sublinia adevărata geneză/ticluire a fostului sistem totalitar est-european este ştampilată din start drept “teoria conspiraţiei”. Astfel, nici măcar simpla etimologie a termenului “comunism” nu este percepută în mod just, pertinent, deşi franţuzescul “communisme” grăieşte de la sine: Comuna din Paris, care era bazată pe ideea de autonomie – inclusiv faţă de…Legea lui Dumnezeu (vă rog să citiţi despre silogismul unanim recunoscut blanquism + ateism = socialism) – nicidecum pe “punerea/proprietatea/traiul în comun”, ceea ce oricum nu este posibil niciunde şi nicicând, tendinţa naturală de protipendadă manifestându-se chiar şi la nivel de microcomunităţi (indiferent de orânduirea oficială!), astfel că avem de-a face cu sublima utopie a “comunismului”…dar, totodată, cu cumplita realitate a socialismului, o doctrină complexă şi flexibilă (în sensul că îmbracă, adoptă şi dezvoltă multe forme politice, economice şi sociale), care îşi va găsi expresia potenţialului maxim în cea mai nocivă erezie anticreştină din istorie: milenarismul (astăzi străbatem “zorii” lui).

    Acum, trebuie să mă întâmpine cel puţin una dintre următoarele “replici” :
    1) “Rotiţă-rotiţă-rotiţă”…
    2) “Delir”, “paranoia”, “schizofrenie” sau ce mai colcăie în repertoriul standard/clasic al psihiatrilor improvizaţi;
    3) Miza pe “reliefarea” : “prostiilor”, “aberaţiilor”, “incoerenţei”, “logoreei” (dublată – în mod maximum “persuasiv”, cred acuzatorii – de “nimic”);
    4) Acreditarea “narcisismului” : “Te crezi trimisul lui Dumnezeu pe pământ” sau “Îţi place să te citeşti singur”;
    5) “Deconspirarea” mea ca “spălat pe creier” al “Latrinei 3” şi/sau al lui Sputnik;
    6) Ansamblul “invincibil” negare-persiflare;
    7) Mustrarea vădită a redacţiei pentru “complicitate” cu “nebunul site-ului” şi/sau pentru “tărăgănarea” măsurilor “igienice imperioase” şi/sau neasigurarea unor condiţii “civilizate” pe forum (a se citi: crunt selective, adică la cheremul fanilor “libertăţii”, “capitalismului” şi “Vestului”) ;
    8) “Magnum argumentum” (în caz că toate celelalte arme – de mai sus – dau greş) : “Aici suntem pe un site auto”.

    PS. Rog să nu fiu dezamăgit în febrila mea aşteptare :D

    PPS. A-ha “Take On Me”, ce legătură să fie între dr. Hendrik Streeck şi…Sputnik?! Gândim şi noi un pic ceea ce lansăm pe trompă?
    5 5
  • Hopaaaa... Ceata lu' Pițigoi, dai într-unul țipă doi. Apăru!? Uite cum apare cin' se simte ofuscat. Bo$$, aproape uitasem că exiști, nu mă adresăm oricui, dar fie, dacă te simți lovit în sputnik, sau mai știu eu ce, te bag în oală. Totuși... înclin să cred că chilia e de fapt salon.
    2 10
  • Vad ca mie imi dispar comentariile cand il iau de urechi pe nimicul aha ca se baga in seama cu mine cand l-am rugat sa n-o mai faca. Cred ca mereu cand i se face testul Rorschach la el acolo la Sapoca raspunde doar asa:Putin,Russia Today,Sputnik,Rusii,Bielorusii,Kim Jong il. Cred ca si cand se cearta cu prietena(daca are) tot Putin e de vina ca nu da randamentul scontat. Te-as mai trimite la origine inca o data in limba turca dar iar mi se sterge comentariul sau poate ca orice parere care nu e pro ue,pro america e nebinevenita aici.Sper sa fie ultima data cand ii raspund nimicului aha.
    6 4
  • inexorabil
    Tiiiii, la asta chiar nu mă gândiiiii: “bo$$”, adică mă plăteşte cineva (cumva “Dragnia” ?) sau poate că sunt chiar tartorul unor “mercenari”, din moment ce mi se spune “şef”, who knows (cum s-o zice-n rusă…sau în belarusă?).

    Însă, indiferent unde/de unde se insinuează că mă aflu/transmit (chiar şi la/de la “ospiciu”), ar fi imposibil să nu validez orice analiză de om lucid, indiferent de “provenienţa” lui (eh, nu-i vina mea că nu poate fi deloc localizat în magma nediferenţiată “mainstream media”) :

    https://ro.sputnik.md/columnists/20200402/29739363/Scrisoare-deschisa-catre-un-mare-medic-si-om-drag-Chiar-crezi-in-IZOLAREA-asta.html

    PS. Pe bune s-a săturat lumea de atâta “arest la domiciliu”. De pildă, tot aud din apartamentele vecinilor difuzându-se piese muzicale tipice anilor ’70, ’60….mâine-poimâine mă trezesc că mă pretez la o retrospecţie a propriei mele vieţi, astfel încât să conchid: “Non, rien de rien / Non, je ne regrette rien / Ni le bien, qu’on m’a fait / Ni le mal, tout ça m’est bien égal” (Édith Piaf).
    9 4
  • Ce se întâmplă fetele din ceata lu' pițigoi? Când terminați argumentele treceți la înjurături in turcă și după aia vă dați lovite? Ușor CBcă vi se întinde rimelul.
    3 8
  • inexorabil
    De ce acroşezi lucruri sfinte, fiule? Ce…argumente parvin din zona voastră? Aud??? De fapt, potrivnicul, “când grăieşte minciuna, grăieşte dintru ale sale, căci este mincinos şi tatăl minciunii” (Ioan 8:44). Astfel, “adevărul” pe care se tot străduieşte să-l cultive pe lume nu şchioapătă (cum se crede), ci se târăşte ca un şarpe…dezvăluindu-şi/confirmându-şi, astfel, nobila origine!

    Mda, bine, “delir mistic”, bla-bla-bla. Şi, totuşi, chiar atât de văduviţi de imaginaţie sunteţi?! Păi cum, logic, să se fi construit civilizaţia reală cu alde voi? Este adevărat că Dumnezeu dă, ba încă bagă şi-n traistă, iar omul trebuie măcar să ţină bine marginile ei, însă voi nici măcar atât nu faceţi.
    7 4
  • inexorabil
    Ce “ceată” visezi, copile? @PMC, @Tatraurs, @Clique, @Moldovean, @VJ, eu ş.a. suntem maturi fiecare în parte, ne putem susţine singuri cauza (tot aşa, fiecare în parte), deci suntem nu doar clar, ci şi puternic individualizaţi. Da, grăim în acelaşi duh (al Adevărului), dar stilurile noastre sunt atât de diferite…Mă tem că nu pot emite aceeaşi concluzie în cazul vostru. Dacă nu v-aţi semna “intervenţiile”, pe bune dacă m-aş dumiri pe cine să suspectez: pe “fănel”, pe “aha”, pe “pacman”, pe “tc1900”, pe “inoxidabil”, pe…Mafia ş.a.m.d. Cu alte cuvinte, m-aş juca cu voi “die Baba Oarbăn”, vorba mucalitului Caratase din “Actorul şi sălbaticii”. De altfel, cei hărăziţi gheenei vor fi rânduiţi pe linii şi coloane, deci de ce ar conta cine va reprezenta linia x, coloana y?
    7 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru