Daimler este aproape să cedeze 50% din acțiunile Smart către chinezii de la Geely: tranzacția ar urma să fie confirmată în aprilie

de Paul Cosma
Miercuri, 27.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler negociază vânzarea a 50% din acțiunile brandului Smart către grupul chinez Geely, tranzacția urmând să fie confirmată în luna aprilie, înaintea salonului de la Shanghai, potrivit unor surse citate de Financial Times.

După ce Daimler a spus că viitorul Smart va fi decis până la sfârșitul lui 2019, în contextul pierderilor succesive înregistrate din ultimii ani, au apărut și primele informații neoficiale cu privire la soarta brandului.

Surse citate de Financial Times susțin că Daimler este aproape să vândă 50% din acțiunile Smart către chinezii de la Geely. Tranzacția ar urma să fie confirmată/ anunțată în luna aprilie, înaintea salonului de la Shanghai.

Analiștii financiari au estimat că Smart are pierderi anuale de peste 500 de milioane de euro, iar Daimler ar dori să scape cât mai repede de acest brand. Anterior, Daimler anunțase că Smart va deveni un brand 100% electric.

Președintele Geely, Li Shufu, este cel mai mare investitor privat al Daimler, după ce a cumpărat anul trecut 9.69% din acțiunile grupului în schimbul sumei de aproximativ 9 miliarde de dolari.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru