Daimler ştie ce trebuie să aibă maşinile electrice: autonomie de 500 km şi un preţ cu 30% mai mic pentru baterii

de Daniel Popescu
Joi, 10.03.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler consideră că maşinile electrice vor avea potenţialul să devină mai atractive decât maşinile convenţionale când vor avea autonomie de cel puţin 500 km şi când preţul bateriilor va fi cu circa 30% mai mic.

Vânzările de maşini electrice din Europa sunt pe un trend uşor ascendent, însă reprezintă în continuare doar o cotă infimă din totalul unităţilor vândute anual.

Potrivit celor de la Daimler, există cel puţin două explicaţii pentru care maşinile electrice nu sunt mai atractive: au o autonomie redusă, iar preţul bateriilor este prea ridicat.

Astfel, Dieter Zetsche, CEO-ul Daimler, consideră că maşinile electrice trebuie să ajungă la o autonomie de 500 de kilometri pentru a deveni rezonabile din acest punct de vedere, însă a admis că este dificil de estimat cu cât ar creşte vânzările chiar şi la o astfel de valoare.

Urmareste Automarket
Pe de altă parte, bateriile au în prezent un cost de circa 155 de euro pe kWh, iar preţul ar trebui să scadă până la 110-120 euro pe kWh pentru ca maşinile electrice să poată lupta cu cele convenţionale.

Până la atingerea unor astfel de performanţe, constructorii mizează inclusiv pe hibrizi, care reprezintă practic un compromis între autonomie ridicată şi ecologie. Între timp, Daimler mizează inclusiv pe lansarea unor versiuni de modele pe hidrogen, primul pe lista fiind un Mercedes GLC care va apărea în cursul anului viitor.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • qwerty
    Avand in vedere ca in 2010 bateriile costau 500 eur/kWh, eu cred ca viitorul e mai aproape decat credem.
    14 1
  • nu si in Romania unde, chiar daca buzunarele sunt usurele si mintea inceata, impotriva oricaror legi fizice ori a bunului simt, inertia este mai mare decat oriunde.
    5 3
  • stire de umplutura, zetsche spune ceva ce stiam deja
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru