Daimler va păstra 35% din acțiunile diviziei de camioane după listarea acesteia

de Paul Cosma
Sambata, 31.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler va păstra o participaţie de 35% în divizia sa de camioane pe care intenţionează să o listeze spre finalul anului, a anunţat grupul auto german.

Scindarea Daimler Truck Holding AG ca entitate separată listată va fi votată de acţionarii Daimler la o adunare generală extraordinară în data de 1 octombrie.

Acţionarii vor primi o acţiune în divizia de camioane pentru fiecare două titluri Daimler. În schimb, Daimler se va redenumi Mercedes-Benz Group AG pentru a reflecta faptul că grupul german se concentrează pe vehiculele comerciale şi electrice, brandul Mercedes-Benz concurând cu Tesla, Porsche, BMW şi altele.

“Realinierea Daimler va divide o poveste de succes în două. Cu această pătrundere curajoasă în viitor, vom crea valoare adăugată pentru clienţii, angajaţii, acţionarii şi partenerii noştri,” a afirmat CEO-ul Daimler, Ola Kaellenius.

Daimler AG va furniza Daimler Truck Holding AG lichidităţi nete de cinci miliarde de euro până la finalul anului, când ar urma să înceapă tranzacţionarea acţiunilor producătorului de camioane.

Daimler Trucks, cel mai mare producător global de camioane şi autobuze, va lansa primul său model de camion electric, eActros, pe 12 pieţe din Europa, dar compania este interesată şi de alte pieţe, cum ar fi China, Rusia şi Africa de Sud.

Listarea diviziei de camioane la Bursa de la Frankfurt este programată să aibă loc până la finalul acestui an.

La momentul oportun, Daimler îşi va schimba denumirea în Mercedes-Benz, a informat recent grupul german.

Via economica.net

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru