Daimler vrea să vândă showroom-urile din Spania, Belgia și Marea Britanie

de Paul Cosma
Marti, 08.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Daimler plănuiește vânzarea a 25 de showroom-uri din Spania, Belgia și Marea Britanie, acele spații fiind evaluate la un total de un miliard de euro, potrivit informațiilor apărute în presa germană.

Mercedes-Benz are nevoie de fonduri pentru finanțarea investițiilor, iar publicația Handelsblatt susține că Daimler vizează vânzarea showroom-urilor proprii pe anumite piețe. 

Conform jurnaliștilor germani, 25 de dealership-uri din Spania, Belgia și Marea Britanie vor fi vândute, iar compania speră să obțină circa un miliard de euro din cedarea lor. 

Aproape 3.000 de angajați ar urma să fie concediați, informația fiind confirmată de Daimler. Grupul susține că orice tranzacție va trebuie să includă măsuri de “protecție” pentru aceștia.

Potrivit companiei germane, celelalte showroom-uri din Europa nu sunt în acest moment vizate de o eventuală vânzare. 

Via Reuters

Comentarii (5)

  • netam-nissan
    m-aș arunca și io la un șourum mai ieftinache, dacă se vinde și cu merțanele din el.
    interesant calculul și pt VW, care la vreo mie de dilărșipuri măritate s-ar scoate cu amenzile.
    16 4
  • Mobra M1R
    Ma mir,credeam ca un miliard de euro sunt un mizilic pentru cei de la Mercedes,asta comparat cu grupul Vag care a decartat peste 32 de miliarde pe amenzi si nici nu sughita!
    12 1
  • @mobra
    Atat timp cat sunt destui fraieri care sa cumpere in continuare produsele VAG, iese profitul si merge banda. Nu conteaza cat au platit amenzile, ci cat profit au facut pacalind statele si oamenii cu Bluemotion.
    8 5
  • oamenii de bine
    pai oamenii poate nu dau doi bani pe "pacalelile alea" si nu-I intereseaza. Oare de ce? Te-ai gandit la asta?
    4 2
  • Seriff
    Normal ca nu dau 2 bani pe ''pacalelile alea'' , sa fim seriosi, oricine a vandut o masina stie ca nimeni, dar absolut nimeni nu e interesat de cat polueaza masina, de ce emisii are si asa mai departe, cui pasa?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru