De la 190 la 300 de kilometri autonomie: Volkswagen e-Golf dă din coate pentru a ieși în evidență pe scena electricelor

de Mircea Meşter
Marti, 09.02.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen pregătește un salt tehnologic major al cărui prim pas este realizat în 2016, când autonomia actualului e-Golf crește cu 30%. Ulterior, electrica de segment compact a germanilor trece pe o platformă dedicată și va avea o autonomie mărită serios.

Pe măsură ce tehnologia avansează și constructorii auto vând din ce în ce mai multe mașini electrice, pachetele de baterii și eficiența motoarelor electrice cresc și ele proporțional. Iar dacă în cazul mașinilor cu motoare clasice diesel sau benzină eram obișnuiți cu îmbunătățiri care apăreau o dată la 3-4 ani, când în peisaj apărea câte un facelift, în cazul electricelor va trebui să ne adaptăm și să ne așteptăm, foarte probabil, la modificări anuale ale autonomiei oferite.

Esential 190 este autonomia maximă a lui e-Golf în acest moment.
250 va fi autonomia compactei electrice Volkswagen începând cu vara lui 2016.
300 de kilometri va putea să ruleze e-Golf cu un singur "plin" de baterii începând cu 2018.
Dacă în cazul electricelor Renault Zoe și Nissan Leaf am văzut cum autonomia oferită a crescut treptat, pe parcursul ultimilor ani, de la 180 la 240 de kilometri, versiunea electrică a lui Volkswagen Golf se va alinia și ea la acest trend și va fi relansată pe piață împreună cu un pachet de baterii care cresc autonomia oferită de la 190 (cât e în prezent) la 250 de kilometri. Versiunea actualizată a lui Volkswagen e-Golf va fi pusă în vânzare în cursul acestui an.

Evident, dezvoltarea lui e-Golf nu se va opri aici.

Conform unor informații apărute în presa auto americană, viitoarea generație a versiunii electrice Golf va primi modificări substanțiale față de actuala. Astfel, Voilkswagen pregătește o migrare a întregii game de mașini electrice pe o platformă separată de cea pe care sunt construite modelele cu motoare clasice. Chiar dacă estetic modelele vor arăta aproximativ identic (așa cum se întâmplă și astăzi în cazul Golf vs. e-Golf), platforma diferită dedicată le va oferi celor de la Volkswagen ocazia de a dezvolta o mașină cu autonomie reală de cel puțin 300 de kilometri.

Automarket a realizat în 2015 un test de autonomie cu Volkswagen e-Golf. Rezultatele acestuia pot fi urmărite AICI.  

Comentarii (15)

  • Marius
    Si cu siguranta cum stam ?
    13 14
  • @marius
    stam prost, bine ca ne-ai atras tu atentia.
    si fiabilitatea e proasta.
    eu zic sa nu-ti iei :)
    19 4
  • Marius
    De fiabilitate nici nu am îndrăznit să zic ceva.
    Când pică distribuția la 40.000 km zic eu ca e mai bună Dacia 1310.
    Eu zic să mai dea din coate să stea la suprafață, nu să iasă în evidență că nu au cu ce. Dacă reușesc să mai vândă din firmele pe care le au poate reușesc să scape de faliment.
    Mașinile germane sunt varză...murături.
    Nu o să îmi iau în niciun caz, stai liniștit. Există atâtea opțiuni mult mai bune.
    12 16
  • @Marius
    Masinile germane nu inseamna doar VW, ne bucuram ca exista si alte optiuni, sunt bune si muraturile, mai ales alea picante.
    19 5
  • @Marius nu-ti iei, nu te intreseaza dar te roade. Oi fi si tu un pui de hater frustrat.
    On-topic , poate dieselgate a fost o lectie buna pt VW, sunt bune si 'crizele' de acest gen.
    Aceasta criza a obligat VW sa scota pe piata o buna parte din ce dezvoltasera dar care le pastrau pentru un viitor mai indepartat.
    De aceea se spune ca in criza unele companii evolueaza , de fapt sunt impinse sa scoata tot de la saltea pentru a vinde chiar in vremuri grele, iar in loc acelora sa dezvolte in continuare, sa nu doarma pe o ureche ca merge si asa.
    14 14
  • @marius
    ai un + de la mine !
    5 7
  • @Mda singurul spalat (doar) pe creier esti tu, nu am vazut promotiile astea extraordinare de care spui tu .. aici in alta tara.
    Foarte bine ca apar noi teste , si iihs face teste similare.
    Frustrarea e grava, dar se trateaza . Imi place cum sar unii sa-i inveti pe ceilalti ce sa faca cu banii lor.
    5 9
  • Vw e codas!
    "Dacă în cazul electricelor Renault Zoe și Nissan Leaf am văzut cum autonomia oferită a crescut treptat, pe parcursul ultimilor ani, e-Golf se va alinia și ea la acest trend"

    Sunt in urma !! In cateva luni, Nissan va anunta autonomia viitoarei generatii de Leaf, care va aparea la anul si va fi peste 400 km, daca nu chiar 500 km.

    http://www.automarket.ro/stiri/viitorul-nissan-leaf-anunta-revolutia-electricelor-autonomie-de-peste-500-63775.html
    11 2
  • VW fun
    E zic ca inca cu un soft mincinos va avea o autonomie nu de 300km , chiar de 800km........penibil VAG.
    7 1
  • Marius
    @Mda: nu am dat sfaturi in ce priveste achizitia vreunei masini anume.
    poti sa iti iei absolut ce vrei. Banii tai faci ce vrei cu ei.
    Eu am fost fraier si am luat Golf. In 6 luni a picat climatizarea. A picat antifonarea de pe capota in compartimentul motor si a iesit un fum de am crezut ca iau foc si s-a stricat motorasul de la geamul electric. Cand au inceput si sunetele ciudate cu pornirea la rece am vandut-o din fericire am gasit pe unul ca tine care sa o cumpere :)
    Acum am Honda Civic de vreo 2 ani si sunt super incantat de achizitie.

    Morala: daca faci o greseala si o recunosti nu inseamna ca esti prost. Prost esti atunci cand insisti in dobitocie.
    6 1
  • @Marius
    +1......Mai ales ultima marte este sinonima cu ''ghermanii'' aia care nu fac RECALL la masini.

    ''daca faci o greseala si o recunosti nu inseamna ca esti prost. Prost esti atunci cand insisti in dobitocie.''-----Exact caracteritica ''nemteasca'' de anu recunoaste greseala si a ascunde gunoiul sub pres.
    3 1
  • @Marius Mah da tu ce masina conduci de tot vb de masinile germane, adica Mercedes e o masina varza fiindca e germana, sau BMW? ia spune tu sincer , e aglomerat tramvaiul de respiri asa tare si esti agitat?
    sau te pomeni ca esti unu care ne da lectii despre cum japonezii si coreeni au inventat airbagurile takata?te pomeni ca ai vreo taiota sau vreo fhonda sau mai rau vreun subaru cu motor spart?
    mai ieri visati la masini germane, acum toate sunt proaste? mancati stiti voi ce cu gura plina ...
    2 4
  • aha, da am vazut acum ca ai un civic, e clara treaba....ai descoperit fericirea :)) VW e masina poporului la fel ca Dacia de la noi. Ia spune sincer , golful l-ai luat nou? ca daca nu...nu are rost sa povestesti cum ca avea sub 100k km in bord ca nu are rost!
    4 4
  • Si la golf ai gasit repede cumparator ,dar pentru fhonda, sa te fereasca Dumnezeu sa ai probleme cu ea ca la remat o duci, de vanzare mai greu si mult sub valoarea ei de piata!
    3 3
  • @Marius , babalau mai mare ca tine nici nu se putea :)) Esti penibil baiete, chiar nu m-ai nimerit eu sunt fan masini noi, dalea de visezi tu umed.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru