Detalii despre performanțele lui Porsche Taycan: sportiva electrică are nevoie de 10.17 secunde pentru o repriză 0-146-0 km/h

de Daniel Popescu
Luni, 02.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche Taycan are nevoie de numai 10.17 secunde pentru a accelera de la 0 la 146 km/h și să frâneze până la oprire, potrivit unui test desfășurat pe un portavion.

Doar două zile au mai rămas până la prezentarea oficială a noului Porsche Taycan, iar constructorul german continuă campania de marketing.

De data aceasta, Porsche a testat performanțele sportivei electrice pe portavionul american USS Horner, care a fost utilizat în trecut inclusiv pentru recuperarea astronauților din misiunile Apollo 11 și Apollo 12 care au vizitat Lună.

Pilotul profesionist Shea Holbrook s-a urcat la volan și a reușit să ajungă de la 0 la 146 km/h în numai 129 de metri și apoi să frâneze până la oprire în numai 10.17 secunde. Taycan s-a oprit cu numai 30 de metri înainte de finalul pistei de decolare a portavionului.

"Deși nu este un parametru uzual pentru a testat performanța lui Taycan, este o metodă profesionistă de a demonstra puterea mașinii, în contextul în care se apropie de finalul perioadei de dezvoltare", a declarat Stefan Weckbach, vice-președintele liniei de producție pentru Taycan.

Un test mai reprezentativ a fost realizat însă la sfârșitul lunii august, când Porsche Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Nurburgring cu un timp de 7 minute și 42 de secunde.

Anterior, Porsche a publicat imagini sub camuflaj, dar și imagini detaliate cu interiorul lui Taycan, care va beneficia de nu mai puțin de 5 ecrane, printre care un instrumentar de bord de 16.8 inch, un sistem de infotainment central de 10.9 inch și opțional un ecran pentru pasagerul din dreapta șoferului.

Informații neoficiale arată că sportiva electrică va fi disponibilă în două versiuni, iar ambele vor oferi mult peste 600 de cai putere, dar și o funcție overboost care va putea fi activată pentru cel mult 2.5 secunde.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru