Informații neoficiale despre Porsche Taycan: va avea două versiuni, ambele de peste 600 de cai putere

de Daniel Popescu
Miercuri, 28.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sportiva electrică Porsche Taycan va fi disponibilă în două versiuni, ambele de peste 600 CP, potrivit unor informații neoficiale. În plus, o funcție overboost va permite depășirea pragului de 700 CP și 1.000 Nm timp de 2.5 secunde.

Porsche va prezenta în 4 septembrie primul său model electric, care a primit numele Taycan. În ciuda unor ample campanii de marketing, Porsche nu a oferit până în prezent informații concrete cu privire la pachetul tehnic, însă publicația britanică Autocar a dezvăluit o serie de detalii interesante.

Astfel, sportiva electrică va fi disponibilă în două versiuni, iar ambele vor oferi mult peste 600 de cai putere, dar și o funcție overboost care va putea fi activată pentru cel mult 2.5 secunde.

În cazul activării funcției overboost, Taycan va oferi peste 700 de cai putere și un cuplu de peste 1.000 Nm, care va permite sportivei electrice să ajungă de la 0 la 100 km/h în mai puțin de 3 secunde. Performanțele sunt încurajatoare mai ales în contextul în care masa modelului este de 2.250 de kilograme.

Comparativ cu versiunea de bază, versiunea mai performantă a lui Taycan va oferi, printre altele, jante din aliaj de 21 inch, frâne ceramice, o setare diferită pentru suspensii și direcție integrală.

Porsche a publicat deja imagini detaliate cu interiorul lui Taycan, care va beneficia de nu mai puțin de 5 ecrane, printre care un instrumentar de bord de 16.8 inch, un sistem de infotainment central de 10.9 inch și opțional un ecran pentru pasagerul din dreapta șoferului.

De asemenea, constructorul german a anunțat că Taycan a devenit cel mai rapid sedan electric de pe Nurburgring, după ce un exemplar de pre-serie a parcurs Iadul Verde în 7 minute și 42 de secunde.

La sfârșitul lunii iulie, Taycan avea deja peste 30.000 de pre-comenzi, cu mai bine de două luni înainte de prezentarea oficială.

Via Motor1, Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru