Detalii despre Peugeot 508 Sport Engineered: versiunea de performanță va avea 360 CP, tracțiune integrală și va fi prezentată în martie

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Joi, 26.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Peugeot a anunțat că versiunea de serie a conceptului 508 Sport Engineered va avea sistem de propulsie plug-in hybrid, 360 de cai putere și tracțiune integrală, iar prezentarea oficială va avea loc în luna martie.

Peugeot pregătește lansarea unei game de modele de performanță sub brandul Sport Engineered, care va avea sisteme de propulsie electrificate și care va înlocui actuala gamă GTi.

Primul model a fost anticipat de prezentarea conceptului Peugeot 508 Sport Engineered cu ocazia Salonului Auto de la Geneva de la începutul acestui an, iar în luna octombrie constructorul francez a confirmat că acesta va primi și o versiune de serie.

În cadrul unui interviu acordat publicației Automotive News, CEO-ul Jean-Philippe Imparato a oferit acum mai multe detalii despre versiunea de serie. Astfel, oficialul a confirmat că versiunea de performanță a lui 508 va avea sistem de propulsie plug-in hybrid care va genera în total 360 de cai putere.

"Cu 360 de cai putere, tracțiune integrală și emisii mai mici de 50 de grame de dioxid de carbon pe kilometru, cred că va fi un succes. Va fi primul Peugeot cu peste 300 de cai putere", a declarat el.

În versiune de concept, 508 Sport Engineered miza pe un motor pe benzină PureTech de 200 CP, un motor electric de 100 CP și un al doilea motor electric de 200 CP, ultimul montat pe puntea spate, iar Peugeot estima atunci că puterea totală se va apropia de 400 CP.

Pentru moment, Peugeot nu a confirmat ce baterie va integra în versiunea de serie, însă conceptul era echipat cu un acumulator de 11.8 kWh care oferea o autonomie electrică de 50 de kilometri conform standardului WLTP.

De asemenea, Imperato a confirmat că Peugeot va primi comenzi pentru 508 Sport Engineered începând din luna martie, semn că prezentarea oficială a versiunii de serie va avea loc cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

"508 Sport Engineered va fi prezentat anul viitor.

Comenzile se deschid în martie, iar prima unitate va fi livrată în octombrie 2020", a adăugat Imperato.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru