Detalii despre succesorul lui Volkswagen Passat: modelul ar putea avea doar versiune electrică și un nou nume

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Marti, 11.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Volkswagen Passat ar putea fi disponibilă doar în versiune electrică și ar putea fi comercializată sub un nou nume în cadrul gamei ID, potrivit unor informații ale reprezentanței din Statele Unite.

Volkswagen a prezentat un facelift pentru actuala generație Passat la începutul anului trecut, astfel că o nouă generație este programată să apară peste 3-4 ani.

Modelul de segment D înregistrează vânzări în scădere pe măsură ce clienții s-au îndreptat în ultimii ani prepodenret spre SUV-uri, iar acesta este unul dintre motivele pentru care constructorul german pregătește schimbări majore pentru viitorul Passat.

Johan de Nysschen, COO-ul reprezentanței Volkswagen din Statele Unite, a lăsat să se înțeleagă că viitoarea generație Passat va fi disponibilă doar în versiune electrică.

"Probabil că este o presupunere rezonabilă că, atunci când actualul Passat va ajunge la sfârșitul ciclului de viață, succesorul său probabil nu va avea un motor cu combustie internă", a precizat el pentru publicația americană The Roadshow cu ocazia Salonului Auto de la Chicago.

În plus, acesta a sugerat inclusiv că Volkswagen ar putea schimba numele modelului la sosirea noii generații.

"Passat este un model care are un termen de viață finit în planurile noastre", a adăugat el.

La sfârșitul anului trecut, Volkswagen a prezentat conceptul electric ID Space Vizzion (foto), un model cu dimensiuni apropiate de Passat care va primi inclusiv o versiune de serie în 2021. Prin urmare, nu este exclus ca versiunea de serie a conceptului ID Space Vizzion să înlocuiască treptat Passat în gama de modele a constructorului german.

Pe de altă parte, este posibil ca oficialul Volkswagen să facă referire doar la versiunea lui Passat pentru piața americană, nu și la cea comercializată pe continentul european. 

Via The Roadshow, Caradisiac

Comentarii (8)

  • Anonim
    100% doar pe piata americana
    2 0
  • Arata a concept Citroen sau Peugeot.
    1 1
  • Senzational conceptul !
    1 2
  • o adevărată veioză pe roți,pe post de bibelou.
    7 2
  • @Cel care tot comenteaza pe numele meu si care este un nesuferit

    Este un concept foarte frumos cu faruri foarte destepte si tehnologie de ultima ora. Are cel mai frumos design alaturi de masinile Skoda, VW si celelalte din grupul VAG.
    0 9
  • Edikkk
    Dle real skoda, poţi să îţi creezi user cu avatar, faci login şi postezi comenturi vizibil de către userul tău.

    SUA şi China mult înainte, se va vinde şi în Europa dar pentru România va exista şi TDI DSG !
    Că deh...
    2 2
  • inexorabil
    Mă tot frec la ochi (nu şi la cei ai minţii…pe aceia vreau să-i protejez, de acum încolo, în mod prioritar!), parcă nevenindu-mi să cred: “Passat trebuie să dispară din portofoliul nostru” (şi atunci ce rost îşi are expresia din articol “viitorul Passat” ?...viitorul pasat de roşii sau ce?).

    Să ne pretăm la următoarea analogie: eu am un copil (sau mai mulţi) la care ţin dumnezeieşte încă de când i-am conceput, dar, deodată, mi se căşunează taman pe ei, deoarece copiii vecinului arată, se mişcă, vorbesc şi trăiesc într-un mod care mi se pare hipnotic “cool”. Şi atunci cum reacţionez? Le sucesc gâtul alor mei, cu seninătate, în faţa întregii lumi şi apoi eventual îl rog pe vecin s-o însămânţeze pe nevastă-mea (recte pe doamna management), ca să-mi iasă şi mie prichindei din ăştia “noi, la ordinea zilei”. Prin urmare, cum aţi fi tentaţi să calificaţi o astfel de atitudine? (dar încercaţi să vă concentraţi chiar pe atitudine, nu pe…argumentum ad hominem :D).
    1 3
  • @Edică: e primul comment pt care ai un LAIC de la mine. Clar! Pt Romania o sa fie TDI DSG! :))))) Excelent! :))))))
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru