Detalii despre versiunea plug-in hybrid pregătită pentru Volkswagen Passat facelift: autonomie electrică de 70 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 10.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Versiunea plug-in hybrid a lui Volkswagen Passat facelift va avea un motor pe benzină de 1.4 litri și 156 cai putere și un motor electric de 115 cai putere, în timp ce autonomia electrică va ajunge la 70 de kilometri.

Volkswagen Passat va primi în curând un facelift, iar publicația Auto Express a intrat în posesia unor informații cu privire la versiunea plug-in hybrid.

Chiar dacă în prezent aceasta se comercializează strict sub numele Volkswagen Passat GTE, sursa citată afirmă că, odată cu faceliftul, constructorul german va oferi versiunea pentru o gamă diversificată de niveluri de echipare.

Din punct de vedere tehnic, Passat facelift va veni în versiunea plug-in hybrid cu un motor turbo pe benzină de 1.4 litri și 156 cai putere care va fi acompaniat de un motor electric de 115 cai putere. Nu este clar care va fi puterea combinată a sistemului plug-in hibrid, însă aceasta va fi superioară celor 218 cai putere oferiți de actualul GTE.

De asemenea, sursa citată afirmă că noul Passat plug-in hybrid va avea o autonomie electrică de circa 70 de kilometri, în timp ce emisiile vor scădea la circa 31 de grame de dioxid de carbon pe kilometru.

În ciuda scăderilor de vânzări înregistrate în ultima perioadă, Passat este cel mai bine vândut model de segment D din Europa, cu 180.000 de unități comercializate pe parcursul anului trecut, peste cifrele realizate de rivalii Skoda Superb, Opel Insignia, Ford Mondeo și Renault Talisman.

Anterior, constructorul german a confirmat că Passat facelift va fi lansat în cursul anului 2018, însă este posibil ca lansarea să fie amânată pentru prima parte a anului viitor, mai ales că Volkswagen a confirmat deja că nu va particula la Salonul Auto de la Paris de la începutul lunii octombrie.

Via Auto Express

Comentarii (2)

  • hibrid cu turbo...e, asta e o chestie care suna foarte interesant
    3 2
  • andrei
    @vianu: dar combinatia asta e pe alte masini vw de vreo 3 ani. parca golf gte a fost primul asa. nu e vreo noutate
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru