Detalii despre viitoarea generație Audi R8: noul model ar urma să devină 100% electric în 2022, cu tracțiune integrală și 1.000 CP

de Paul Cosma
Miercuri, 05.09.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitoarea generație Audi R8 ar putea fi lansată în 2022, iar noul model este așteptat să fie un supercar 100% electric cu tracțiune integrală și aproximativ 1.000 de cai putere, potrivit unor informații neoficiale.

Moda electrificării a început să prindă contur la majoritatea constructorilor, iar producătorii premium se laudă deja cu modele electrice precum Mercedes EQC (lansat pe 4 septembrie), Audi e-tron (lansare oficială pe 17 septembrie) sau BMW iX3 (așteptat în 2020).

În ceea ce îi privește pe cei de la Audi, se pare că producătorul german pregătește o schimbare radicală pentru unul dintre modelele sale. Unele informații neoficiale arată că, pentru viitorul R8, Audi va renunța la motoarele pe benzină pentru a obține un supercar 100% electric.

Lansarea este programată pentru 2022, iar noul Audi R8 este așteptat să dezvolte aproximativ 1.000 de cai putere și să fie dotat cu tracțiune integrală.

Cel mai probabil, viitorul R8 va fi inspirat din conceptul PB18 e-tron (foto), dezvăluit de curând în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach.

Inspirat din prototipul folosit de Audi în cursa de la Le Mans, conceptul 100% electric dezvoltă 680 de cai putere și este capabil să accelereze de la 0 la 100 km/h în 2 secunde.

Conceptul Audi folosește 3 motoare electrice, unul fiind amplasat în față, iar celelalte două acționează roțile spate.

Puterea maximă este de 500 kW, echivalentul a circa 680 de cai putere, iar cuplul motor poate ajunge până la 830 Nm. În aceste condiții, Audi susține că prototipul său poate să accelereze de la 0 la 100 km/h în puțin peste 2 secunde.

Sistemul de baterii are o capacitate de 95 kWh, iar o încărcare completă ar trebui să asigure o autonomie de peste 500 de kilometri conform noului standard WLTP. Totodată, Audi PB18 e-tron dispune de tehnologia de încărcare rapidă (800 volți), astfel că bateriile pot fi “umplute” în doar 15 minute.

Via Autocar

 

Comentarii (1)

  • hazard
    aveti idee cam cand ar trebui sa devina zburator?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru