Detalii despre viitorul monovolum creat de Opel şi Peugeot-Citroen

de Bogdan Mirică
Miercuri, 02.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors şi PSA Peugeot-Citroen lucrează la un nou monovolum de clasă mică. Acesta le va înlocui pe Meriva, C3 Picasso şi va da naştere unui asemenea model în gama Peugeot.

General Motors şi PSA Peugeot-Citroen avansează proiectul lor pentru un vehicul de familie construit în parteneriat. Americanii şi francezii vor să dea naştere împreună unui monovolum de segment B. Acesta ar urma să înlocuiască Meriva în gama Opel şi să ofere noi produse în gamele peugeot şi Citroen.

GM şi Psa au încheiat o alianţă la finele anului trecut. Ea prevedea folosirea unor platforme, motoare şi componente comune, la nivel global, pentru a reduce costurile, a eficientiza procesul de producţie şi a reduce emisiile la nivelul ambelor grupuri.

Urmareste Automarket
Potrivit primelor informaţii, parteneriatul presupune că monovolumul ar putea ajunge în producţia de serie abia în 2016.
El va folosi o platformă pusă la dispoziţie de PSA Peugeot-Citroen şi ar urma să fie produs la uzina General Motors din Zaragoza, Spania. Cu o experienţă stufoasă în ceea ce priveşte ingineria unui monovolum de segment B, Opel va fi făcut responsabil pentru dezvoltarea viitorului produs. La rândul lor, Peugeot şi Citroen se vor asigura că propulsoarele oferă economie de carburant şi emisii reduse.

Deşi vor avea componente similare şi vor avea acces la aceleaşi motoare, cele două variante ale monovolumului Opel şi Peugeot-Citroen, vor avea un design diferit şi o altă abordare.

Comentarii (1)

  • E bine sa vedem problema in ansamblu. PSA si Opel vor face toate monovolumele impreuna, atat meriva/c3 picasso plus un peugeot cat si viitoarele zafira, 5008, c4 picasso. numai ca zafira nu va mai fi un van clasic ci un fel de crossover.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru