Detalii proaspete despre noua generație Peugeot 508: modelul va avea o lungime mai mică și un design specific coupe-urilor

de Daniel Popescu
Miercuri, 27.09.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Peugeot 508 se va lansa în 2018 și va avea o lungime mai mică decât în prezent, în timp ce designul va fi unul specific mai degrabă coupe-urilor. Versiunea break va beneficia de asemenea de schimbări.

Vânzările mașinilor de segment D dedicate în special familiilor sunt în scădere în ultima perioadă, influențate și de apetitul consumatorilor pentru SUV-uri. Printre ele se numără și Peugeot 508, care va primi anul viitor o nouă generație despre care oficialii mărcii afirmau recent că se va "reinventa" pentru a cuceri familiile.

Iată că publicația L'Automobile Magazine a aflat câteva detalii interesante despre noua generație. Contrar trendului înregistrat în cazul segmentelor inferioare, noul Peugeot 508 va avea o lungime mai mică, de circa 4.75 metri, comprativ cu lungimea de 4.83 metri a generației actuale. Chiar și în acest context, este de așteptat ca ampatamentul să fie unul mai mare.

Anterior, Peugeot a confirmat că unele elemente de design ale părții frontale ale conceptului Instinct vor fi preluate pe noul 508, însă sursa citată afirmă că principalul punct de reper pentru design va fi de fapt conceptul Exalt prezentat în 2014. Astfel, 508 va avea forme specifice coupe-urilor, iar schimbările estetice vor fi vizibile inclusiv pe varianta break, care va sosi ulterior.

La interior, Peugeot va integra a doua generație a sistemului său i-Cockpit, replică oferită de francezi la cunoscutul Audi Virtual Cockpit.

Acesta va fi alcătuit dintr-un display de 12.3 inch și un ecran cu funcții touch cu diagonală de 8 inch, astfel că vor exista doar 8 butoane clasice pe consola centrală a mașinii.

Nu în ultimul rând, știm deja că Peugeot 508 va beneficia și de o versiune hibridă. În locul soluției diesel-electric adoptată până de curând de constructorul francez, 508 va folosi un sistem hibrid bazat pe un motor pe benzină și un propulsor electric, soluție folosită de Grupul PSA Peugeot-Citroen în cadrul platformei EMP2.

Via L'Automobile Magazine

Comentarii (7)

  • Balici Mihai
    aceasta marca de masina , are un consum mic ,dar multe probleme pe durata expoatarii
    -iti cade geamul
    -se blocheaza centura
    -la sistemul de directie ,ai mari probleme
    nu inteleg de ce exact in aceste locuri ,se pun niste piese de plastic , de calitate indoielnica si nu se pun ca la alte masini piese metalice , rezistente
    pentru o piesa de plastic de cativa lei ,trebuie sa dai jos motorul si ai numai necazur
    4 14
  • Costel
    astia ar trebui sa se reinventeze mai repede si sa dispara.
    nu le e rusine?
    cica frantiji si masini.... LOL!!!!
    sa te spargi de ris....
    la patiserie si brinza imputita cu voi...
    3 22
  • Mr. aha
    @Costel... Ha, ha ! Sunt acri strugurii ! Asa-i !? Prietene, fac pariu că cea mai mişto maşină în care te-ai urcat vreodată e coajă de bmw e36, cu numere de Bulgaria, of course ! ori vrun opel corsa, că de opel astra eşti prea sărman...
    14 2
  • Costel
    Ce-mi plac mie astia care le stiu pe toate!
    cind se zburleste cite un frog admirer, care mai face si pe drama queen, cind apare cite un frustrat sa-ti explice cum e cu masinile inmatriculate in BG.
    Clujul nu prea are SH-uri bulgaresti, si nici Ardealul in general. Pe aici oamenii cam stiu pe ce sa dea bani si au bun simt.
    Mie bunul simt imi spune ca pot avea incredere intr-o masina germana. Nu e treaba nimanui ce marca si din ce an e.
    Cine vrea sa fie patriot sau crancofon, ce sa zic? Meri in pace cu crancofonia ta!
    LOL :::)))
    No offence dude, just kiddin...
    2 12
  • Mr.aha
    @Costel... Bunul simt iți spune ca poți avea încredere intr-o mașină germana ? Haaahaaahaa, m-ai spart !!!
    6 0
  • @Costel
    Adevarul este ca in capul romanilor neiesiti in lume inca exista idei de gen: daca sunt din locul x sunt mai destept, mai frumos, mai bine educat, mai special decat cel din locul y. Locul x e mai misto decat locul y pt ca de acolo sunt eu.
    Asa si tu cu Clujul si Ardealul. In Ardeal traieste o specie rara de romani... Romani cu motz.
    Just kiddin' , mr. wise guy !
    6 0
  • Hmm... Lăudăroșenia și bunul simț... Ce să zic... Se potrivesc ca... rrrâma și cioarrrrra. Cra-cra!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru