Dezastru împiedicat: un polițist american e erou în Statele Unite după ce a îndepărtat o mașină în flăcări dintr-o benzinărie

de Mircea Meşter, Via: Wavy.com
Miercuri, 10.08.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Polițiștii din Statele Unite reușesc să iasă în evidență nu doar prin strictețe și aplicarea legii, ci și prin modul în care înțeleg să intervină în situații limită. David Dess, polițist într-un oraș din Georgia, SUA, a împiedicat o explozie printr-un gest care-l putea costa viața.

Un polițist din Garden City, oraș în statul american Georgia, a devenit erou local după ce a reacționat inspirat într-o situație de criză foarte rar întâlnită și cu potențial major de dezastru.

Ofițerul David Dess, care patrula în momentul în care a văzut o mașină în flăcări imediat lângă o pompă de benzină a unei stații de realimentare. "Suntem învățați să intrăm în scenă și să ne asigurăm că eliberăm perimetrul. Iar prima mea reacție a fost să scot din acea zonă mașina care ardea", spune bărbatul de 28 de ani, care susține că și-a ascultat instinctul când a decis să intre în benzinărie cu mașina de patrulare și să împingă ușor autoturismul care ardea la un metru de pompă.

"Imediat după ce am început să împing mașina am știut că e un moment de totul sau nimic. Trebuie să îndepărtez pericolul și să am grijă în aceași timp ca mașina mea să nu ia foc în același timp", spune David Dess.

Din fericire, omul legii a reușit să rezolve probleme cu daune minore asupra propriei mașini de patrulare, care era dotată cu un bull-bar special de poliție care acoperea întreaga parte frontală. 

"A salvat vieți? Nu vom ști niciodată.

Dar vă garantez că a evitat daune materiale majore pe acea proprietate. Chiar dacă mașina nu ar fi explodat sau dacă pompele de benzină nu ar fi explodat, un incendiu de acest tip are șanse majore să se extindă, iar asta înseamnă proprietăți distruse și probabil victime. El a reușit să evite toate astea și da, este un erou", spune David Lyons, șeful polițiștilor din orășelul american.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru