Două electrice din China, primele modele de 5 stele la noile teste Euro NCAP

de Alexandru Monenciu
Vineri, 14.07.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Modelele cu zero emisii Nio ET5 și EL7, ambele chinezești, sunt primele care primesc 5 stele la testele de siguranță perfecționate Euro NCAP.

În 2023, Euro NCAP și-a modificat protocoalele după care sunt testate noile modele lansate pe piață. Acum, belgienii iau în calcul și sistemele care detectează prezența copiilor sau cele care detectează scufundarea vehiculului.

În acest ultim caz, belgienii fac teste pentru a vedea dacă portierele și geamurile rămân funcționale, astfel încât pasagerii să poată ieși în siguranță din vehicul.

Totodată, Euro NCAP punctează și sistemele de asistență care detectează și răspund în cazul unui impact cu motocicliști sau alți utilizatori vulnerabili ai șoselelor.

Primele modele care au primit 5 stele la testele de siguranță revizuite vin din China. Este vorba despre NIO ET5 și EL7, ambele fiind echipate cu un senzor LiDAR foarte performant.

Nio ET5 a fost notat cu 96% în dreptul protecției adulților, cu 85% pentru protecția copiilor, 83% protecția pietonilor și bicicliștilor și 81% au primit sistemele de asistență oferite în standard.

De cealaltă parte, Nio EL7 a primit 93% pentru protecția adulților, 85% pentru protecția copiilor, 80% protecție bicicliști și pietoni și 79% pentru sistemele de siguranță.

via Euro NCAP

Comentarii (2)

  • Urmează ca la anul să îmbunătățească testele astfel încât să se măsoare și dacă mașina detectează o invazie extraterestră sau o tornadă, iar în caz contrar îi vor fi tăiate 2 stele chiar dacă la toate celelalte capitole va sta excelent.
    5 21
  • @sărac cudacie
    Astea au protecție adult 96%, Dacia ta nu trece de 70%, crapi ca sardeaua în ea, de asta n-are stele.
    13 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru