Drumul expres Arad-Oradea va fi racordat la rețeaua de autostrăzi din Ungaria

de Tiberiu Safta
Sambata, 08.01.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit declarațiilor oferite de președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, guvernul din Ungaria ar fi interesat de un proiect care să lege drumul expres Arad-Oradea de rețeaua de autostrăzi din statul vecin.

În prezent, drumul expres Arad-Oradea se află în stadiul de fezabilitate încă din august 2021. Acest drum va fi legat, în viitorul apropiat, la drumul expres M44 din Ungaria. Această șosea M44 realizează legătura dintre localitatea Bekescsaba și autostrada către Budapesta. Conform declarațiilor oferite de Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, guvernul maghiar a dat de înțeles că realizarea drumului M44 este o prioritate la nivel regional.

Legătura dintre drumurile M44 și Arad-Oradea se va realiza undeva în localitatea Salonta, în apropiere de granița celor două țări. Acest punct a fost stabilit din cauza restricțiilor de mediu din zonele aferente Crișului Alb și al Crișului Negru. Pentru aceasta se va derula un studiu tehnic în zonă, iar rezultatele studiului vor fi transmise Consiliului Județean Arad și Bihor, pentru ca mai apoi să fie trimise și Guvernului României.

„Un astfel de racord ar fi posibil prin crearea unui nou punct de trecere a frontierei.

În Ungaria drumul expres este construit deja până la Lakitelek, deci ar mai rămâne de realizat doar câțiva kilometri până la graniță”, a mai adăugat Iustin Cionca.

Așa cum am spus, lucrările de fezabilitate ale drumului expres Arad-Oradea sunt în desfășurare din august 2021. Deocamdată, au fost realizate analizele multicriteriale și studiile arheologice. Sunt în desfășurare procesele de elaborare a documentațiilor cu privire la impactul asupra mediului, planurile urbanistice din zonă și ocuparea terenurilor.

via Profit

Comentarii (4)

  • Trebuie sa ne punem întrebarea... de ce?
    4 13
  • Noroc cu alții, noi cu "să ne iasă de o ciorbă", de o vilă, un post pentru nepoată, chestii din astea.
    9 0
  • La toți le iese… dar din ce rămâne. La noi este invers, ne facem făcutele și nu mai rămâne suficient pentru proiect propriu zis.
    13 0
  • Prea putini au înțeles ce am vrut eu sa spun... ori poate nu sunt romani ...
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru