După Alfa Romeo, un alt european vrea în America: PSA Peugeot-Citroen își pregătește revenirea și caută un distribuitor local

de Bogdan Mirică
Duminica, 06.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul francez PSA Peugeot-Citroen își pregătește cu mare atenție revenirea pe piața din Statele Unite. Francezii nu-și permit însă o investiție de câteva miliarde de euro într-o rețea de dealeri și caută alte soluții de comercializare.

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că Grupul PSA Peugeot-Citroen vrea să se reîntoarcă pe piața din Statele Unite. Chiar și oficialii au recunoscut asta în cadrul unor evenimente oficiale. Întrebarea care se pune este „când va debarca PSA în SUA?”

Larry Dominique, președintele noi înființatei divizii americane Peugeot-Citroen susține că are deja un plan pus la punct pentru revenirea în State. Acesta nu implică însă construirea unei rețele de dealeri, pentru că ar costa miliarde. Soluția stă în căutarea unor parteneri inovativi, orientați către sfera digitalului.

Dominique nu a intrat în foarte multe detalii, dar a vrut să explice de la bun început că nu vede cu ochi buni ideea unnor dealeri multimarcă. Potrivit oficialului, revenirea PSA în Statele Unite se va baza pe trei coordonate: tradiție, spirit practic și tehnologie avansată.

Avem șansa să facem pasul ăsta o singură dată. E o șansă unică.

Larry Dominique
șeful PSA America de Nord
PSA a făcut deja un pas pe piața din SUA, însă el nu este atât de cunoscut momentan.
Prin serviciul de car-sharing Free2Move, PSA și-a făcut simțită prezența în Los Angeles și plănuiește să se extindă și în alte orașe.

Dominique a recunoscut că serviciul de car-sharing pregătește de fapt terenul pentru debutul în SUA și este un pas care trebuie făcut cu grijă: „Avem șansa să facem pasul ăsta o singură dată. E o șansă unică”.

Carlos Tavarez, președintele PSA Peugeot-Citroen, a lăsat să se înțeleagă în trecut că planul revenirii este unul îndeulngat, care ar urma să se întindă pe 10 ani. 

via carscoops

Comentarii (1)

  • Hmmm.... Masina din imagine este un 505 si faptul ca a fost utilizata pe taxi spune enorm despre fiabilitatea legendara a acestui model. Farurile duble sunt cam din topor si se vede clar faptul ca au fost "adaugate" special pentru piata americana care la acea vreme le prevedea in mod obligatoriu. La fel au procedat toti producatorii europeni care au exportatin in USA in acea perioada.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru