După rezultatele din Franța, Dacia înregistrează creșteri de 5% și în Marea Britanie, în octombrie

de Tiberiu Safta
Luni, 08.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După succesul înregistrat în Franța, în luna octombrie, Dacia se bucură de un trend pozitiv și pe piața auto din Marea Britanie. Asta vine în contextul în care au fost înregistrate scăderi în vânzările de mașini noi pe aceasta piață.

În luna octombrie au fost vândute un total de 106.265 mașini noi în Marea Britanie. Valoarea reprezintă o scădere de 24.6% față de aceeași perioadă a anului 2020 și, totodată, cel mai mic număr înregistrat din octombrie 1991. Cauza principală a acestei scăderi se datorează crizei mondiale de semiconductori, care afectează, în special, industria de automobile la nivel global.

Cu toate acestea, Dacia reușește să se mențină pe o traiectorie pozitivă la acest capitol, după ce constructorul român a vândut 1318 de unități, ceea ce înseamnă o creștere de 5.27% față de octombrie 2020. Alături de Dacia, cele mai vândute mașini în luna octombrie au fost: Volkswagen Polo, Mini, Nissan Qashqai, Ford Focus și Vauxhall Corsa.

Tot în această perioadă au fost înregistrate scăderi la vehiculele cu motoare pe benzină și diesel. Cota de piață a acestora este de 4.2% pentru motorizările pe benzină și 6.6% pentru cele diesel (o scădere de la 4.3%, respectiv 14.9% în octombrie 2020).

La polul opus, în schimb, mașinile electrice au crescut în vânzări, acestea având o cotă de piață de 15.2%, o creștere de la 6.6% anul trecut.

În primele 10 luni ale anului 2021, piața auto britanică a înregistrat o creștere de 2.8%, fiind înmatriculate 1.4 milioane de automobile noi. În acest interval, Dacia a vândut nu mai puțin de 14.585 de mașini, ceea ce se traduce printr-o scădere de 17.53% față de anul trecut, atunci când a reușit să vândă 17.686 de unități.

Printre cele mai bine vândute modele din perioada ianuarie-octombrie sunt: Vauxhall Corsa, Volkswagen Golf, Volkswagen Polo, Mercedes-Benz A-Klasse și Ford Fiesta.

În prezent, Marea Britanie reprezintă a doua cea mai mare piață auto din Europa, după Germania. Aceasta este înaintea altor piețe auto importante de pe continent, precum Franța, Italia și Spania.

via Economica.net

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru