După Volvo, Mercedes. Chinezii de la Geely ar putea deveni cel mai mare acționar de la Daimler

de Petre Barac
Marti, 06.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Zhejiang Geely Holding Group vrea să achiziționeze o cotă majoritară de acțiuni la grupul Daimler, potrivit unor surse citate de ziarul german Bild am Sonntag.

La sfârșitul anului trecut, chinezii de la Geely au vrut să cumpere 5% din Daimler, însă grupul german a refuzat atunci oferta.

Proprietarii Volvo erau dornici să pună mâna pe tehnologia mașinilor electrice dezvoltată de Daimler, intenționând să facă un joint-venture cu nemții în acest sens.

Cu toate că s-au lovit de un refuz, Zhejiang Geely Holding Group vrea acum să achiziționeze o cotă majoritară de acțiuni la grupul Daimler, potrivit unor surse citate de ziarul german Bild am Sonntag. Dacă mutarea va fi concretizată, Geely va deveni cel mai mare acționar de la Daimler.

În acest moment, cei mai mari acționari de la Daimler sunt fondul de investiții Kuwait Investment Authority (6.8%), urmat de americanii de la BlackRock cu 6% din acțiunile grupului.

Via Autonews

 

Comentarii (2)

  • Mergeely
    China are bani foarte multi.
    Guvernul chinez investeste foarte mult in achizitia companiilor straine detinatoae de tehnologie.
    In 10-20 de ani vom munci pentru chinezi.
    5 3
  • AI PUTEA CREDE CA DACA PUI MANA PE 7% DIN ACTIUNI, VEI DEVENI CEL MAI MARE ACTIONAR DE LA DAIMLER (TOTUSI ADEVARAT)...
    DAR FARA INCA 43%+1 NU ESTI MAJORITAR...
    PUTEREA E IN MAINILE CELUI CARE II CONTROLEAZA PE CEI MAI MICI, DAR UNITI, CAPABIL SA II CONVINGA SA IL URMEZE IN DECIZII FARA SA CLIPEASCA... SI ACELA NU ARE CHIP SAU NUME... CEL PUTIN NU UNUL AFISAT LA VEDERE... PUTERNIC E CEL DIN UMBRA, CEL DE LA BUTOANE, ASCUNS IN SPATELE GEAMULUI FUMURIU...
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru