Ediție limitată Bentley Bentayga EWB Azure First Edition: ampatament mărit, disponibilă doar 12 luni

de Tiberiu Safta
Vineri, 20.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a publicat imagini cu o ediție specială a noului model Bentayga EWB, numită Azure First Edition. Această ediție inaugurală a noii versiuni alungite a lui Bentayga este echipată cu o tapițerie din piele exclusivă și finisaje speciale. Noua ediție limitată va fi produsă timp de un an.

Constructorul britanic a lansat, recent, o versiune cu ampatament mărit a SUV-ului de lux Bentayga, numită EWB. Noul model reprezintă vârful de gamă pentru modelul Bentayga și se remarcă prin scaunele sale avansate Bentley Airline Seat, care se pot adapta la nevoile pasagerilor.

Pentru a marca lansarea noului model, Bentley a dezvăluit o nouă ediție specială, numită Azure First Edition. Față de un Bentayga EWB standard, noua ediție inaugurală este echipată cu o serie de dotări exclusive. Printre acestea se numără embleme speciale First Edition la exterior și la interior, jante de 22 inch exclusive cu 10 spițe și o paletă de culori cu peste 60 de nuanțe.

Dotări speciale se regăsesc și la interior, acolo unde scaunele sunt îmbrăcate în piele cu emblema First Edition brodată și cusături contrastante. De asemenea sunt disponibile elemente decorative din lemn, fibră de carbon și aluminiu. Unele elemente din bord și din uși pot fi acoperite, opțional, cu o față din metal cu o grosime de 0.075 de milimetri.

Tot la interior găsim praguri interioare iluminate, uși spate cu închidere automată, iluminare ambientală cu 30 de culori, sistem audio Naim cu 20 de difuzoare de 1720 de Wați și volan încălzit.

Opțional, clienții pot opta pentru un sistem multimedia destinat pasagerilor din spate, care adaugă două ecrane de 10.1 inch.

Sub capotă avem un motor V8 de 4.0 litri, twin-turbo, care dezvoltă 550 de cai putere și un cuplu de 770 Nm. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 8 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile. Asta înseamnă un sprint de la 0 la 100 km/h în 4.6 secunde și o viteză maximă de 290 de km/h.

Noul Bentley Bentayga EWB Azure First Edition va fi produs timp de 12 luni. Bentley nu a dezvăluit prețurile noului model cu ampatament mărit, însă este de așteptat ca noua ediție specială să fie cel mai scump model din toate liniile de echipare.

via Bentley

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru