Ediție specială Mercedes-Benz Clasa G „Stronger than Diamonds”, cu diamante de 25 de carate

de Tiberiu Safta
Joi, 15.02.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o ediție specială pentru Clasa G, cu ocazia zilei îndrăgostiților din acest an. Noua ediție se numește „Stronger than Diamonds” și primește o vopsea specială, precum și diamante de 25 de carate pentru încuietorile interioare ale portierelor.

Ziua îndrăgostiților din 2024 a fost o ocazie bună pentru Mercedes-Benz de a lansa o nouă ediție specială pentru Clasa G. Cea mai nouă ediție limitată se numește „Stronger than Diamonds”, iar aceasta se distinge cu ajutorul unei culori noi din partea programului de personalizare Mercedes-Benz Manufaktur.

Astfel, ediția specială este vopsită în nuanța Rosewood Grey Magno, creată exclusiv pentru această mașină. Însă, cea mai importantă dotare vizuală adusă de noua ediție specială este reprezentată de diamante de 25 de carate prezente la încuietorile interioare ale portierelor. Clienții noii ediții primesc și un certificat special care atestă că toate diamantele sunt preluate din „surse responsabile din punct de vedere etic, social și ecologic.”

Și în restul habitaclului avem câteva noutăți exclusive. De exemplu, scaunele îmbrăcate în piele Nappa conțin cusături roz. Tot aici sunt prezente și embleme cu inscripția „Stronger than Diamonds” în pragurile interioare iluminate și la mânerul de susținere pentru pasagerul din față.

Inclusiv cheia mașinii are o asemenea emblemă. La final, clienții primesc și o husă specială pentru mașină.

Noua ediție limitată este bazată pe Mercedes-Benz G500. Asta înseamnă că sub capotă găsim un motor V8 de 4.0 litri bi-turbo, care dezvoltă 421 de cai putere și un cuplu de 610 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte, iar puterea este transmisă către toate roțile. Accelerația de la 0 la 100 de km/h este gata în 5.9 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Noul Mercedes-Benz Clasa G „Stronger than Diamonds Edition” va fi produs în doar 300 de exemplare. În Germania, prețul său este de 175.000 de euro. Prin comparație, un G500 obișnuit pornește de la 130.200 de euro în această țară.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru