Ediție specială nouă pentru Rolls-Royce Ghost, lansată cu ocazia unei eclipse solare

de Tiberiu Safta
Vineri, 13.10.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Rolls-Royce a lansat o nouă ediție specială pentru berlina de lux Ghost, cu ocazia eclipsei solare care va avea loc în 14 octombrie. Noul model primește o vopsea cu accente exclusive și un capitonaj animat al plafonului.

Nu asistăm foarte des la producători care lansează ediții speciale noi ale unor modele cu ocazia unor fenomene naturale. Exact asta a făcut Rolls-Royce în urmă cu puțin timp prin dezvăluirea lui Ghost Black Badge Ekleipsis. Numele său face referire la o nouă eclipsă solară, care va avea loc în 14 octombrie. Eclipsa va fi vizibilă doar în America de Nord și de Sud.

Noua ediție specială, limitată la doar 25 de exemplare, este vopsită într-o nuanță de arămiu închis Lyrical Copper cu accente portocalii Mandarin în zona portierelor și a barei de protecție din față. Jantele sunt vopsite tot în aceeași culoare arămie cu accente portocalii la mijloc și accente albe. Inclusiv etrierele sunt vopsite în portocaliu.

Aceeași combinație de culori se regăsește și în habitaclu, acolo unde avem accente portocalii pe scaune, volan, bord și pe panourile portierelor. Componenta vedetă a noii ediții speciale este capitonajul plafonului, care este animat.

Atunci când motorul este pornit, sunt aprinse 940 de luminițe în interiorul capitonajului, iar acestea reprezintă coroana solară vizibilă în timpul unei eclipse solare totale sau anulare. Luminițele stau aprinse timp de 7 minute și 31 de secunde, durata maximă a unei eclipse solare.

Alături de plafonul animat, scaunele conțin peste 200.000 de perforații individuale vopsite în portocaliu. Bordul integrează și un ceas special cu diamant de 0.5 carate. Este pentru prima dată în istoria mărcii când Rolls-Royce integrează o piatră prețioasă în modelul său.

Așa cum spuneam, noua ediție specială Rolls-Royce Ghost Black Badge Ekleipsis va fi produsă în doar 25 de exemplare. Toate au fost deja vândute.

via Rolls-Royce

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru