Noua generație Rolls-Royce Ghost va avea o izolație fonică îmbunătățită: britanicii au introdus "șoapte" artificiale

de Daniel Popescu
Miercuri, 19.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Rolls-Royce Ghost va beneficia de o izolație fonică îmbunătățită la interior, iar inginerii au dezvoltat "șoapte" artificiale pentru ca șoferii și pasagerii să nu simtă un disconfort din cauza liniștii.

Rolls-Royce dezvoltă în prezent o nouă generație pentru Ghost, iar constructorul britanic a dezvăluit că una dintre preocupările inginerilor a fost să izoleze cât mai bine interiorul.

Astfel, pentru ca sunetul motorului V12 de 6.75 litri să nu se audă în interior, inginerii au instalat un perete despărțitor care să separe motorul de interior.

În plus, cavitățile din plafon, podea sau portbagaj au fost acoperite cu peste 100 de kilograme de materiale care absorb sunetul. În plus, geamurile vor avea o serie de elemente specifice fono-absorbante, în timp ce pneurile vor beneficia la rândul lor de o spumă specială cu rol de reducere a sunetului.

Nu în ultimul rând, Rolls-Royce a utilizat mult aluminiu în cadrul caroseriei, întrucât acest metal contribuie de asemenea la reducerea zgomotului.

Pe de altă parte, în timpul testelor, inginerii au realizat că absența completă a sunetului este ciudată, motiv pentru care au creat "o șoaptă" artificială, pe care șoferul și pasagerii o resimt ca o notă subtilă.

Rolls-Royce a publicat un prim teaser cu noul Ghost la sfârșitul lunii august, iar în prima parte a lunii august au oferit și o serie de detalii tehnice.

Astfel, noua generație va fi dezvoltată pe platforma Architecture of Luxury și va avea un sistem de direcție integrală și un sistem de tracțiune integrală.

De asemenea, britanicii pregătesc și suspensii noi integrate în sistemul Planar, care este compus din trei elemente: noua suspensie și tehnologiile Flagbearer și Satellite Aided Transmission.

Sistemul Flagbearer folosește camerele integrate la nivelul mașinii pentru a "citi" drumul și pentru a modifica comportamentul suspensiei, în timp ce tehnologia Satellite Aided Transmission mizează pe informațiile primite prin GPS pentru a preselecta treapta de viteză potrivită pentru virajele care urmează.

Prezentarea noului Ghost va avea loc până la sfârșitul acestui an.

Via Rolls-Royce

Comentarii (1)

  • Io stiam ca "soaptele" pe care le auzi cand nu e nimeni langa tine sunt un simtom schizoid. De ce ai da bani pe asa ceva? De ce ti-ai dori asta?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru