Feedback

Efectele secundare ale WLTP: livrările grupului Volkswagen au scăzut în luna august cu 3.1%

Publicat Luni, 16.09.2019
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 4
Efectele secundare ale WLTP: livrările grupului Volkswagen au scăzut în luna august cu 3.1% - Poza 1
În luna august, grupul Volkswagen a livrat peste 848.000 de mașini noi la nivel global, în scădere cu 3.1% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Efectele secundare ale introducerii testelor WLTP și scăderile din China sunt cauzele principale care au generat acest rezultat.

Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În luna august a anului trecut, producătorii auto se pregăteau pentru trecerea la noile teste WLTP. Mulți dintre constructori au adoptat o strategie prin care au crescut semnificativ livrările, iar efectele secundare pot fi văzute în rezultatele obținute în luna august a anului curent.

Grupul Volkswagen a raportat livrări globale mai mici cu 3.1% față de aceeași perioadă a anului trecut. În total, brand-urile aflate sub umbrela grupului german au livrat către clienți 848.600 de mașini noi, comparativ cu cele 875.400 de unități livrate în august 2018.

Pe piața din Europa, grupul Volkswagen a raportat o scădere cu 3.4% (316.500 de unități) față de perioada similară din 2018. O scădere importantă a fost înregistrată și în regiunea Asia-Pacific (-4.8%). Aici, cea mai importantă modificare a avut loc pe piața din China (-3.2%, 341.100 de unități livrate).

În luna august, brand-ul Volkswagen a livrat 493.800 de mașini noi, în scădere cu 3.8%. Audi a înregistrat o scădere de 2.5% (150.100 de unități), în timp ce livrările Skoda au scăzut cu 4.1% (88.100 de mașini noi). Luna august a fost încheiată în scădere și de Porsche (-8.6%, 21.500 de unități). SEAT a reușit să îmbunătățească rezultatul obținut în august 2018 (+2%, 42.100 de mașini noi). În plus, atât divizia de vehicule comerciale, cât și brand-urile Scania și MAN au reușit ca în luna august să obțină rezultate pozitive. 

De la începutul anului și până la finalul lunii august, grupul Volkswagen a livrat peste 7.1 milioane de mașini noi, în scădere cu 2.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut.


Comentarii (4)

  • novice
    Care este legatura intre normele WLTP si scaderea vanzarilor?
    4 0
  • andrei
    nu au permis vanzarile si acum au de recuperat. cand te "licentiezi" pentru wltp nu produci.
    1 1
  • Alex D.
    3,1% grav, ce sa zic, hai sa tinem un pomelnic, sa bocim putin. Grave consecinte are WLTP asta, toata lumea plange in loc sa gaseasca solutii.
    7 0
  • Claudiu
    @novice

    Noul standard WLTP a intrat in vigoare la 1 septembrie 2018, iar toti producatorii auto s-au grabit in luna august sa "inmatriculeze" masinile noi ce nu respectau acest standard prin reteaua dealerilor, ca sa le fie permise vanzarea catre clienti. Asta a dus la cresteri uriase anul trecut in august, chiar si 30% avea Dacia la un moment dat, si cum anul acesta s-a revenit la ritmul normal de vanzari in aceasta luna, raportat la anul trecut, aproape toti producatorii au scaderi. Pana la sfarsitul anului totul o sa revina la normal.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru