Electricul Lexus UX300e primește îmbunătățiri: sistem multimedia nou și autonomie de 450 de kilometri

de Tiberiu Safta
Miercuri, 12.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a lansat o nouă versiune pentru UX, numită 300e. Aceasta aduce o serie de noutăți și îmbunătățiri tehnice. Printre acestea se numără un sistem multimedia nou, dar și o autonomie mai mare, de până la 450 de kilometri.

Lexus UX, primul SUV cu electric al mărcii japoneze premium, primește o nouă versiune care aduce îmbunătățiri și noutăți tehnice. Aceasta se numește UX 300e, iar cea mai importantă noutate este autonomia mai mare cu 40% față de versiunile de până acum.

Asta pentru că acumulatorul are acum o capacitate de 72.8 kWh, ceea ce înseamnă că noul Lexus UX 300e garantează o autonomie de 450 de kilometri în regim WLTP. Anterior, Lexus UX avea o autonomie maximă de 315 kilometri și o baterie de 54.3 kWh.

Trebuie menționat, în schimb, că doar exemplarele echipate cu jantele de 17 inch vor avea autonomie de 450 de kilometri. Cei care optează pentru jantele mai mari de 18 inch vor avea o autonomie mai scăzută, de 440 de kilometri.

Propulsorul lui UX 300e dezvoltă 204 cai putere și un cuplu de 300 Nm.

O altă schimbare importantă este un sistem multimedia nou. În locul unui touchpad avem acum un ecran tactil pentru a ușura utilizarea sistemului în timpul condusului.

În funcție de echiparea aleasă, ecranul central măsoară 8 inch, respectiv 12.3 inch și este amplasat cu 143 de milimetri mai aproape de șofer. Răspunsul comenzilor tactile a fost îmbunătățit, iar sistemul are integrat și navigație pe bază cloud.

Noul model primește și un sistem de comandă vocală îmbunătățit, iar exemplarele echipate cu ecranul de 12.3 inch au și funcție de navigație offline.

În zona consolei centrale avem comenzi noi pentru scaunele încălzite, un port USB-A și două porturi USB-C, o tavă iluminată pentru smartphone și un mic compartiment de depozitare.

Alte noutăți aduse de Lexus UX 300e includ: o vopsea exterioară nouă Sonic Platinum, o culoare Hazel nouă pentru tapițerie, îmbunătățiri la suspensie și direcție pentru un comportament mai dinamic și actualizări aduse sistemului avansat de siguranță Lexus Safety System +.

De exemplu, sistemul cruise control ghidat de radar are acum o funcție de reducere automată a vitezei în viraje.

Nu în ultimul rând, noul model promite și o izolare fonică mai bună.

Noul Lexus UX 300e va fi disponibil în Europa din mai 2023.

via Lexus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru