Enel şi Tesla colaborează oficial. Grupul italian va folosi sistemul Powerwall de la Tesla

de Sebastian Toma
Joi, 14.05.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Enel a anunţat semnarea unei colaborări oficiale cu americanii de la Tesla Motors. Contractul vizează sistemul Powerwall de la Tesla, dar colaborarea ar putea facilita şi introducerea de puncte de încărcare rapidă pentru maşini electrice.

Esential 2 tipuri de energie electrică din surse regenerabile produce Enel Green Power în România, din surse eoliene şi solare.
Enel Green Power, o subsidiară a companiei Enel, a semnat un acord cu Tesla Motors, titrează colegii de la Capital. Ramura dedicată dezvoltării şi gestionării surselor de energie regenerabilă a Enel a semnat cu americanii de la Tesla o înţelegere care prevede instalarea de acumulatori de tip Tesla Powerwall în centrele solare şi eoliene ale Enel Green Power. Acestea din urmă a fost lansate luna trecută şi marchează o revoluţie în domeniul indepentenţei electrice a locuinţelor. Pornind de la acest acord între Tesla şi Enel, ne aşteptăm ca producătorul american de automobile electrice şi, mai nou, de acumulatori electrici pentru case şi afaceri, să introducă reţeaua sa de staţii de încărcare Supercharger şi în România, cu toate că acordul semnat între cele două companii nu precizează locul în care vor fi montate primele Powerwall-uri.

România încă nu are staţii Supercharger, iar colaborarea dintre Enel şi Tesla nu ne garantează implementarea acestora.

Inaugurarea de staţii Supercharger în România era un obiectiv trecut pe lista celor de la Tesla, ţara noastră fiind trecută pe harta lor de dezvoltare cu trei puncte până la finele anului 2016. La momentul respectiv, pe portalul oficial al constructorului american apărea precizarea că punctele de pe hartă nu prezintă nicio garanţie că acele staţii de încărcare vor fi construite şi amplasate în oraşele respective, lucru care se aplică şi acum. Dar acordul semnat între Tesla şi Enel, chiar dacă nu vizează acest punct, este important prin prisma deschiderii unui canal de comunicare şi colaborare între inovatorul constructor de automobile din California şi Enel, un furnizor local de energie electrică.

Aşa arată sistemul Powerwall de la Tesla.

Urmareste Automarket
Enel Green Power este o companie a grupului italian Enel şi se concentrează pe dezvoltarea şi gestionarea de surse de energie regenerabilă la nivel internaţional.
Aşadar, parteneriatul dintre americani şi Enel nu este doar unul local, ci unul de anvergură internaţională. În prezent, Enel Green Power deţine aproximativ 740 de centrale operaţionale de energie regenerabilă, din diferite surse, în 15 ţări. Cei de la EGP experimentează cu energia eoliană, solară, geotermală, hidroelectrică şi biomasă.

Via Capital | Sursă foto

Comentarii (2)

  • baietu' asta ie dishtept....nu vinde doar masini ci, inclusiv, infrastructura.
    13 2
  • Mai interesant este ca face suficient profit incat si-a rambursat creditele, a cumparat (nu stiu sigur) actiunile mercedes la Tesla cand s-a retras, dezvolta alte modele, dezvolta alte tehnologii, si reiau ce spunea vianu ca dezvolta infrastructura.

    E uimitor, pe cand altii nu s-ar fi apucat de treaba nefiind siguri de fezabilitatea masinii electrice, el si-a riscat o buna parte din bani pentru o schimbare in bine a omenirii, si a reusit.
    10 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru