Enel X va instala 650 de stații de încărcare a mașinilor electrice în România, până în 2022: proiect co-finanțat de Comisia Europeană

de Paul Cosma
Joi, 05.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Enel X va instala 650 de stații de încărcare a mașinilor electrice în România, până în 2022. Investiția face parte dintr-un proiect cu o valoare totală de 70 de milioane de euro, care este co-finanțat de Comisia Europeană.

Grupul italian Enel a anunțat recent că va instala 3.000 de staţii de încărcare a vehiculelor electrice în România, Italia şi Spania, în cadrul proiectului AMBRA-Electrify Europe (AMBRA-E).

Proiectul este co-finanțat de Agenția Executivă pentru Inovații și Rețele (INEA) a Comisiei Europene, prin programul Connecting Europe Facility, și Banca Europeană de Investiții (BEI), precum și de Enel X, divizia de servicii energetice avansate a grupului Enel, prin resurse proprii.

“În România, Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, va instala aproximativ 650 de stații de încărcare, ca parte din proiectul AMBRA-E. Acest număr ar putea varia, în funcție de condițiile de la momentul implementării. În proiect sunt incluse 3 tipuri de stații de încărcare, printre care și cele ultra-rapide,” a transmis grupul Enel în urma unei solicitări a publicației Economica.net.

Stațiile de încărcare vor fi instalate pe “principalele coridoare de transport și alte drumuri importante, și cu precădere în cele mai mari 20 de orașe din țară”.

Proiectul prevede o investiție totală de 70.75 de milioane de euro, ce include suma de 14.15 milioane de euro de la Comisia Europeană.

Via Economica.net

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bravo ENEL !


    Cum vă spuneam cererea duce la rezolvarea ofertei.

    Dacă lumea vrea măşti atunci Hitachi nu mai produce AC produce măşti.


    Este a doua oară în acest an când OPEC scad producţia de petrol şi roagă Rusia să facă la fel, pentru că cererea scade puternic.
    2 2
  • Scuzati-ma, chiar n-as vrea sa stric party-ul si veselia generala, dar ati observat ca Enel si-a facut o divizie speciala pentru asa ceva?

    Acum, aveti 3 incercari sa raspundeti cam care ar fi scopul. De ce nu se puteau face statii de incarcare pt masini sub acelasi brand, Enel, simplu, ca si distribuitorul de energie pt "tot cartieru"? :D
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru