Europa ar putea adopta Wi-Fi pentru tehnologiile de comunicare între mașini: Volkswagen și Renault, cele mai avantajate

de Daniel Popescu
Luni, 22.10.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Comisia Europeană este tentată să adopte standardul Wi-Fi pentru tehnologiile de comunicare între mașini, în detrimentul viitoarei conexiuni 5G, ceea ce ar favoriza Volkswagen și Renault.

Comisia Europeană analizează de mai mult timp ce standard să adopte pentru tehnologiile prin care mașinile vor putea comunica între ele. O decizie finală va fi luată în cursul anului viitor, însă instituția europeană va anunța luna viitoare că preferă standarul Wi-Fi în detrimentul viitoarelor conexiuni 5G.

Stabilirea unui standard ar trebui să asigure o dezvoltare rapidă a tehnogiilor care vor permite mașinilor să comunice între ele, inclusiv între mașini de la mărci diferite, iar analiștii anticipează că acest domeniu va valora miliarde de euro pe an.

În prezent, Volkswagen și Renault au mizat pe dezvoltarea standardului Wi-Fi, astfel că ar fi cei mai avantajați de adoptarea acestuia în întreaga Uniune Europeană.

De cealaltă parte a baricadei se află însă constructori precum Daimler, Ford și Grupul PSA Peugeot-Citroen, care au investit deja bani în dezvoltarea tehnologiilor 5G.

Decizia Uniunii Europene de a sprijini standardul Wi-Fi este surprinzătoare în contextul în care tehnologia 5G are șanse mari să fie adoptată de Statele Unite și China, cu atât mai mult cu cât este sprijinită de numeroși producători majori de electronice și de operatoii de telefonie mobilă, printre care se număra Samsung, Intel, Huawei, Qualcomm, Ericsson sau Deutsche Telekom.

De altfel, Spania, Suedia, Norvegia și Finlanda au solicitat deja o amânare a deciziei în speranța că verdictul final va fi schimbat.

Statul european care suporta cel mai mult utilizarea Wi-Fi în mașini în loc de 5G este Franța. 

Via Automotive News

Comentarii (1)

  • tc1900
    care lobyst de la bruxelez da mai mult, inseamna ca aia e tehnologia cea mai buna pt consumatorul european.

    ce e atat de greu de inteles?
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru