Europa: Vânzările de automobile noi au crescut pentru prima dată în ultimele 19 luni

de Sebastian Toma
Vineri, 17.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ACEA a anunţat că înmatriculările de automobile noi din luna aprilie au crescut cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Vorbim despre prima creştere a vânzărilor la nivel european din ultimele 19 luni.

Esential 2 procente reprezintă creşterea înmatriculărilor de automobile noi în Europa în luna aprilie în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
ACEA anunţă că piaţa auto din Europa a realizat prima sa creştere din ultimele 19 luni. În luna aprilie a anului curent, înmatriculările de automobile noi au atins 1.08 milioane de unităţi, o creştere faţă de cele 1.06 milioane de unităţi vândute în aceeaşi perioadă a anului trecut. Potrivit celor de la ACEA, veştile bune sunt datorate, în principal, pieţelor din Germania şi Regatul Unit, unde situaţia economică a cunoscut o uşoară îmbunătăţire şi clienţii au cumpărat mai mutle automobile noi. Însă, vânzările de automobile noi în primele patru luni ale anului au scăzut cu şapte procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, semn că situaţia nu s-a schimbat atât de mult pe cât şi-ar fi dorit producătorii de automobile.

Vânzările de automobile noi din Germania au crescut cu patru procente în luna aprilie, după cinci luni de scădere continuă.

Cei de la ACEA precizează că livrările au fost crescute şi de sărbătorile legale de la finele lunii aprilie. ”Recuperarea vânzărilor pe piaţa din Germania este un eveniment pozitiv şi poate fi un indicator al faptului că încrederea consumatorilor se apropie de un nivel favorabil şi că austeritatea din Europa ar putea să se încheie. Când piaţa auto îşi schimbă direcţia, motivul nu este niciodată legat de sărbătorile legale”, spune Gian Primo Quagliano, şeful societăţii de cercetate auto CSP din Bologna, Italia.

Urmareste Automarket
Daimler AG este concernul cu cea mai mare creştere a vânzărilor din Europa în luna aprilie, cu un total de 11 procente. Aparent, noul A-Klasse a fost motorul creşterii vânzărilor în tabăra Mercedes-Benz, ale cărei vânzări au crescut cu 13%, iar media la nivel de concern a fost scăzut de marca Smart, ale cărei vânzări au scăzut cu 4%. Concernul Volkswagen a avut o creştere de 10 procente în aceeaşi perioadă, graţie creşterii vânzărilor Audi cu 9 procente.

Via AutomotiveNews(înreg.) | ACEA

Comentarii (3)

  • noname
    Oare "fanii" Renault stiu care e treaba cu poza de la stirea asta?
    20 9
  • @ Automarket
    Ar fi trebuit sa fi prezentat la aceasta stire si tabelul detaliat prezentat de ACEA ( http://europe.autonews.com/assets/PDF/CA88686517.PDF ) . Asa toti care citesc aceasta stire ar fi observat ca VW Group a ajuns la o cota de piata in Europa de 26.5 % ( +9.7 % ), PSA are o cota de piata de 11.0 % ( - 10.0 % ), marca VW are o cota de 13.5 % ( +6.2 % ), marca FIAT a fost depasita la vanzari de Audi, BMW si Mercedes iar SEAT a inregistrat o crestere in aprilie de 35.4 % . Din pacate pentru fanii Alfa Romeo, cosmarul marcii italiene continua iar in luna aprilie 2013 a inregistrat o scadere de peste 30.0 % !
    17 4
  • AndreiRN
    Deci masinile Chinezesti cuceresc piata europeana.
    5 12

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru