Fără autostrăzi noi în 2016: un singur tronson dintre cele 8 în execuţie va fi finalizat, dar nu se va putea circula pe el

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Joi, 21.07.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un singur tronson de autostradă dintre cele 8 aflate în prezent în stadiu de execuţie poate fi terminat până la sfârşitul anului, însă nu se va putea circula pe el.

Compania Naţională de Autostrăzi de Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi-a propus pentru acest an să inaugureze 95 de kilometri de autostradă, însă datele furnizate pentru prima jumătate a anului sugerează că acest lucru va fi practic imposibil.

Mai mult decât atât, românii nu vor putea circula pe niciun tronson nou de autostradă în 2016, întrucât lucrările de pe cele 8 tronsoane aflate în prezent în exploatoare avansează cu greutate şi au depăşit sau sunt pe punctul să depăşească termenele de finalizare.

Singurul tronson care va fi finalizat în acest an este cel dintre localităţile Gilău-Nădăşelu, cu o lungime de 8.7 km, însă circulaţia pe acesta nu se va putea face decât după construirea unui pod peste Someşul Mic în dreptul localităţii Gilău. Lucrările la podul cu o lungime de 320 de metri nici măcar nu au început, întrucât nu a fost încă lansată licitaţia pentru desemnarea constructorului.

Urmareste Automarket
Toate celelalte 7 tronsoane de autostradă aflate în execuţie întâmpină diverse probleme.
Astfel, lotul 3 al autostrăzii Lugoj - Deva trebuia finalizat în 27 mai, însă gradul de finalizare a lucrărilor a ajuns la numai 55%, în timp ce lotul 2 al acestei autostrăzi trebuia inaugurat în prima jumătate a anului, dar a ajuns la numai 42%.
Lotul 4, cu o lungime de 22 de kilometri, este de asemenea departe de a fi finalizat în acest an.

La rândul ei, autostrada Sebeş - Turda întâmpină întârzieri pe loturile 3 şi 4, unde lucrările nu au ajuns nici măcar la 50%, dar şi pe primele două loturi, care au ajuns la grade de finalizare de numai 10% şi, respectiv, 13%.

Via Economica

Comentarii (5)

  • De banii stransi din taxa bagat de Ponta in carburant ce se mai aude? Parca manca, pardon, zicea ca face autostrazi.
    25 2
  • cfghmc
    tzi,fztiz
    0 7
  • CONDUCERE DE RAHAT!!
    11 0
  • deh, daca romanasii au vrut tehno-securisti/basisti, asta e!
    a, si io/hanis pt un lucru bine basit..:/
    4 12
  • wc in fundul curtii...autostrazi cred ca vor construii stranepotii!suntem inapoiati si din pacate ne conduc unii dintre noi! dupa chipul si asemanarea noastra!
    11 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru