Ferdinand Piech, nepotul lui Ferdinand Porsche și fostul președinte al Grupului Volkswagen, a murit la 82 de ani

de Cornel Șocariciu
Marti, 27.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferdinand Piech, austriacul care a transformat Volkswagen într-un succes mondial, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani.

Ferdinand Piech, omul care s-a aflat în spatele succesului înregistrat de Volkswagen, a murit la 82 de ani. Austriacul a căzut în restaurantul în care lua cina împreună cu soția sa, Ursula. Acesta a fost transportat la cel mai apropiat spital din Rosenheim, însă acolo a fost declarat decesul.

Inginer de profesie, Ferdinand Piech și-a început cariera în cadrul Porsche în anii '60. În 1972 austriacul se mută în cadrul companiei Audi, iar în 1988 acesta este numit CEO al companiei din Ingolstadt.

Cinci ani mai târziu, Piech preia frâiele Grupului Volkswagen, iar la începutul anilor 2000, acesta este ales în funcția de președinte al Consiliului de Supraveghere din cadrul Volkswagen și al Consiliului de Administație.

În 2015, în urma unui război intern dintre Piech și Martin Winterkorn, austriacul care a stat în spatele succesului Volkswagen, demisionează din toate funcțiile pe care le deținea în cadrul grupului german.

Via | VW, Profit

Comentarii (4)

  • Fara alehas
    ,,Urarile de bine,, ale pagubitilor diselgate ?
    4 23
  • Hunter
    Daca nu era Ferdinand Piech, VW nu era astazi ceea ce este. Iar de grupul VAG nici nu s-ar fi putut povesti. Omul asta a fost si ramane un exemplu. Pt dedicarea sa, pt strictetea cu care isi impunea ideile, sarguinta si constiinciozitatea sa, a fost, este si va ramane unul din personajele cele mai importante din industria auto. Carcotasii sa puna mana si sa se documenteze despre tot ce inseamna VW si ce rol urias a avut Ferdinand Piech in cadrul grupului si mai ales in industria auto.
    10 4
  • Va salut pe toti va citesc comentariile de vreo 4ani vreau sa spun Ca' su sunteti cu totii baieti destul de inteligenti dar demulte ori exagerati ,nu cred ca la o asemenea stire e cazul sa ne aducem aminte de dieselgate parerea mea
    9 2
  • Acest om a ridicat VW pe locul 1 mondial ca producator de vehicule.
    A fost un vizionar.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru