Ferrari a încheiat producția lui GTC4Lusso: modelul cu patru locuri îi face loc în gamă viitorului SUV Purosangue

de Cornel Șocariciu
Marti, 01.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a decis să încheie producția versiunilor GTC4Lusso și GTC4Lusso T. Rolul modelului cu patru locuri din oferta producătorului italian ar urma să fie preluat de viitorul SUV Purosangue.

În cadrul Salonului Auto de la Paris din 2016, Ferrari a lansat GTC4Lusso. Descris drept urmașul lui FF, modelul prezentat la Paris oferea patru locuri și a fost disponibil atât cu o motorizare V8, cât și împreună cu un propulsor V12.

În urmă cu câteva săptămâni, surse apropiate companiei au anunțat că Ferrari va încheia producția lui GTC4Lusso, iar acum, unul dintre reprezentanții companiei italiene a confirmat zvonurile.

"În conformitate cu strategia anunțată în 2017 și cu ciclul de viață standard al modelelor Ferrari, compania a scos treptat din producție versiunile GTC4Lusso și GTC4Lusso T", a menționat reprezentantul Ferrari.

Conform strategiei Ferrari, până în 2022, constructorul va lansa 15 model noi, printre care și SUV-ul Purosangue. Primul SUV din gama Ferrari ar urma să aibă la bază o platformă nouă și, conform celor mai recente rapoarte, va fi disponibil și cu o motorizare V12. De asemenea, există surse care spun că Purosangue va fi disponibil și într-o versiune plug-in hibrid cu sistem de propulsie derivat din cel al actualului SF90 Stradale.

SF90 Stradale este primul Ferrari de până acum echipat cu un sistem PHEV.

La baza acestuia se află un motor V8 biturbo de 4.0 litri (3.990 cmc) derivat din cel utilizat pe 488 Pista. Unitatea pe benzină promite să ofere 780 de cai putere și 800 Nm la 6.000 rpm. Alături de motorul V8, Ferrari a pregătit trei motoare electrice, două pe puntea față și unul pe puntea spate. În total, sistemul hibrid promite să ofere 1.000 CP.

Prezentarea lui Ferrari Purosangue ar urma să aibă loc în cursul anului viitor. 

Via | Motor1

Comentarii (1)

  • SUV-uri si iar SUV-uri si pe deasupra alte SUV-uri.
    Parca se jurau cei de la Ferrari ca nu vor face niciodata un SUV. Dar banuiesc ca-s seducatoare cifrele de vanzari de la Urus, Cayenne si alte asemenea contradictii.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru