Ferrari ar putea negocia un contract cu Hamilton: "Suntem bucuroși că va fi disponibil în 2021"

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Luni, 02.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari se bucură că Lewis Hamilton va fi disponibil începând din sezonul 2021, în mijlocul speculațiilor ca președintele Scuderiei s-a întâlnit de două ori cu campionul mondial pe parcursul acestui an.

Contractul lui Lewis Hamilton cu Mercedes va expira la sfârșitul sezonului 2020, iar cele două părți vor începe în perioada următoare negocierile pentru semnarea unui nou acord.

Totuși, cu ocazia etapei finale a sezonului din Abu Dhabi, presa internațională a relatat că Hamilton s-a întâlnit de două ori pe parcursul acestui an cu John Elkann, președintele Ferrari.

Acest lucru a declanșat numeroase speculații cu privire la posibile discuții despre un contract pentru sezonul 2021, iar zvonurile au fost amplificate și de modul în care a răspuns Hamilton când a fost întrebat dacă s-a întâlnit cu Elkann. "Ce faci în spatele ușilor închise este întotdeauna privat, indiferent cu cine te întâlnești", a replicat Hamilton.

De asemenea, Mattia Binotto, șeful Scuderiei Ferrari, a fost întrebat în Abu Dhabi dacă este interesat să semneze un contract cu Hamilton pentru sezonul 2021, iar răspunsul său a fost unul evaziv. "Faptul că este disponibil în 2021 nu poate decât să ne bucure", a precizat italianul.

Pentru moment, oficialii Mercedes rămân încrezători că vor obține semnătura lui Hamilton pe un nou contract, iar directorul de motorsport Toto Wolff a oferit chiar și șanse matematice.

"Personal aș spune că avem 75% șanse.

Ofer acest procent pentru că, rațional vorbind, totul este în favoarea continuării relației de ambele părți. Dar în același timp există o incertitudine de 25% pe care nu o putem controla. Vom vedea ce se va întâmpla în următoarele luni", a declarat Wolff.

Via BBC, RaceFans 1, RaceFans 2

Comentarii (19)

  • Costel
    ii solicit lui John Elkann sa dea dovada de lealitate fata de toti fanii ferrari si sa dezminta printr-o mai mult decat oportuna conferinta de presa o astfel de rumoare care nu face altceva decat sa genereze impacienta si febrilitate intr-un moment cum nu se poate mai nepotrivit pentru scuderia care risca efectiv sa plonjeze intr-un goz mediatic inutil pe tot parcursul anului 2020 si ale carui efecte is imprevizibil de cuantificat in momentul de fata dar doar atunci cand ignoram voluntar sa prioritizam competenta si competitivitatea actualei linii de piloti vettel/leclerc si asta deoarece ii mai mult decat necesara tihna si incontestabil cumpatarea dupa un sezon 2019 epuizant iar rezultatele mult asteptate de ferrari in 2020 is complementare doar unei similitudini a minimei condescendente intre sebastian vettel/charles leclerc si ferrari , orice alta abordare la adresa lui sebastian vettel si nu in cele din urma a monegascului din partea celor din maranello riscand sa compromita intr-o proportie considetrabila obtinerea macar a unui titlu pentru maranello in sezonul viitor
    14 14
  • mobius
    Dupa parerea mea, este un mizerabil. A obtinut cinci titluri cu Mercedes care i-a oferit o masina cu cel putin o secunda pe tur mai buna decat a rivalulor, iar acum ii pune in postura de a se ruga de el. Nu pot decat sa-mi pastrez impresia pe care mi-am facut-o demult (2007) ca este un caracter josnic, e in stare sa calce pe cadavre.
    33 33
  • The Dot
    Din fericire parerea ta, mobius conteaza fix-pix. Esti doar un trist care nu vede padurea de copaci. Te cate ori are Hamilton cate o performanta, mai inghiti putin venin. Daca se duce Ham la Ferrari si castiga titlul, te sinucizi. Mai sunt cativa pe aici care gandesc la fel de profund ca tine.
    30 30
  • Deocamdata sunt doar discutii. Hamilton tatoneaza terenul , dar cu Leclerc in echipa nu vine decat pe un salariu astronomic si statutul de pilot nr. 1. Insa problema lui este ca monegascul , nu e material de pilot secund. Asa ca eu cred , ca va ramane la Mercedes si dupa 2020. Au mai fost speculatii din astea si nu s-au materializat.
    16 16
  • Senna Fan
    Cred ca orice pilot viseaza sa piloteze pentru Ferrari.
    Iar pentru Hamilton, o oportunitate de a avea titluri cu trei echipe diferite este foarte tentanta.
    Pe de alta parte, el se simte bine la Mercedes, iar daca Mercedes se va retrage, cred ca si el se va retrage. Astfel urmareste sa fie "o legenda vie" (cam mult aceasta titulatura).
    Oricum, el vrea sa se retraga din postura de campion mondial. Daca va lua si in 2020, va egala performanta lui Schumacher. Insa mai cred ca Ham vrea sa treaca de baremul de 7 tutluri si cele 91 victorii. Recordul la victorii preconizez ca va pica in 2020.

    Una peste alta, e greu de anticipat ce urmareste. Vom vedea peste un an.
    32 31
  • Ar fi chiar interesanta situatia: Hamilton la Ferrari si Vettel la Mercedes. Astfel s-ar clarifica odata pentru totdeauna enigma: cine-i mai bun ?
    13 13
  • whatever
    zic io ca scuderia F1 a ajuns acum o anti-reclama pentru ferrari. si inca una scumpa.
    care contract cu ham-ham deci? ferr.f1-ferfenitza va disparea probabil, costele, ca fca sa mai poata cumpara niste ronaldosi cu reducere.
    32 6
  • Gion Elcan
    Primito vostra solicitazione signor costello_simple_minds. Voi sapeve ghine che noi miliardarii indepliniamo mereu doleantele fanilor sarantoci da' clicangii per AM.
    I-am pasat-o insa lu fratello Lapo che are molto tempo libero - anche tirare prafo per nas e ancora sa alerge travestiti goi su stradelle di New York.
    37 4
  • Tibisz13
    @mobius 1. poate are nevoie de o noua motivatie, sa demonstreze ca poate castiga curse si titlul cu alta masina
    2. Despre mercedes se aude ca vrea sa paraseasca competitia
    3. cred ca fiecare pilot vrea sa concureze pentru Ferrari la un moment dat
    8 8
  • ...pentru ca Mercedes ar fi idioti, sa-l angajeze pe Vettel. Sau daca fac astia doi rocada, numai atunci vom sti care e mai bun, ca vor concura pe masini diferite.
    9 9
  • Daca Mercedes se retrage in 2021, cel mai bine Lewis se retrage sau se intoarce la McLaren.....nu poti sa te duci la echipa dusman
    10 10
  • Costel
    grazie mille per promptitudine Don Gion , aparitia dar mai ales raspunsul suficient de amplu al domniei tale pe AM ii dovada vie ca vocea fanilor ferrari din Romania nu numai ca se aude asa cum se cuvine la maranello dar incepe sa conteze cu adevarat in solutionarea unor chestiuni pan' la urma stanjenitoare si incomode pentru evolutia asa cum ne-o dorim cu totii pe termen scurt , mediu si lung pentru cavallino rampante in marele circ si care chiar nu is de taraganat , ii abordarea corespunzatoare fiindca numai de letargie comunicationala nu-i nevoie in astfel momente pentru scuderie si care n-ar face altceva decat sa evidentieze si mai pregnant eventualele lipsuri in ceea ce priveste simbioza binotto-vettel -leclerc pe parcursul 2020 , un posibil atu pentru adversari si pentru care n-or sa se lase rugati de doua ori sa-l valorizeze in folosul propriu si personal incepand cu primavara viitoare
    4 4
  • Neutru
    Lăsați visele și dorințele voastre deoparte că nu ține cont Hamilton de ele.Mercedes vinde echipa unor ruși (acționari majoritari).Hamilton a aflat asta și caută o echipă care să-i dea un salariu mare știind că nu va mai face performanță (vezi Alonso).Ferrari sunt renumiți pentru afacerile proaste din formula1 și poate pune botul.Singura problemă a rămas Angela Cullen, psihologul-consilierul- secretara-protectoarea lui Hamilton care nu vrea la italieni.Dacă are curajul să renunțe la ea vine la Ferrari.Mercedes va furniza doar motoare în 2021.
    13 11
  • Ha,ha,ha...
    Daca nu reusesc un monopost constant in performanta si fiabil, il pot aduce cei de la Ferrari si pe IIsus pilot, nu rezolvi nimic fara material de concurs si echipa impecabile...iar impecabil de cativa ani in F1 inseamna echipa Mercedes... ;)
    8 8
  • @Neutru

    Nu cred ca Mercedes se va retrage in 2021. Asta mi se pare doar un zvon sau o speculatie/fumigena de presa.

    Daca echipa va fi preluata de rusi, nu cred ca se vor retrage... ca pana la urma de aia vor fi preluati de altii ca sa nu dispara... asa cum nici Force India nu s-a retras atunci cand a fost preluata de alt patronat. Cred ca sunt slabe sanse ca Mercedes sa se retraga.
    Iar faptul ca se va schimba patronatul, asta nu inseamna implicit ca se va retrage echipa. Echipa va ramane... asa cum s-a intamplat si in cazul Force India.

    Iar in al 2-lea rand, se poate dea seama si din vorbele lui Toto ca, Mercedes nu se va retrage. El spune ca, spera ca Hamilton sa-si prelungeasca contractul, deci asta inseamna ca vor ramane in F1 si in 2021.
    Altfel ar fi spus ca nu il intereseaza cu cine negociaza englezul, pt ca si asa ei nu vor mai fi din 2021, dar n-a spus asta... deci, mai mult ca sigur ca Mercedes va ramane.

    Iar Hamilton probabil a purtat discutii cu cei de la Ferrari, ca sa faca un Plan B, ca in cazul in care Mercedes se va retrage, sa stie ce are de facut... Dar Toto a spus clar, ca deja in proportie de 75% s-au inteles pt un nou contract, iar asta inseamna ca Hamilton a fost asigurat ca echipa nu se va retrage in 2021.
    Deci, dpmdv sunt slabe sanse ca Mercedes sa se retraga in 2021 din F1.
    Probabil multi vor sa scape de Mercedes, sa dispara aceasta echipa, (inclusiv tu), pt ca a produs multe cosmaruri pt unii... dar asta nu se va intampla asa de repede sau in viitorul apropiat, asa cum sperati voi.
    5 5
  • Si de asemenea mai cred ca, Hamilton va ramane la Mercedes si in 2021, si este posibil sa se retraga de acolo.
    Daca Mercedes nu se va retrage, (ceea ce cred ca se va si intampla), 100% Hamilton ramane la Mercedes.
    5 5
  • Neutru
    Coșmarul Mercedes?Disciplină,corectitudine,performanță acestea nu produc coșmaruri unui om normal.Când au greșit au știut să corecteze fără să arunce pisica moartă în curtea vecinului.Lucru nemțesc,cum se zicea pe vremea mea.Piloții care consideră f1 sport extrem(nu dau nume că deranjez)mă enervează.Mercedes n-are astfel de piloți și nici n-a avut vreodată din câte știu eu.F1 este artă,dar nu toți din formula1 sunt artiști .
    9 7
  • Neutru
    Sper să mai comentăm și-n 2021 să vedem cine greșește acum.
    7 5
  • Eu va spun un singur lucru: Mercedes AMG F1 nu va mai fi pe grila in 2021! Legat de Hamilton, am mai spus-o si pe Digi, daca se duce la Ferrari, se duce doar in speranta ca-l va putea depasi pe Schumacher cu echipa cu care acesta a scris istorie. Problema se pune altfel: daca macaronarii nu sunt in stare sa-i puna la dispozitie o masina competitiva s-ar putea sa ramana doar cu 7 titluri mondiale in palmares si cam atat. Ferrari au atras dintotdeauna si pe acolo au trecut cam toti marii campioni...asa ca nu e exclus sa-l vedem si pe Hamilton la Ferrari. Sa nu uitam ca si Senna ar fi trebuit sa concureze pt Ferrari din '96 daca n-ar fi murit in '94. De fapt cred ca e cam singurul nume mare din F1 care n-a concurat pt Ferrari.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru