Ferrari M458T: faceliftul lui 458 Italia vine cu motor turbo, putere impresionantă şi design nou

de Bogdan Mirică
Joi, 07.08.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari 458 Italia se pregăteşte de un facelift. El se va numi M458T şi va aduce supercarului un nou motor turbo. Debutul este aşteptat la Salonul de la Geneva.

După ce ne-a făcut cunoştinţă cu noul California facelift, Ferrari se pregăteşte să mai împrospăteze un model din gamă.

Ferrari  California-T, facelift-ul surpriză din Maranello

De această dată este vorba despre 458 Italia, supercarul din Maranello care s-a bucurat de un succes nebun în ultimii ani.

După ce a revenit la motoarele turbo cu noul California-T, Ferrari se pregăteşte să recidiveze şi cu 458 Italia. Din primele informaţii, supercarul va renunţa la motorul V8 aspirat normal, de 4.5 litri şi 570 de cai putere. Locul acestuia va fi luat de un V8 bi-turbo capabil să ducă resursele la o valoare extremă: 679 de cai putere.

Esential 679 de cai putere ar urma să ofere viitorul Ferrari 458 Italia facelift.
570 de cai putere oferă actualul 458 Italia.
2015 este anul în care va fi lansat faceliftul lui 458 Italia.
Cu asemenea potenţial de propulsie, viitorul Ferrari M458-T, aşa cum va fi el botezat, va fi capabil să atingă 100 de km/h în mai puţin de 3.6 secunde, adică timpul necesar modelului actual.
Trecerea la o motorizare turbo va avea influenţe pozitive şi asupra consumului mediu, care va scădea sub valoarea actuală de 13.3 litri/100 de kilometri. Şi emisiile vor fi mai mici de 307 g/km.

Aşteptat să fie dezvăluit oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, în luna martie a anului viitor, noul 458 italia sau M458-T va beneficia şi de un design îmbunătăţit, cu o nouă parte frontală, cu noi lumini LED şi cu blocuri optice redesenate. Nu vor lipsi nici îmbunătăţirile aerodinamice.

La interior Ferrari va păstra nivelul ridicat, oferind ceva mai multe opţiuni de personalizare prin intermediul programului său special. De asemenea, constructorul italian va face uz de sistemul multimedia Harman Kardon, instalat deja pe California facelift. Acesta va oferi suport şi pentru noul Apple Carplay.

Comentarii (4)

  • qwerty
    Nu cred ca va avea acest nume.
    458 inseamna 4.5L V8.
    Cel mai probabil va avea o varianta modificata a motorului de pe California T adica 3.8L V8, deci s-ar numi 388T.
    8 4
  • numele
    458 e capacitatea unui cilindru !
    nu are legatura cu 4.5 litri sau cu v8
    3 8
  • sper sa elimine din start jantele astea oribile parca sunt aftermarket din vitan ca si pe La ferarri , nu au nici o eleganta nimic in comun cu luxul si designul acestui model. Arata extrem de modest si dau senzatia de ingropare a rotilor, mai ales pe spate .
    4 3
  • qwerty
    @numele Motorul are capacitatea de 4,497 L si are 8 cilindri. Deci capacitatea cilindrului este de 0,562 L
    Ferrari a avut o perioada cand numea modelele dupa marimea unui cilindru dar era valabila numai pentru modele cu motoare V12.
    Ex: 365 Daytona avea un motor de 4390 cc V12.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru