Fiat va lansa o nouă generație Panda și un succesor al lui Punto. Ambele modele vor primi versiuni electrice

de Tiberiu Safta
Luni, 04.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fiat se pregătește să lanseze mai multe modele electrice noi în viitorul apropiat. Printre acestea se numără modelul Panda, care va primi o generație nouă. Constructorul italian va reveni și în segmentul B cu un succesor electric al lui Punto în 2023.

Spre sfârșitul anului trecut, Fiat a confirmat că va reveni oficial în segmentul B cu un model nou. Acesta va fi lansat în 2023 și va fi succesorul vechiului Punto, care a fost scos din fabricație în 2018. 

Acum, Fiat se pregătește să lanseze o serie de modele noi în viitorul apropiat. Olivier Francois, șeful constructorului italian, a confirmat că modelul de oraș Panda va primi o nouă generație. Deși nu se știe cum vor arăta modelele noi, Francois a precizat că schițele de design ale acestora au fost deja aprobate.

Succesorul lui Fiat Punto va fi bazat pe platforma CMP, utilizată de Opel Corsa și Peugeot 208. La fel ca frații săi, noul model va avea și o versiune electrică. Este probabil ca noul model să utilizeze același propulsor electric cu Fiat 500. Acesta dezvoltă 117 cai putere și are o baterie de 42 kWh, ceea ce oferă o autonomie de 320 de kilometri.

Viitorul model subcompact ar putea avea și un propulsor preluat de la versiunile electrice ale lui Corsa și 208.

Acesta dezvoltă 136 de cai putere și are o baterie mai mare, de 50 kWh. Asta înseamnă o autonomie de aproape 340 de kilometri.

De asemenea, modelul Panda va primi o nouă generație în viitorul apropiat. Deocamdată nu se cunosc detalii despre viitoarea iterație Panda. Însă, potrivit unor informații recente, actualul Panda va continua să fie construit până în 2026. Acela va fi ultimul an în care Fiat va mai vinde modele cu motoare termice. Din 2027, marca italiană va deveni pur electrică.

În total, Fiat va lansa nu mai puțin de 10 modele noi în deceniul actual. Pe lângă noua generație Panda și succesorul lui Punto, Fiat va mai lansa trei crossovere noi și 4 modele comerciale noi. Toate acestea vor primi versiuni electrice.

via Autocar

Comentarii (3)

  • Anunturile fiecarui constructor auto de genul " din anul x vom deveni 100% electrici" suna ca promisiunile electorale ale partidelor politice romanesti inainte de alegeri....
    8 0
  • Adevaru-i ca se simte lipsa de pe piata a unui Panda electric de 25-30k euro. Se saturase lumea de Panda la 8-9-10k euro eventual cu gaz pe care le luau si le munceau 10 ani dupa care le vindeau cu 2-3 mii catre alti proprietari care mai trageau de ele inca cativa ani.
    10 1
  • avand in vedere ca vor folosi platforma de la PSA mai mult ca sigur motorul ala electric va avea 136 cai care e pus pe toate modelele lor electrice, de la 208 / Corsa pana la "autobuzele" Traveler/Zafirea si alea de marfa de le mai au ei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru