Ford confirmă lansarea noii generaţii a lui Focus RS alături de alte 11 modele de performanţă

de Sebastian Toma
Vineri, 12.12.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a anunţat că va lansa 12 modele noi de performanţă în viitorul apropiat. Printre acestea se numără şi noul Focus RS, a cărui versiune de producţie a fost confirmată oficial de reprezentanţii mărcii.

Esential 12 modele RS va lansa Ford în următorii cinci ani.
Ford Focus va primi o variantă RS în viitorul apropiat, care va fi acompaniată în gamă de alte 11 modele de performanţă care vor fi lansate până în 2020. Cei de la Ford au confirmat versiunea de producţie a lui Focus RS după multe luni de speculaţii privind viitorul acestui model, dar nu au dezvăluit nicio veste oficială despre specificaţiile viitorului Focus RS. Generaţia a doua a lui Focus RS a rămas fără succesor în 2011, când a fost lansată a treia generaţie a compactei de la Ford. Modelul de performanţă fusese oricum scos din producţie, deoarece a fost construit în serie limitată şi toate unităţile au fost vândute.

Primele informaţii despre noul Focus RS sugerează o motorizare 2.3 EcoBoost de 350 CP care va angrena roţile din faţă. Raj Nair, vicepreşedintele departamentului global de dezvoltare produs de la Ford, a declarat referitor la acest subiect următoarele: "un model care să merite sigla RS de la Ford trebuie să ofere performanţe excepţionale pe circuit atunci când este necesar, dar să şi exceleze în viaţa de zi cu zi, fără niciun compromis".

Altfel spus, nu este suficient un motor mai puternic şi un kit aerodinamic pentru a transforma un model Ford într-un RS, dar vor exista 12 modele de performanţă în oferta viitoare a celor de la Ford, aşteptate să fie lansate până în 2020.

Ford Focus 2 RS a fost cel mai puternic model cu tracţiune faţă oferit vreodată pe piaţă. Avea un motor 2.5 turbo cu cinci cilindri în linie care asigura 305 CP.

Urmareste Automarket
Noul Ford Focus RS va fi vândut în aproape aceeaşi formulă pe toate pieţele pe care va fi disponibil, în baza strategiei One Ford. Modelul va fi uşor de recunoscut, fiind aşteptat să fie oferit în nuanţe de caroserie speciale şi cu un pachet aerodinamic evidenţiat.
Formatul cu tracţiune faţă va fi păstrat de cei de la Ford atât din motive de costuri, cât şi din motive legate de performanţă, generaţia precedentă a modelului demonstrând că este posibilă păstrarea aderenţei chiar şi cu un nivel de putere ridicat pe puntea faţă, cât timp şasiul şi suspensia sunt configurate corect.

Via AutoExpress | Ford

Comentarii (2)

  • 350cp si tractiune fata. bravo ford, sigur o sa rupa circuitul.not!
    8 4
  • Se spune ca cică RS va avea o caroserie diferită față de Hatchback, care cică va avea 3 uși.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru